20/12: Handla i OrkidéPrat

20/12 -08

+ 21/12 -08

Under rubriken ?Köp & Sälj? i huvudmenyn finns ett antal sätt att hitta spännande orkidéer och annat orkidérelaterat till salu. Försäljare är OrkidéPrats medlemmar, så du kan alltid skicka ett privat meddelande till säljaren och ställa frågor etc. Från var försäljares profil kan du också se hela den personens utbud och att handla mer än en vara från en person kan vara ett bra sätt att minska fraktkostnaden per vara.

Auktioner
Auktionernas struktur har inte förändrats i och med OrkidéPrats jul-uppdatering. För att bjuda på en auktion skriver du helt enkelt ditt bud som en kommentar till auktionen du vill bjuda på. Du hittar aktuella auktioner i en lista i OrkidéPrats högerkolumn samt under ?Köp & Sälj? > ?Auktioner?.

Fast pris
Varor till fast pris är nytt i och med jul-uppdateringen. Du hittar tillgängliga varor via ?Köp & Sälj? > ?Varor? och köper det du vill ha genom att klicka på länken ?Lägg 1 styck X i din plantkasse?. Vill du köpa 2? Gå tillbaka till varan och klicka på länken igen.

När du lagt det du vill köpa i plantkassen går du till din plantkasse (?Köp & Sälj? > ?Din plantkasse?). Därifrån kan du radera varor om du ångrar dig, men fram för allt är det där som du beställer varorna. Fyll i din epostadress samt namn och adress och skriv eventuellt ett meddelande till säljaren / säljarna. När du klickar på ?Skicka din beställning? får säljaren ett privat meddelande om din beställning och ett bekräftelse-brev skickas även till dig.

Klicka på ?ditt alias? > ?Köpta varor? så ser du din nya beställning. Vid beställningen står detaljer kring betalningen. Betala inom 5 dagar på något av de sätt säljarens accepterar. När du betalt, klicka i rutan ?Beställningen är betald? och klicka ?Spara?.

När betalningen mottagits av säljaren kommer du få meddelande, likaså när leveransen skett. När du tagit emot varorna så skall du gå in och kryssa för ?Beställningen är mottagen?. Leverans skall ske inom 5 dagar efter betalningen nått säljaren. Vissa undantag kan finnas, såsom dagar med kallt väder etc, men säljaren måste meddela dig om det kommer ta längre tid.

Frakt
Vid varje vara ser du hur mycket det kostar att skicka varan. Om du köper flera varor är det den dyraste av de individuella frakterna som gäller. Om du ex i samma beställning köper en vara med 44 kr frakt och en annan med 33 kr frakt så kommer frakten för beställningen bli 44 kr.

Problem
Om problem uppstår (du får inte varan i tid etc) så kontakta först säljaren. Om ni är oense eller du inte får kontakta, skriv eller ring till mig. Mitt telefonnummer: 076 882 15 10.

Nyckelord: OrkidéPrat

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Björn:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik