20/8: Firat med omplantering

20/8 -13

Firat tre ullusfria veckor med rengöring av de fem drabbade plantorna och alla rötter under rinnande vatten, totalbad i Fruktträd Effekt och omplantering i rena krukor. Hoppas hoppas att den här pärsen är över nu...

Nyckelord: ullöss

20/8 -13

Håller tummarna, men kolla dem ett bra tag till och du vet ju tidsperspektivet, dvs utvecklingen från larv till lus!
Tror också att mina spinnkvalster är borta från mina Dendrobiumhybrider efter två sprayningar med Fruktträd Effekt. Jag kollar dem varje dag och de står fortfarande i eget fönster och det får de göra ett bra tag till.

21/8 -13

Det är ju en fantastisk effekt, om du blivit av med otyget efter två sprayningar! Hoppas hoppas! Själv undrar jag om det någonsin går att få rent karantänfönstret, med tanke på hur mycket jag har sprayat nästan ren rapsolja på det... .

Ja, jag har räknat på det där med ägg och larver... Om det tar 10 dagar för äggen att kläckas (om min sorts lus var sådan som alls lägger ägg) och sedan 3-8 veckor (hur kan det vara så stort spann??) för larven att utvecklas till något som kan föröka sig, borde den här tidpunkten vara bra för att ta död på alla ev. nya larver. Sedan var det riktigt trevligt att plantera om mina söta småplantor oxå, även om min man håller på att utveckla akut barkbitsallergi (eller -fobi . HUR kan det bli så mycket små barkbitar överallt i hela huset när man har orkisar, det är ju inte som att jag öser ut barken medvetet på golven även om det antyds hemma ibland!

21/8 -13

Xara Jag har också problem med barkbitar på golvet, tror de förökar sig på något sätt. Senast jag planterade om var mitt i natten och mörkt och jag råkade missa att få upp alla, mannen i huset var hyggligt sur, speciellt efter att han nystädat

21/8 -13

Har samma problem! För att inte tala om hur vanlig blomjord kan sprida sig över hela mitt köksgolv, när jag fyller på jord i pelargonkrukorna, som jag då har på diskbänken!
Xara, vad jag förstår finns spinnkvalstren inte i komposten utan "bara" på plantan ovan jord och det kanske gör att behandlingen blir annorlunda. Ja, vi får se hur det går. Har just nu en paus i fönsterputsningen. Alla fönster ,11 st, ska bli skinande rena och alla spinnrester ska bort.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Xara:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik