30/9: Inhöstning pågår...

30/9 -09

Tv-meteorologerna förutspår kyla långt ner i landet, så idag inleddes operation inflyttning från sommarkolonierna. Det kunde ju ha varit gjort på en halvtimme om det inte vore för att jag först ville putsa fönstren, byta till vintergardiner, storrengöra krukor och lecakulor och tvätta av plantorna... så än är det inte helt färdigt, men en god bit på väg, pust!
Inte heller har jag hunnit öppna grindarna för alla bilderna i galleriet, men omkring hälften är gjort. Det är väl en dag i morgon oxå Nu ska det krypas ner med en bra bok och så får vindarna som viner runt knuten stå för vaggsången, de behöver nog inte sjunga länge innan sömnen tar över

Nyckelord: höst, inflyttning

30/9 -09

Jag håller med om att det är på väg kallare vindar. I dag var första frostnatten här på nerikeslätten så det var tur att alla mina känsliga plantor var inne i värmen Skönt att göra det ordentligt när man ändå håller på och flyttar inn allt, de ska ju trivas inne också.

30/9 -09

Första frostnatten här i Ronneby med, nästan alla är inne från balkongen nu, men var ska man få plats med dem?

/Anders

30/9 -09

Samma här, första frostnatten, men jag hade flyttat in mina
redan i lördags. Och jag säger som A G, nu gäller det att hitta
en plats för de nya storvuxna (5 st) Cattleyorna.

30/9 -09

Jag tog in de sista igår efter första frostnatten och tur var väl det för senaste natten var det rejäl frost.

30/9 -09

Från Alf Forsblom.

Jasså, har ni redan haft frost i söder! Här i Järvsö kommer nog första frosten i natt. Har inga orkidéer ute på nätterna nu men i mitt nya växthus står 35 stycken. Har satt värmen på min +10°. Fullt med tomater och även någon gurka kvar (har skördat 35 gurkor på 3 plantor). En del orikidéer har vuxit mycket bättre än tidigare somrar tack vare växthuset.

30/9 -09

Säluttern, samma procedur här. Och det har pågått några dagar, på grund av platsbrist, stuvar jag om, och stuvar om och hänger upp. Några fortfarande kvar där ute, dock inte orkideér. Kannorna har vuxit enormt, och är full med knopp ännu, samt Afrikas blå lilja. Det får nog bli förrådet, Och någon blir nog förpassad till komposten. Orkideérna har mått bra ute, det är många stänglar på gång, många första gångs blommare.

30/9 -09

Här har vi just nu kl 21.35 -5 ute... Skrapat rutor på morgonen har jag gjort ett tag nu...
Orkidéerna fick komma in för några veckor sedan men de har fortsatt växa och verkar må bra. Blommor hoppas jag på snart

1/10 -09

Det blev lite panik i går kväll, temperaturen var nere på omkring fem ynka plusgrader och vädret var klart, så till och med lådorna med Pleione fick stuvas in. När allt det var färdigt började det i stället att regna och blev ett par grader varmare igen Så frosten har motats bort av Vänern än så länge, men ligger på lur och bara väntar på tillfälle!
Jo jag känner igen detta med plötsligt uppkommen platsbrist... Det pågår även lite renovering i huset, så det rum som jag brukar hålla svalt och som "sluss" för nyinkomna går inte att sätta några i, så var ska nu t.ex. Coelogyne cristata bo tillsvidare... ? Det vore förnämligt att ha tillgång till växthus, så fint det ser ut att vara i ditt, Alf!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Säluttern:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.