28/1: Kanske...

28/1 -07

om man nu håller tungan rätt i mun och mossan i rätt kruka så kanske äntligen mina låga förväntningar om min tjuriga Phaius kommer på skam ...Den som bara växt och växt i åratal utan att blomma, blivit tung och otymplig och nästan knäckt ryggen på mig av det eviga kånkandet till och från duschen. Fick stå ute l-ä-n-g-e i somras/höstas och småplågas. Och vad skådar nu mitt knoppsökande öga om inte en (1!) stängel (man måste ha stängelseende för att upptäcka den blad nära kvadratmetern bladmassa) med vad som ser ut att vara knopp, tätt tryckt uppefter stödet som jag genast med våld böjde ut för att ge mer livsrum. Så efter flera års oblomning (jag känner starkt med Berglin i seriestrippen) ska jag , om allt går vägen äntligen få se en blomma på den igen! Håll en tumme, den som har någon över

Nyckelord: Phaius tankervilleae, blomning, blomovillighet

28/1 -07

Båda mina tummar är nu uppbundna med att hoppas att snart få se en härlig Phaius-bild här på OrkidéPrat...

28/1 -07

Stängelseende...vilket underbart ord! Jag har aldrig tänkt på det så förut, men det är naturligtvis det vi orkidister har allihop, förvärvat eller medfött, ...stängelseende!
Eftersom min man brukar säga att jag har hela händerna fulla av tummar så har jag inga problem med att hålla några åt dig, Säluttern! )

28/1 -07

Grattis!Visst håller jag tummarna.
Passar på att undra lite över min. Efter första blomn.blev bladen bruna efter en tid.Året efter,ny bulb och nya blad men ingen blomn. Bruna blad igen,men så förra året ännu en bulb och blad
och stängel med blommor.Nu är en ny bulb på väg och bladen nervissnade igen.Men förstår jag dig rätt Säluttern så är alla dina blad kvar.Undrar vad som händer med min planta?
Anette

28/1 -07

Bra gjort Säluttern!

Hade en Phaius en gång, men jag gav upp!!! Lämnade den av "misstag" ute i väthuset när frosten kom, det är iallafall vad min make tror.

28/1 -07

Det känns lite nervöst, det är mycket som kan gå snett än, så tack för alla extra tummar!
Anette, tyvärr vet jag inte vad som kan orsaka bladvissningen, för blad har den här väldigt gott om, och de har lätt för att "dragspela", så kanske är det i fuktbalansen du ska "felsöka"? Det var rätt nyligen jag hittade uppgifter på nätet om att de bl.a växer i träskliknande marker, så jag har börjat hålla den fuktigare.
Hoppas det rättar till sig, Anette!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Säluttern:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik