18/2: Cypripedium calceolus, Guckusko

18/2 -09

det finns frön av Cypripedium calceolus, Guckusko att köpa på tradera för den som vågarsig på

Nyckelord: frön, Cypripedium calceolus, Guckusko

19/2 -09

Jag såg det också, blev rätt sugen, men sen läste jag om hur man sen ska bete sig med de där fröna och det verkar komplicerat.... Men för någon mer erfaren odlare kanske!

19/2 -09

Jag hoppas verkligen att fröna kommer ifrån en köpt odlad planta och inte från naturen för det är straffbart att plocka och sälja!

19/2 -09

Hear, hear!

19/2 -09

det får vi värkligen hoppas på.

3/3 -09

Nu ligger en annons ute igen om frön från Cyperipedium calceolus, Guckosko. Snudd på lurendrejeri samt brott mot lagen om fröna kommer ifrån vilda plantor i Sverige. Säljaren borde skriva om ursprunget om denne är medveten om fridlysningen och dess konsekvenser.

Angående lurendrejeri: det är 100 (!) frön som erbjuds med rådet att så på kalkhaltig mark. Allvarligt, Guckosko ger ju normalt 8000 eller fler dammstora frön och de har ju väldigt speciella krav för att gro. Förutom att de behöver en symbios med en speciell svamp så ser man inte röken av något ovanför marken de första 3 åren då den lever på svampen och växer till. Sen tar det upp till 16 år innan de är blomstora. Chansen att lyckas få upp en planta från 100 frön genom att så i trädgården måste ju vara mikroskopisk...

5/3 -09

Vil gjerne opplyse om noe i denne saken. Jeg tok kontakt med vedk. som hadde annonsen å han kunne fortelle at frøene er kjøpt fra USA. Etter min forespørsel ang. såing av frøene har han nå endret/lagt til et vedlegg på annonsen. Da blir i alle fall kjøpere opplyst om at dette ikke er frø som kan såes på vanlig måte.
En trivelig person som beklaget dårlig oppl.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av pake:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik