3/9: Dags att planera för hösten

3/9 -06

Jahapp. Tempen kryper neråt utanför fönstrena och jag står i valet och kvalet ang. inskolning av orkideérna ute på terassen. Har kört hårda skolan med dom med mycket varierande temp och fuktighet under sommaren (finns det något annat att göra egentligen? och hoppas att jag lyckats chocka igång en del av dom.
Kanske Zygopetalumen orkar blomma i år? Den struntade i det förra vintern och det var synd.
Mina dendrobiums verkar ha trivts en del iaf eftersom nya bulber har ploppat fram som ser lovande ut.
De flesta phalaenopsisarna ser rätt fula ut i blad (solbrända) men jag försöker se positivt på saken. En jämnare temperatur kickar förhoppningsvis igång dom snart.
Masdevallian är ett bekymmer i sig. Nya blad har kommit men den är nog inte optimalt placerad för den är inte så värst frodig.

Lite glädjeämnen har jag iaf. Min ascocenda har fått en stängel och det börjar se mycket lovande ut. Mina phal. Liodora har också börjat producera nya blad och förhoppningsvis kommer det nya blommor.

Det var dagens svammel!
//Jojjo

Nyckelord: utomhus, höst

3/9 -06

Härligt att det kommer en stängel på din ascocenda.!!Vad är det för sort? Håller tummarna att det inte blir någon mer tragedi som för HannaPanna. Min stängel på Thai Lemon är bara en halv cm ännu men den ser inte ut som någon luft-rot i allafall.

Äntligen får man höst! Har aldrig förut sett fram mot en höst! Meh har aldrig haft så många orkidéer tidigare heller! NU vaknar man liksom till och upptäcker trinda bulber med antydning till stänglar, blomknoppar, keikis som växt till sig och nu kan navlas av mm.

3/9 -06

Min Ascocenda är en Suksamran Starlight. Orange blommor alltså.
Luktar inget men den verkar trivas!
Har satt en ny "rosett" (eller vad de nu heter) så nåt rätt gör jag!

5/8 -07

Hej Jojjo!
Är helt ny på orkidéprat (07 08 02). Skriver till dig eftersom du bor i Skattkärr och jag i Kristinehamn.Jag har ännu så länge endast tre orkidéer, en Brudorkidé (vet inte namnet), en Zygopetalum och en Miltoniopsis-hybrid. Var köper du dina orkidéer? Har inte en aning om vart jag får tag i plantor, bara vanliga blomsterbutiker och de har inte så stort utbyd och vet väldigt lite om de växter de säljer.

Mvh

Birgitta

5/8 -07

Hej Birgitta!

Finns det något Bauhaus eller Hornbach inom rimligt avstånd? De kan överraska med en del fina orkidéer för riktigt överkomliga priser ibland. Du får ju självklart inga namnade plantor - men....för 59, 79 eller 99 kr kan det ibland kvitta.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.