21/1: Att flyga med flaskorkidéer

21/1 -07

Jag köpte två flaskorkidéerr på hilliers handelsträdgård i Romsey.
Oncidium Variegatum och Ansella Africana.

De bor i två små flaskor, ungefär lika stora som de provburkar man får på vårdcentralen för att lämna urinprov i.
Jag tror att det är 2 eller 3 små plantor i varje liten burk. Det trevliga med burkarna är att de har skruvlock så jag behöver inte slå sönder dem.

Torsdagen den 18 januari frlög jag från Heathrow och eftersom jag trodde att orkidéerna inte skulle klara att flyga i lastutrymmet så packade jag flaskorna i handbagaget.

På Heatrow rådde kaos. Pga stormen kom inte planen från mellaneuropa upp för att flyga vidare... Mitt plan stäldes in och jag blev inbokad på en annan kärra... Det blev bråttom genom säkerhetskontrollen.
Skorna skulle tas av och röntgas, jag visade mina flaskor som den ordningssamma resenär jag är. Säkerhetskontrollanten blev mycket orolig och frågade om det var knark... Jag visade pappkartongen som flaskorna kommit med.
Jag fick efter en stunds överläggningar gå vidare.

Tyvärr är min resväska inte ännu återfunnen efter flygturen. Jag är inte ensam om den saken...

Nyckelord: flaskorkidé, flyg

21/1 -07

Bra att du fick med plantorna iaf, och kom hem helskinnad.

21/1 -07

Ja vad bra. Hur stora var flaskorna? Ser det ut som vätska i så är den stenhårda gränsen 100 ml.
På Bromma snodde de en flaska av mig som var 150 ml och innehållet kanske 25 ml.

25/1 -07

Jag flag just stockholm frankfurt new york och sedan new york till Los Angeles. Ni som tycker europeiska flygkontroller ar i mesta laget......... Det ar inget ting mot den amerikanska.
Jag har funderat lite pa att aka till Petersbourght's orchideshow i juni med avsikt att kopa lite flaskor fran en engelsk leverantor. Nu kanns det uteslutet da jag inte vagar flyga med dom i handbagaget.

25/1 -07

men hur har ni gjort med tillstánd och sánt dá? har hõrt att man kan kõpa flaskor utan, men inte hela plantor... ãr det sá ni har gjort?

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.