14/2: Ny luftfuktare...

14/2 -09

Min Bionaire Kallfuktare BCM1250 lade av efter endast 9 månaders användning... Men som tur är hade jag sparat kvittot och Järna tog tillbaka den för reklamation. I utbyte lade jag till en hundring och skaffade en ny HACE ultrasonisk kalluftfuktare. Dessa är helt tysta - att rekommendera. Järnia (Järntorget i Göteborg) har en hel pall av dessa, och på rea. De kostar 595 kr och då sparar du en hundring. Jag är väldigt nöjd med min uppgradering, är närmast glad att den gamla pajade...

Det enda som inte är optimalt är att jag vet inte om den går att sätta på min timer... när strömmen kommer till så står den på "stand by" inte "på"... Jag har på den hela natten i alla fall, och den kommer med inbyggd hygrostat, så om rummet blir fuktigare än den inställningen man har (40-70%) så stängs den av. Skulle vilja ha den på timer ändå... ideer??

Ultrasonic humidifier

Nyckelord: luftfuktare

14/2 -09

oooouuuu - En riktig "high fashion" modell bland alla luftfuktare tur att den gamla pajade

14/2 -09

kan man göra expresso på vidundret oxå ?
cool!

14/2 -09

Ja det var en attans tur att den gamla pajade.. ...och tribo, visst ser den ut som en espressomaskin!! Där kanske vi har ett vinnande koncept till alla oss orkidefanatiker, så att både odlare och planta får sina förfriskningar från en och samma maskin. Hmmm... undrar om någon har patent på en sån redan....

14/2 -09

Jag får nog ta en sväng förbi Järnia på Järntorget i morgon.... : )

14/2 -09

Lagnered: Ja, det var en ganska bra deal tyckte jag... men du får vänta tills på måndag, de har stängt söndagar.

14/2 -09

-Tribo, Du måste mena islatte om den är cool.

16/2 -09

Driftigt!!!! Önskar att jag hade lite sånt i mig.

16/2 -09

Luftfuktare version 2: Kanske inte samma sex appeal som den förra... och den fixar nog inte espresson heller...

Men den har samma kapacitet (5 liter) som den "sexiga" apparaten och det kommer att fungera på en timer eftersom den har en mekanisk knapp, inte digital. Den andra luftfuktaren funkar jättebra, men jag känner mig själv ... om jag inte kan kontrollera den till 100% så kommer jag att bli frustrerad med den. Jag vill helt enkelt kunna köra den på en timer, så jag tog tillbaka den. Jag köpte en Honeywell ultrasonic luftfuktare på Bauhaus istället. Naturligtvis var det dyrare, men oh well ...

Jag var inte heller helt nöjd med hur den kalla dimman kommer ur luftfuktaren och därefter faller (mer så än vid den gamla impellerdrivna luftfuktaren) Jag ville rikta dimman högre upp i mitt odlingsfönster så jag får bättre täckning överlag. Jag ville dessutom göra detta utan att behöva placera den stora fuktaren på hyllan i fönstret (5 liter vatten väger ganska mycket, plus den skulle även ta mycket bra utrymme reserverat för orkidéer...) Så jag skaffade ett PVC rör, några "L" kopplingar och gjorde en 1 meter hög "skorsten" för min dimma. Funkar kanonbra! Det kommer ut precis bakom fläkten på andrahyllan från toppen (ungefär halvvägs upp i fönstret) och fläkten hjälper till att sprida dimma över ett större område innan den faller.
.

Humidifier Humidifier Humidifier
.
Jag är en sån teknik nörd! ... men är ganska nöjd med resultatet ändå, RH på övre hyllan låg på 55% och nedersta hyllan 65% i morse efter 6 timmar på. Innan jag hade utsläppet av dimman vid en fläkt så bildades ganska mycket vatten på fönsterbänken precis runt utsläppet, men det tyckte jag inte var märkvärt efter denna justeringen.

16/2 -09

Mycket bra anordnat, jag är imponerad av dina ideér ...

16/2 -09

Tackar masdevallia!! ...och Ewert!! Efter en natts prov ser det hela lovande ut... vad tror ni??

Jag tog ner mitt orginal inlägg och provade att lägga in ett nytt (varför masdevallias kommentar ligger ovanför min nu) men jag kan fortfarande inte bli av med den gröna rutan... och texten ligger lite knasigt, vet inte var min kod spricker.... ***Skam den som ger sig! Det var ett utropstecken som spökade, fixat nu!

16/2 -09

AHA, den passar mig också. En sån får inskaffas. Har just nu två små från Biltema men det går ju nästan inget i dom. Min stora blåa Pingvin gick sönder i höstas och då hittade jag bara dessa små istället.
Jag har också timer på mina och då måste dom ju kunna starta automatiskt igen utan passning. Tack för tipset.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av valkyrie66:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik