5/1: Närbildslins-test

5/1 -11

Köpte en billig närbildslins (+10) för att testa om det funkade. Lite klurigt innan jag förstått den, och jobbigt att behöva flytta kameran för att hitta det lilla fokusdjupet.....men men, är nöjd med lösningen som kostade drygt 100 kr. Ett billigare alternativ (och givetvis betydligt sämre) än ett makro-objektiv. Testfotot blev Microsaccus griffithii, blommorna är ca 4mm.

Nyckelord: Microsaccus griffithii

5/1 -11

Det här duger väl gott!

5/1 -11

Ja jag är i alla fall nyfiken! Vad köpte du, märke modell och gärna specifikationer

Bilden är ju över all förväntan med tanke på priset! lite Kromatisk aberration kanske, men så är det ju väldigt skarpa kontraster också...
Kan du njuta av de små skönheterna i lugn och ro utan förstoringsglaset

6/1 -11

Daniel: Jag överdrev till och med priset ser jag nu..... Jag köpte en billig Massa-lins för 109 kr för att kolla hur nära en +10 kan ta mig med min kamera (och sedan investera i en bättre lins). Den är verkligen inte lysande kan jag säga - det var svårt att få till bra bilder, och fotot ovan är beskuret en aning - kanterna blir ganska fula. När jag går för nära med zoomen smetas allt bara ut, så detta var det "minsta" jag lyckades fånga. Men det var en ok lösning för en amatör som mig.

6/1 -11

Vacker, och snyggt fotat.

6/1 -11

Ja vem är inet glad amatör tobbehå?

Vad satte du linsen på för utrustning då?
Har du testat distansringar också? Det är ju annars en billig lösning, men jag har tvekat på den eftersom de billiga varianterna tar bort autofokus och inställningarna för bländare på min kamera (Canon eos 500d), din lösning blir ju betydligt enklare och ger ju ändå bra bilder! Hur mycket ljus stjäl den, kan du fota på frihand fortfarande eller blir det att ta till stativet?

6/1 -11

Jag tycker bilden blev kanon bra!! Själv hittar jag också billiga lösningar tex macro med FD fattning med adapter till EF. Då förlora jag så klart automatik men tycker inte det stör mig. På detta använder jag även mellanringar

6/1 -11

En sån liten skönhet. En blomma på 4mm hade jag nog inte upptäckt ens! Visst är bilden godkänd.

6/1 -11

Jag har en Olympus E-P1 (köpt eftersom den är snyggast..haha) med ett 14-150mm objektiv, och anledningen att jag inte ville ha mellanringar är att då försvinner ju ännu mer ljus - en fotografkompis tipsade om närbildslinser eftersom du då får samma ljusmängd in (?). Eftersom mitt objektiv är ganska stort så jag måste köra med både stativ och avtryckare på sladd. Slutartiden hamnade här på 2-2.5 sekunder.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.