7/10: Vad tror du att vi pratar mest om?

7/10 -09

Igår undrade jag vad vi pratar mest om här, och hur det varierar över tiden. Idag har jag därför tillbringat ett par timmar med att bygga en ny funktion/sida här på OrkidéPrat: Mest omtalade släkten och sorter.

Natten mellan 14e och 15 i var månad räknar systemet ut vilka släkten och sorter som diskuterats mest under de föregående 14 dagarna. Beräkningen baseras på de nyckelord som angetts på inlägg.

Beräkning
Om jag till exempel skriver ett inlägg om min nya Cattleya skinneri, och anger "Cattleya skinneri" som nyckelord så ger det nyckelordet "Cattleya skinneri" 1 poäng. Var kommentar som skrivs till inlägget ger ytterligare 1 poäng. Vid beräkningen räknas poängen för alla inlägg med "Cattleya skinneri" ihop och ger denna art sin totala poäng för månaden. Därefter räknas poängen för var Cattleyaart (och -hybrid) ihop och ger släktet Cattleyas totala poäng. När poängen för alla släkten och sorter beräknats så rankas släktena och sorterna och de fem som har flerst poäng blir "Månadens mest omtalade".

Begränsningar
Bara de inlägg som har korrekt angivna nyckelord tas med i beräkningen. Dessutom händer det ganska ofta att diskussionerna i en tråd inte enbart handlar om den/de sorter som angetts som nyckelord. För att råda bot på denna begränsning vill jag uppmana alla inläggsförfattare att ange nyckelord på sina inlägg. Dessutom beräknas rankningen bara på första halvan av var månad. Det har både för- och nackdelar.

Jag tycker det är spännande
Trots de begränsningar som finns så tycker jag att det är kul att vi kan se lite trender i vad vi diskuterar här på OP. Jag hoppas ni tycker detsamma.

Nyckelord: OrkidéPrat

7/10 -09

Björn vilket jobb du lägger ner, men vad roligt att se vad vi pratar mest om, och kanske lättare att följa disskusionerna här inne, ska iallafall bli roligt att se hur det blir

7/10 -09

Det kan ju vara intressant. Kul att du hittar på nya roliga funktioner för OP, tack Björn. Ännu mer intressant (tycker jag) skulle vara om man kunde söka på nyckelorden...

7/10 -09

Håller med dig valkyrie66 : SÖK det är den funktion som jag saknar här.

7/10 -09

Intressant, det ska bli roligt att följa upp

7/10 -09

Håller med er andra. En sökfunktion skulle göra en väldigt bra sida J***igt bra.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Björn:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik