15/10: Färgglatt i oktober

15/10 -16

Nu är det mycket som är i knopp och blom och det kan ju behövas när kvällarna blir mörkare.
Samtliga odlas i vitmossa och står i norrfönster under extrabelysning. Det blev en kort utesäsong den här sommaren pga kallt väder i juni och augusti, men jag har haft ett fönster på glänt fram tills för några veckor sedan och det har uppenbarligen uppskattats.

Oncidium cheirophorum blommar med ca 150 blommor på 7 stänglar (det var fler stänglar från början, men katten tyckte tydligen att de var roliga att tugga på...). Den är riktigt långsam, det har väl tagit 7-8 månader från det att jag såg de första stänglarna till att blommorna slog ut (vilket de lustigt nog gjorde nästan exakt samtidigt, alla 150!). Blommorna är 13-14 mm breda med en väldigt vacker gul färg. Och hela vardagsrummet doftar! Helt klart en favorit värd att vänta på.

Dendrobium Aussie Dream, (kingianum x tetragonum) x fleckeri tror jag, köpt av Lassse för något år sedan. Blommar med en blomma från en bakbulb utan blad. Fler knoppar på g.

Phalaenopsis equestris, en fin keiki köpt av Blomtjuven för något år sedan. 12 blommor nu och många fler på gång. Bredvid står en var. albescens med två stänglar i knopp.

Masdevallia strobelii x hirtzii, en snygg hybrid som verkar trivas bra på fönsterbrädan i skuggan av en stor Phalaenopsis. Lite skrynkliga blommor, antagligen för att jag vattnar för sällan...... Mvh Latmasken

Nyckelord: Oncidium cheirophorum, Masdevallia strobelii x hirtzii, Phalaenopsis equestris

15/10 -16

Fint

15/10 -16

Härligt så glad man blir

16/10 -16

Härligt! Grattis till variationen!
/Mvh, I

16/10 -16

Roligt med en sådan fin blandning på plantor och att de blommar..

16/10 -16

Blomprakt när det är som bäst

16/10 -16

Tack alla! Visst är det en fin blandning! I vanliga fall står de tätt tillsammans utan ytterfoder i ett annat knökfullt fönster, men de som blommar vill man ju ta fram och visa upp..

16/10 -16

Såå underbara, grattis!! Såklart en vill samla de blommande ! !

16/10 -16

Grattis! Härliga färger så här till hösten matchar löven utanför

16/10 -16

Vilken söt fönstertittare du har..

17/10 -16

Ja, hon är söt, men tyvärr även en orkidéätare av rang. Vi har två katter - den andra äter alla växter förutom just orkidéer. Den här kissen däremot, hon är en riktigt finsmakare som bara äter orkidéer och lämnar alla andra växter! Så man kan ju säga att de kompletterar varandra...

De enda släkten som hon inte gillar att tugga på är Cattleya och Phalaenopsis (så länge de inte blommar förstås, blommorna är extra roliga).

17/10 -16

Oj, så dyr hon måste vara i drift.. Jag har 3 katter men ingen av dem går på växter och det ska jag nog vara glad över då..

17/10 -16

Vilka fina blommor, grattis! och vilken söt katt, min dödar också orkidéer, allt som har "rätt" sorts blad.

18/10 -16

Kul å se, Dirfa

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Dirfa:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik