12/2: Dracula sodiroi subsp. erythrocodon

12/2 -13

Dracula sodiroi är en intermediär till svalväxande terrest eller epifytisk art från nordvästra Pichincha provinsen i Ecuador där den växer mellan 1800 till 2300 meters höjd. Enligt boken Draculas of Ecuador, är blommor från underarten erytrocodon klarröd i färgen, som min, medan den den typiska formen är orange. Det är ganska känslig för luftfuktighet även för Dracula. Förra året öppnades blommorna inte hela vägen och i år har spetsarna på sepalerna torkat ut lite, lite grann, men jag är fortfarande mycket nöjd eftersom det är en förbättring från förra året . Jag odlar den i kruka i svalskåpet, i svagt ljus, rätt så vått och i hög luftfuktighet men med bra luftcirkulation. Mer bilder på bloggen.

Nyckelord: Dracula sodiroi, Dracula sodiroi subsp. erythrocodon

12/2 -13

Verkligen läcker färg o form.

12/2 -13

Bra gjort! Och bilderna är som alltid rent magiska. Man skulle vilja vara liten som Tummelisa och få lov att vandra i dina skåps fantastiska världar. Tänk att uppleva all denna skönhet ur det perspektivet! Blotta tanken är tillräcklig för att slå pusten ur mig!

13/2 -13

Åh! Fint

13/2 -13

Underbart vacker, både färg och form !

13/2 -13

Vilken läckerbit! Grattis!
Mvh
Mikael

13/2 -13

Åh, vad läcker! Den ser nästan självlysande ut, väl odlat!

13/2 -13

Vacker blomma

13/2 -13

Verkligen läcker!!

13/2 -13

Tack allihop! Javisst är den läcker! Intressant idé Calypso, men Tummelisa bör ta med sig ett paraply i så fall.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av valkyrie66:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.