1/1: Cycnoches Arita

Cycnodes Taiwan Gold 'Orange'. Från GöranÅ.

1 jan

+ 2 jan

En Cycnoches trevägare med warszewiczii 50%, barthiorum 25% och cooperii 25%. Den blommar med bladen kvar. Kolla in den fräcka läppen, som syns bäst på den nedre blomman. En som tappat alla bladen, men som även i år vägrar blomma är Cycnodes Taiwan Gold 'Orange'. Det är en primärkorsning mellan Cycnoches clorochilon och Mormodes badia. Den står nu där, med två stora bulber med omkrets på 8cm. och 19cm höga/långa å tjurar. Någon som har ett gott råd hur man får den i blom??

Nyckelord: Cycnodes Taiwan Gold 'Orange', Cycnoches Arita

1 jan

Vilka underbara blommor

1 jan

Vissa år blommar de helt enkelt inte.
Det är nog läge nästa säsong då.
Starta vattningen otroligt långsamt när rötterna 5-7 cm och ingen gödning förrän rötterna nått botten på krukan. Mycket ljus och värme. Antar att du redan läst på om detta.

1 jan

Jag har en bild på min i bildarkivet då den blommade i september.

2 jan

Magnifik

2 jan

Svårslagen skönhet

2 jan

stulun, jag såg ingen Cycnodes T.G.'O' i ditt arkiv, men väl en massa fina bilder. Bytte fr. Greenmix till barkbl. i år, men ingen blomning ändå. Den växer ju ganska bra, så undrar vad som blir fel när den inte blommar. Men jag ger mig inte så lätt, så prövar igen i år. De e kanske en riktigt tjurig planta bara.

2 jan

Fina bulb så nästa år blir det blomforo på OP

2 jan

Oj.. Det var Arita jag avsåg. T.G.'O' har inte blommat för mig heller. Tittade till den och ser att den vill gå in i den eviga vilan. Amen!
De är lite oberäkneliga - allt kan hända...

Din bulb ser ut att ha mycket energi för en blomning. En del blommar långt fram på vårkanten så det behöver inte vara kört för denna säsongen. Spraya mycket försiktigt på bulben med långt mellan gångerna så den fattar att vilan inte har börjat ännu.

2 jan

Lite roligt, tänkte inte på att 2019 har börjat så då kan det ju säkert bli blomning i år

2 jan

Tack stulun för bra tips! Då håller jag hoppet levandes ett tag till denna gången. Ber att få beklaga att din lämnar dej.

2 jan

Statsbegravning i stillhet härmed proklamerad! X X X
;/

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av GöranÅ:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik