24/11: Paphiopedilum Vinicolor

24/11 -10

Detta är en favorit Paphiopedilum hemma hos mig.... köpt från Orchidéhuset förra hösten. Den blommade i november förra året, och here we go again. De vackra vaxiga djupt vin färgade blommorna mäta ca 12 cm höga och 11 cm breda. Färgen är egentligen mycket mörkare än bilden visar. Den bästa beskrivning jag kan ge är nyanser av vin ... från en lätt Pinot Noir i seglet till en riktigt trevlig och mörk Syrah. Jag odlar den intermedärt på fönsterbrädan under extraljus, noga med att hålla den jämt fuktig som alla Paphar. Mer på bloggen...

Nyckelord: Paphiopedilum Maudiae 'Vinicolor'

24/11 -10

Det var en snygg blomma och en minst lika välkomponerad bild
Jag har aldrig lyckats begripa vad detta egentligen är för hybrid. "Vinicolor" är väl ändå inget hybridnamn? Så - vad är det för hybrid?

24/11 -10

Det var ett otroligt tjusigt foto. Hm, Pinot Noir och Syrah/Shiraz, väldigt goda druvor båda två som gör att man blir väldigt sugen på ett glas....

24/11 -10

Man förstår precis hur vacker den är med din vin beskrivning, jo på något sätt verkar just djupröda blommor att tilltala väldigt många. Härlig 3D effekt ! !

24/11 -10

Gött å vackert! Fint fotat och härlig färg blixten ger.

24/11 -10

Tack!
Mmmm vin är trevligt, och syrah är en personlig favorit. Jo, jag var tvungen att fota med blixt, den är så mörk att det är svårt att se detaljer annars.... Lasse, Peter berättade lite om dessa Vinicolors när jag köpte min. Det är egentligen ingen specifik hybrid, snarare en mutation som oftast ses i Paphiopedilum Maudie coloratum. Men "Vinicolor" har tydligen blivit mer eller mindre ett kollektivt samlingsnamn för "alla" mörka vinröda till nästan svarta Paphiopedilum... och eftersom Paphiopedilum endast kan fröförökas kan man inte förlita sig på kloner som bär den röda mutationen, så Vinicolors kan anses vara lite ovanliga. Vad ger dem namnet är uppenbarligen inte färgen på blommorna, utan snarare den mörkröda undersidan av bladen.

24/11 -10

Verkligen härlig färg!
Mvh
Mikael

24/11 -10

Tack valkyrie

25/11 -10

26/11 -10

Min blommaro också nu, dne gigantiskt rackare. Köpte min från Peter ifjol också. Det som skiljer våra åt är att om man granskar min riktigt noga så har den ett litet tunnt streck som är vitt på seglet.

26/11 -10

"Värsta Julblomman" !
Imponerande till både färg och form.

26/11 -10

Härlig färg och urläckert foto!

26/11 -10

Tack!!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av valkyrie66:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik