30/8: Trög fråga ang skåp!

30/8 -16

Alltså ni som kör med automatisk bevattning och dysor, hur sätter ni fast dem? Jag har haft en hel baksida som de suttit i under vintern men nu vill jag ha bort den och köra mer minimalistisk stil :-P

Nyckelord: Skåp

30/8 -16

Så sitter mina

30/8 -16

Aha, det var ju jättesmart, hmm behöver man göra någon åverkan på glaset oled Är inte så teknisk och ska förklara det för min sambo medans jag håller mig på avstånd medans han mekar :-P

30/8 -16

Vet ju inte hur ditt skåp ser ut. Som du ser har jag en "ram" högst uppe där jag kan skruva fast

30/8 -16

Jo jag har en sån ram (var tvungen att kolla), det här kommer min sambo gilla, ska visa han bilderna när han kommer hem från jobbet. Tack!

30/8 -16

5/9 -16

Fick till de där upphängningen, blev skitbra, och nöjd sambo, allt byggande och sånt där gillar han! Men nu måste jag avkalka mina dysor, och hittar inget om det, vem är det som avkalkar jämt Xara, oled?

5/9 -16

Jag tror inte det är kalk utan det kommer in skit (mycket små partiklar) . När jag rensar skruvar jag av främre delen därinne är en liten "mojäng" och en fjäder. Jag torkar av " mojängen" och blåser rent dysan. Framdelen kan sitta hårt så 2 tänger en att hälla emot och en att skruva. Håll koll på delarna tappar man är de svåra att hitta

5/9 -16

Asså jag höll på och avkalkade in absurdum så fort dysorna inte fungerade tillfredsställande. Då använde jag avkalkningsmedlet som kom med den gamla kaffebryggaren, som vi inte använder längre efter införskaffande av en kapselmaskin. Men efter att jag gått över till RO-vatten, började jag tycka att det var märkligt att dysorna skulle behöva 'avkalkas' i tid och otid . Jag tror att mina dysproblem berodde på luftbubblor: nu monterar jag isär dem, blåser igenom och struntar i 'medel'. De blir som 'nya' varje gång, vilket jag tycker stödjer min teori . Visst kan det vara 'skit' enligt oled också, men det har företrädesvis varit ett problem när vattennivån i tanken gått för lågt. Tycker det verkar ha med luft i systemet att göra.

5/9 -16

Kan hända men inte troligt att luft kan stå kvar i dysa vid 6-8 bar. Jag har hittat mikrosmått skräp i mina. Mina slutar inte att fungera men det blir en konstig "stråle"

5/9 -16

Vet inte vilket tryck min pump rimligtvis kan ge upphov till, men jag tror hur som helst att vi har olika sorters dysor, oled (inget skruvande, mojänger eller fjädrar inblandade i mina). Nu har jag dessutom ett antal extra, som jag växlar mellan. Inga problem på länge, tro't eller ej !

6/9 -16

Xara: Det låter märkligt att du inte kan ta isär dysorna, hur i hundan har de då fått in "mojängen" ? Var har du köpt dina?

6/9 -16

elcatania: Gjorde ni på samma sätt som jag? I så fall har jag ju varit till någon nytta

6/9 -16

Från Xara.
Från Xara.

Ja jösses, det är inte som att jag inte har stackars små barn som behöver nattas och sova nu , men visst, här är bilder på upphängning och mojänger. Ska det finnas FLER mojänger??

6/9 -16

Såhär ser min makapär ut

6/9 -16

oled Japp, gjorde precis som du sa och likadana dysor och numera upphängningar som dig Så nu funkar alla dysorna igen, var ju kanon och inget svårt alls!
Xara du har ju en helt annan variant!! Jag har också nattat bebis och storebror, orkidéodlare får man vara on natten

6/9 -16

Happy time are here again........

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av elcatania:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.