22/11: Falköping - orkidéförsäljarnas förlovade land

22/11 -06

I Falköping finns (minst) sex blomsterbutiker. I alla dessa kan man köpa orkidéer. Phaleanopsis i alla fall. För en vit onamnad hybrid kan man få ge 265 kr (och då vet jag att just de har stått i ett mörkt hörn i en kartong i flera veckor). Tacka vet jag Ica: där tar de 79 kr för alla orkidéer. De heter visserligen saker som "Orkidemix" eller rätt och slätt "Orchid" och personalen har ingen koll, men då och då kommer det in något annorlunda. Är man bara där på tisdagar - då de nya leveranserna kommer - så finns ju alltid fyndchansen.

Snart ska jag nog prova på att besälla orkidéer via Internet. Jag börjar få en uppfattning om vad jag vill ha...

Nyckelord: Falköping, shopping, inköp

22/11 -06

Hej Simon. Du borde inte ha så långt till Skövde, tror jag? Tre blomsterhandlar som ligger nära torget har ibland ganska fina orkidéer, men ganska höga priser. Dock kan man fynda nån enstaka gång, jag köpte min paph. Pinocchio för 49:- för ett år sedan, och med tanke på att den blommat i stort sett hela tiden sedan dess var det prisvärt. Deras Blomsterland ute vid köpcentrat har jag besökt två gånger och tyvärr kan jag inte direkt rekommendera det, men jag har kanske kommit vid helt fel tillfällen.

24/11 -06

Jag ska besöka Skövdeaffärerna när jag börjat jobba igen. Med lite tur kanske jag hittar nått. Blomsterlandet i Skövde ger jag inte heller mycket för. De växter jag köpt där (inga orkidéer dock) har alla fört med sig ohyra av olika slag. Jag var där för ett par år sedan (två kanske tre) och lyssnade på en orkidékännare som visade bilder och gav råd om skötsel. Han pratade sig varm för vitmossa som på något magiskt vis gav orkidéer extra näring och skickade runt ett prov för att visa hur vitmossa såg ut. Han förklarade att vitmossa +inte+ var sånt man har i Advetsljusstaken för det var en lav. Provet han skickade runt var björnmossa. Då gick jag.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.