18/8: Problems....igen

18/8 -09

Med risk för att `tröka´ ut er med mina nu ständigt kommande frågor om orkidéproblem, frågar jag ändå igen.Denna gången är det, en Phal.liodoro som fått fula blad. Se bilden.
Jag tror det är virus som gör detta, men börjar nu tveka eftersom det bara är bladen på ena sidan av bladrosetten som är drabbade.
Kan det ha något samband med att just den sidan har varit vänd mot fönstret, där luftcirkulationen är mindre än där andra halvan av rosetten varit.
Jag är så förtjust i plantan och den har nu fyra stänglar varav en är förgrenad. Nöden har ingen lag, så jag hoppas få klarhet i om den bör få vandra vidare och blomma i orkidéhimlen istället

Nyckelord: Virus, Svampangrepp

18/8 -09

Har inget svar till dig Gunsan, däremot puffar jag gärna för svar för jag har inte mindre än 2 plantor som ser ut så här, isolerade i ett eget fönster. Tycker mycket om båda, därför är de kvar. De blommar och växer men vad 17 är det på bladen?

18/8 -09

Mina hade ngt liknande efter sommaren och de hade stått i fönster med dålig ventilation. Jag kapade av bladen (som var ännu mer tilltygade) och ansade bort...

18/8 -09

Jag har också en del med varierande fläckar och märken men eftersom det inte är lika på alla så kastar jag inga. Den har möjligtvis inte fått en strimma sol på sig? Liodoro nöjer sig med lite ljus likt violacea, enligt min uppfattning.

18/8 -09

Oftast angrips bägge sidorna om det är virus. Mikael nämner insjukna svarta partier särskilt på nya friska blad. Ser det nyaste bladet friskt ut Gunsan?

18/8 -09

Jag tror inte det är virus, snarare värme/solrelaterat , har det sedan varit lite
vattendroppar som ju fungerar som brännglas innan de dunstar bort, kan det
bli skador som ser ut sådär.
Det var en vacker färg på Bougainvillean i bakgrunden.

18/8 -09

Jeanette, ja . Det nya bladet ser perfekt frisk ut.
Anders, Bougainvillean är helt fantastisk. Jag tror allt att den är värd att platsa här på OP bland alla vackra orkidébilder Som en OT-bild
Oupss! Glömde tacka för välkomna svar TACK!!!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.