23/5: Phalaenopsis equestris

23/5 -16

Var förbi hemma hos Peter idag och kunde inte motstå denna equestris, som förstås fick följa med hem. Jättefin planta, som kommer från en ny odlare i Tyskland.
Den finns ännu inte på Orchidéhusets hemsida, men jag såg idag att Peter har flera fina plantor av den.
Ett mycket svårfotat objekt och jag lyckas inte, trots säkert 20 bilder, återge rätt färg på blommorna. Petaler och sepaler är ganska intensivt rosa med en mörkare rosa/vinröd läpp.

Nyckelord: Phalaenopsis, Phalaenopsis equestris

23/5 -16

Otroligt fin planta

23/5 -16

Vacker Har du kvar plantan som är mamma till min keiki jag fått av dig? Keikin har blommat färdigt inte så länge sen. Blomningen varade ganska länge

23/5 -16

WOW vilken skönhet!! Grattis till nyförvärvet !

23/5 -16

Tack!
anitta, mammaplantan till din keiki har gått till orkidéhimlen, men ett barn och två barnbarn har jag kvar och alla tre blommade under hösten.
Den här plantan är stor och kan i storlek jämföras med en Phalaenopsis både vad gäller blad och stänglar. Den är så läcker!

25/5 -16

Plantan på bilden ser ut att vara en hybrid med equestris som heter Patricia Lilian

25/5 -16

Det var intressant! Hoppas Peter svarar på det.

25/5 -16

Kan inte så mycket om Phala men hade en gång en equestris och blev därav överraskat av hur stor denna plantan är och så många blommor samtidig men kanske är då förklaringen att det är en hybrid?

25/5 -16

Annika googla på Phalaenopsis Patricia Lilian så får du se! Jag har en själv som jag köpt för många år sen av en känd säljare som en equestris, men det var det ej! Det gör inget för den växer och blommar som ogräs;)

25/5 -16

Oled jag har equestris i olika storlekar, det verkar skilja en del från planta till planta.

25/5 -16

Blomtjuven, jag har googlat på Patricia Lilian och den liknar min planta väldigt mycket och kul att höra att din växer och blommar som ogräs! Det spelar ingen roll om det är en equestris eller inte, för plantan är så läcker.

26/5 -16

Men det är fel att den säljs som en ren art när det är en känd hybrid!

26/5 -16

Håller med Blomtjuven men tyvärr är det vanligt att man tror man köper en sak och sedan visar det sig att fälmärkt

29/5 -16

Hej på er!
Jag har även några Phalaenopsis Graz i blom och som jag förstått det är det samma som Patricia Lilian och dessa är väldigt olika. Att det inte är en eguestris till 100% låter jag vara osagt men det är nog inte Patricia Lilian. Tacksam för vidare förslag för självklart vill jag ej sälja något med felaktigt namn. Peter

31/5 -16

Så som jag hört är Graz samma som Patricia Lilian. Svårt att säga något annat när man inte har någon bild

31/5 -16

Jag har Graz i blom och den skiljer sig helt från den som Annika visar här uppe. Så det vi alla fall kan konstatera är att Graz är samma som Patricia Lilian men det är ej Patricia Lilian här på bilden.
Har vi flera förslag?

1/6 -16

Jag hängde inte riktigt med. Men enligt min mening är detta Patricia Lilian, som jag förstått ska va samma som Graz. Din "Graz" behöver ju inte heller vara rätt namngiven eftersom inte denna är det (ingen ren equestris).

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.