19/4: Projekt Flaskbarn: uppdatering

19/4 -09

Idag fick en hel bunt med flaskbarn flytta ut till eget boende. De flesta fick flytta in i varmskåpet, ett par till nano skåpet, och några fick bo kvar i mini-drivhusen fast i egna krukor.

Bilden visar större delen av gänget inklusive de D. cyanocentrum som monterades i Januari - se vad stora och fina de har blivit! Dock är det massor av barn kvar i barnkammaren men de växer så sakteliga sig starkare. En wilsonii monterade jag, får se om det blir något... de var ju rätt kass när jag fick dem. Jag har inte förlorat några alls i år. Totalt har jag förlorat kanske 5-6 st. av ca 150 flaskbarn. Bra statestik.

Hur går det med era??

Nyckelord: Projekt Flaskbarn

19/4 -09

Snyggt Karma och vilka härliga bilder.

19/4 -09

Wow, du är framgångsrik m flaskbarn! Snyggt!

19/4 -09

Spännande hoppas de kommer att trivas i sina nya nya boningar

19/4 -09

Vilka välartade småttingar du har i din kindergarten, det där har du verkligen fått kläm på! Imponerande, Valkyrie!

19/4 -09

Tackar! Jaaa... man känner sig som en stolt mamma...

19/4 -09

Vad bra du lyckats! Mina wilsonii har tagit slut, men det var ju inte så konstigt. De båda Phal-barnen som fick flytta ut på fönsterkarmen har vuxit mycket bättre och är i storlek med dina och har nu två bladpar Av de som är kvar skåpet är det bara några stycken som fått sitt tredje blad, så de får nog komma ut de också.

19/4 -09

Fina friska ungar

19/4 -09

Härligt Karma!
Här har Dendrobium linguaforme fått byta ut perlite mot stenull. Det skedde under förra helgen. På bilden är fyra monterade på bark + stenull. Den femte är invirad i stenull och bor i skåpet. Och Dendrobium pulchellum bor i perlite fortfarande. Ingen av flaskbarnen har hittills förlorats. /J

20/4 -09

Sprattelgumman, har du kört med perlite ifrån början el har du bytt under tiden?
Jag köpte en flaska Dendrobium sulcatum av Roelke när dom var i hässleholm o experimenterade lite.
Satte ett par i ren EpiWeb direkt in i mitt vanliga odlingsskåp. Det verkar fungera bra.
Satte ett helt gäng på mitt tegelrör, och det gick mindre bra. Gissar att det var för blött för rötterna. En är dock kvar.

20/4 -09

Häftigt att se ditt Orkidé-BB

20/4 -09

Oj vad fina dom blivit! De små dendrobierna är särskilt söta när de sitter i grupp sådär med alla rötter åt alla håll.

20/4 -09

Tack allihop!
Redhead: Ja de där D. cyanocentrum barnen har en otrolig livsglädje
Jeanette: Dina d. linguaforme ser jättefina ut! Härligt att du inte förlorat några. Jag har aldrig odlat i stenull, vad är fördelarna tycker du?
Felixan: Du köpte väl Phal. amboinensis också? Kul att det har gått bra. Mina har också tagit sig bra. Dessa två växte på bra, resten är fina men små ännu. Tyvärr var ju wilsonii i ganska risigt skick när de kom (mina i alla fall) men när jag lyfte på mossan i söndags så var rötterna fortfarande gröna och fina, så jag tänkte chansa och montera upp den starkaste för att se om jag kan inspirera någon tillväxt... inget att förlora typ.

20/4 -09

WOW Grattis till lyckad odling. Hur ska du få plats med alla i "vuxen" storlek?

20/4 -09

HMG: Tusen tack! Jag inga planer på att ens försöka knô in alla som vuxna här.... Tanken var att de antingen skall bytas mot något annat spännande, eller auktioneras ut när de har vuxit till sig lite. Det är jätte kul att följa utvecklingen med de små.

20/4 -09

JonasA: Svar ja. Tills flyttningen skedde fick de bo i en genomskinlig plastkruka med perlite i köksfönstret. Först stod plastkrukan (som var fylld tills nästan ungefär 3 cm återstod av krukan sk mikroklimat) direkt på fönsterbrädan, men så blev det lite kallare ett tag och då satte jag bara ett vanligt kaffefat under plus att jag rulla ihop en kökshandduk mot draget i fönstret.
valkyrie66: Jag kör ju helst med ett material och stenull funkar perfekt när man har det till montering av t ex Dendrobium. Det som bör sägas är att man får hålla på och fukta ett par gånger varje dag i början innan den börjar hålla fukt längre perioder. Drygt material som är billig i inköp, men tar stor plats, så ett källarförråd rekommenderas om man inte kan dela det med flera.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av valkyrie66:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik