1/6: Cypripedium på balkongen!

1/6 -10

Cypripedium flavum kommer från Kina, en liten trevlig art som korsats med C. reginae för att få fram C. Ulla Silkens som odlas inom projekt "Ulla" här på forumet. Köpte denna planta vilande i höstas så jag kan inte ta åt mig äran att den blommar.

Guckusko, Cypripedium calceolus blommar nu med en härligt citrondoftande blomma. Arten finns i större delarna av norra och centrala Europa, genom N Asien till Kina.

Cypripedium macranthos finns från Ryssland bort till Kina. Doftar sött kryddigt.

Odlas halvskuggigt och relativt fuktigt på balkongen mellan mars och november, förvaras sedan lätt fuktig vid någon plusgrad under vintern.

Mvh
Mikael

Nyckelord: Cypripedium calceolus, Cypripedium macranthos, Cypripedium flavum

1/6 -10

Cypripedium flavum

1/6 -10

Så söta och knubbiga dom är

1/6 -10

Grattis Mikael, fin samling du har.

1/6 -10

Så fina dom är. Grattis.

1/6 -10

Et fint firkløver!
Jeg har bare noen få Cypripedium, men de står ute i bakken hele året. I vinter var det nærmere -30 og den første blomsten som slår ut i dag ser ut til å være lik din flavum Dessuten ser det ut til at Iberia'n er svært glad i Cyp.er...

1/6 -10

Härliga! Du får det att låta så lätt att odla Cypripedium

2/6 -10

Vilka läckerheter, grattis till blomningen!

2/6 -10

Grattis Mikael!

2/6 -10

Vackra blomningar - men först och främst grattis till en kul bild Mikael!! Det ser ut som den stora rosa (Mamman) läxar up de små Påminner mig om en av mina favorita bilder på Flickr, nämligen denna Det finns några fler här

2/6 -10

Visst är de härliga!
Kamila, jo du har rätt, C. flavum ser kanske lite olydig ut, hi hi!
Heidi, -30C ! med ett snötäcke är de verkligen tåliga.
Felixan, de säljer Cypripedium reginae (rosa sko och vita petaler) på Blomsterlandet Jönköping till bra pris nu, 199kr ! Gräv upp en grop och blanda upp med sand och eventuellt en del bark på en halvskuggig plats och ser till att plantan inte blir torr.

Mvh
Mikael

3/6 -10

Frestande Mikael - kanske kan bli en tur till Blomsterlandet i morgon. Bättre med grop än kruka?

3/6 -10

Absolut Felixan! Mikael har några gropar hos sin bror och sin pappa med olika klimatzoner, annars är det ju kruka pga balkong.

4/6 -10

Grattis till ett så fint litet gäng!

5/6 -10

Underbart charmiga "Mumintroll", och jag håller med Kamila, och flavum ser ut att säga "det var inte jag!" medan den främre ser mer skuldmedvedten ut
Vilken fin samling, Mikael!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.