1/9: Nu blommar Medusa!

Från wienerbröd.

1/9 -13

Björn gav den här fina Habenaria medusa till mig i Lund förra året i September, sen gick den i vintervilan, kom med två nya skott i våras och nu blommar den för första gången! 9 blommor, varje ungefär 6-7cm bred på en 30cm lång stängel.

Nyckelord: Habenaria medusa

1/9 -13

Oj så fin Grattis. Den är verkligen lite speciell denna blomma. Jag har själv en sedan 3 år och den kommer varje år med blomma. Men så långt har inte min kommit än. Då e det bara att vänta tror inte den blommar förrän i oktober.

1/9 -13

Jätte häftigt

1/9 -13

Tjusigt sirliga, grattis

2/9 -13

Toksöta fjädervippor!

2/9 -13

Grattis, den är riktigt snygg! Mina medusae har just kommit med gröna skott, så vi får se om de kommer med någon stängel under vintern i stället eller om det går helt åt skogen... Hur vinterförvarade du din?

2/9 -13

Tackar! Under vintervilan, när den hade förlårat alla blad, stod den kvar med alla andra orkidéer i badrummet, samma temperatur omkring 24 grader, jag stortvattnade den inte en gång per veckan som jag gjorde under sommaren, men bara sprayade lite ibland så att substraten torkade inte helt. Så: samma ljus/temperatur, mindre vatten, det var allt.

3/9 -13

wienerbröd, det var intressant, jag trodde de behövde stå svalare på vintern, men det verkar gått utmärkt med 24 grader

3/9 -13

Riktigt härlig, grattis!
Mvh
Mikael

6/9 -13

Tok fin, underbara fjädervippor

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av wienerbröd:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.