16/11: Cattleya maxima

16/11 -14

Blommar nu med en svagt doftande blomma. Den blommar på den bulb som tillväxte för ett år sedan. Sedan dess har ytterligare två buller vuxit fram, men dessa väntar med blomning.
Mvh
Mikael

Nyckelord: Cattleya maxima

16/11 -14

Härlig färg och vacker Jag har en maxima och den har kommit med fem nya bulber under våren/sommaren men det verkar som de har stannat i tillväxten. Är det någonting speciellt man ska tänka på ang. denna art?

16/11 -14

Jättefin! Lila är en favvis.

16/11 -14

Jättefin! Jag gillar också lila i många olika sammanhang.

16/11 -14

stella, mitt exemplar blommar om den får stå ute på balkongen under sommaren.
Mvh
Mikael

16/11 -14

Tack Mikael. Ska den ha någon viloperiod, full sol eller bara ljust?

16/11 -14

Jättefin De har verkligen en härlig läpp

16/11 -14

En absolut favorit, grattis!! Jag hade en men tyvärr hamnade den i orkidéhimlen

16/11 -14

Ser så många fina cattleyor på OP, men den här tar priset. Hur i himmelens namn gör du för att få dem att växa och blomma? Har köpt några vackra ned blommor, men sedan de blommat klart blir det inget mer utan bara några ledsna pinnar som jag slänger när jag inte orkar med att se på dem. Har tre nu, en egen och två fosterbarn som jag får ångest av att titta på.

16/11 -14

Tjusig
min C. maxima står åt söderfönster och aldrig ute och blommar regelbundet, vattnar när den torkat upp och ser till att luftrörelse större del av dagen, samt temperatur skillnader dag-natt genom att ha balkongdörr på glänt/öppen beroende på ute temperatur.
Ax har du ett riktigt mjukt vatten till dina Cattleyor?

16/11 -14

Jag har plantan i skåpet och det är ju varmt när ljuset är tänt. Så nattetid blir det svalare. Brukar stänga av elementet om det nu inte är smällkallt

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.