23/3: Gongora claviodora

23/3 -13

+ 24/3 -13

Första blomman har slagit ut och nästa på G.
Den var svårfotad, ville bara gömma sig bakom stängeln oc dom andra knopparna.

Nyckelord: Gongora claviodora

23/3 -13

Grattis till blomningen! Det var en ovanligt färgglad (snygg) Gongora.

23/3 -13

Grattis stella, den har en härlig, knepig form

23/3 -13

Vilken läcker färg

23/3 -13

Alltså de där blommorna! . Underbara!

24/3 -13

Nu har blommorna slagit ut, bara en som är tjurig. Doftar kryddnejlika.
Dessa plantor är verkligen lättskötta. Jag har dom i rumstemperatur på en rullvagn. Ingen extra belysning förutom det som kommer från skåpet, rullvagnen står bredvid skåpet. Duschar med sprayflaska då och då.

24/3 -13

Åh den är sååååå tjusig!

24/3 -13

Gongora och stella tackar De är som små röda drakar

24/3 -13

Veldig fine drager! Grattis med blomstringen!

24/3 -13

Läcker!!

24/3 -13

Nu har jag slängt in en Gongora scaphephorus i beställningen från Lucke också... Har du stella som gongora-expert några odlingstips?

24/3 -13

Vad roligt emako. Jag måste kolla den arten Du har beställt.
Som jag sa tidigare, har dom inte så mycket tilläggsljus, det som lyser från skåpet när dom står brevid. Och här jag bor är det verkligen mörkt på vintertid Sprejar gör jag x flera/dag.
De är planterade i genomskinliga plastkrukor, i vitmossa + bark.

24/3 -13

Usch, vad ska det här sluta!!!!! Jag är också jättesugen på en Gongora. Blir dom stora månntro?? Stella, säg att jag inta ska ha en, för den blir jättestor och är jättesvår!!!!

24/3 -13

Gongoran som emako har beställt kan bli stor. Blommorna doftar och är ca 5,5 cm och håller länge. Det blir många blommor, ca 30-35 st. Kanske man kan ha den på en piedestal eller hängande i en ampel.
G claviodora är en liten planta, G histrionica medium, G chocoensis liten/medium (jag har dessa tre). Så de skiljer sig i storleken.

24/3 -13

stella Ungefär hur stor?? Jag har massor i amplar, så det skulle gå bra och jag får väl sanera!!! Är den snygg den Lucke har!! Svårt att se på bilden tycker jag!!

24/3 -13

Nenne: Dukan läsa lite här och här
Lucke har även denna till salu här

24/3 -13

Härligt, det här kan bli intressant... Jag hade liksom inte riktigt fattat hur stor den kan bli . Men jag har ju mina köksfönster där det finns plats för en ampel så det blir spännande till nästa höst. En sak jag undrar lite över dock är hur olika bilden på Lucke är jämfört med Wiki och OB? stella, några tankar om det?

24/3 -13

Ja, det var skillnad. Kan det möjligen vara olika variationer eller?

24/3 -13

Känns lite väl olika för att "bara" vara olika variationer, eller? Men, ännu mer spännande till nästa höst alltså . Jag hoppas på Lucke-looken!

24/3 -13

Heh, ja Lucke-looken var lik G claviodora, lite rödaktig
När jag sitter här och skriver så doftar claviodora kryddnejlika. Som att det vart jul fast påsken nalkas

24/3 -13

Kom av mig lite med Gongoran idag!! Har konstaterat att jag har en undulat, som verkar ha fått näbbkvalster och då blir det viktigast!!! Hans näbb har sett konstig ut en tid och nu är jag ganska säker på vad det är! Jättetrist och jag ska förstås kontakta veterinär imorgon! Det går att bota, men det är bökigt för alla fem måste behandlas 2 eller 3 gånger med medicindroppe under enda vingen och buren måste saneras, så nu blir det att göra!

24/3 -13

Stackarna! Hoppas det blir bra fort! Hur får de näbbkvalster? Googlade, såg ut som de får svullna näsborrar

25/3 -13

Det låter inget vidare, hoppas att du blir av med otyget Nenne!

25/3 -13

Tack för undulatsupport Blomtjuven och Xara!
Tyvärr ingen veterinärtid förrän på tisdag efter påsk!! Få vettar kan något om fåglar, och här i stan, finns bara en så tyvärr....men enl djurkliniken så är det OK att vänta!! Jag använder mest naturgrenar i buren och kvalster kan man då få med på köpet eller så kan han vara smittad som liten och det kan dröja innan det blossar upp. Han blir två år i sommar!!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av anitta:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.