15/10: SNABBIS: Sambeställning från Orchids & More

15/10 -08

Jag skall beställa lite plantor till mig själv och tänkte bara kolla om det var något från Göteborgstrakten som vill haka på i och med att de har fast frakt på 18? inom EU oberoende storlek. Jag tänker lägga min beställning i morgon förmiddag så ni har i kväll (onsdag den 15:e okt) att lägga in er sambeställning.

Plantor kan hämtas hos mig i centrala Göteborg enligt överenskommelse, jag har tyvärr inte tid att arrangera med att skicka ut individuella beställningar denna gången. Betala kan ni göra kontant vid upphämtning.

Frakten ligger på ett fast pris 18?. Vi delar lika per planta. (1.00 Euro kostar 9,68 Svenska kronor)

Länk till Orchids & More webshop

Här är en länk till sidan där ni lägger in sambeställningen:

Nyckelord: sambeställning, Orchids & More

15/10 -08

....är det bara jag som har HA HA HAAAA begär just nu?

15/10 -08

Nej då.Jag har beställt 2 styck.
Anette

16/10 -08

Lysande Anette!!
Jag skall skicka beställningen om några minuter..... last call, everyone!!

16/10 -08

Hjälp, detta har jag missat! Hinner jag ta mej en titt på utbudet eller har du redan skickat beställningen?

16/10 -08

LOL... okej. Jag kan vänta till efter lunch (13:00) med att beställa om ni vill ha lite mer tid. Svårt detta med tålamod, men jag kan sitta på händerna.

16/10 -08

Åh, tack. Jag ska skynda mej så gott jag kan.

16/10 -08

Det är lugnt. PM om ni behöver mer tid... Om ni är lite konfunderade över deras kluriga bokstäver och storleks definitioner så finns lite att läsa på engelska här.
.
PS! Jag har mailat Björn om varför det står att det är han som ordnar sambeställningen nu... lite galet, men det fixar sig.

16/10 -08

Nu är iaf jag klar!

16/10 -08

Puh! Vad skönt att denna pärs är över! Jag har suttit på händerna sedan igår... Nu tror jag helt enkelt inte det går att smuggla in fler, utan att den käre maken opponerar sig. Han påstår bestämt att fönster är till för att se ut genom, har ni hört så tokigt!? Men ni kan väl visa vad jag har gått miste om, när ni får hem det?

16/10 -08

Nu har beställningen skickats in!! Jag hör av mig när jag vet när de kommer.
.
Plopp: Det låter som om din make behöver lite bearbetning... har du provat hypnos? Jag har bara varit gift i 7,5 år, så ännu funkar mutor...

16/10 -08

Jag har faktiskt smugglat in en utan att säga nåt till sambon . Orkidéen står bakom gardinen och har stått där redan ett par veckor och har ännu inte blivit upptäckt. Ett tips!!

16/10 -08

Börjar förstå att jag är lyckligt lottad. Här låter det ungefär: " men den är ju snygg,ta en sån också".
Anette

16/10 -08

Jag är ännu mer lyckligt lottad. Min sambo; birmakatten Inca säger ingenting hur många orkidéer jag än tar hem. Men hon vill gärna kolla ev. doft.

16/10 -08

När jag visat Johns fantastiska växtvärld för min man så tror jag att han lättare kan stå ut med att jag kommer hem med en-två orkidéer då och då, för något växthus lär det ändå aldrig bli här hemma, det förstår han! Jag skulle inte ha den tiden och förmågan... Nu har jag fullt sjå med 24 orkidéer i våra fönster

16/10 -08

såfia , sorry, men det tricket går han inte på ... längre
valkyrian , hypnos lär bara funka på dem som vill bli hypnotiserade!
Han är faktiskt rätt tålmodig och har stått ut med mig i trettio år, trots alla mina tokerier!

16/10 -08

iwahl: jag skickade också en länk till johns bilder till min pojkvän så att han skulle få lite perspektiv på orkidé-beroendet som ännu är rätt lindrigt i mitt fall!
men än så länge är han faktiskt förvånande uppmuntrande, tror tom att han tycker mitt intresse är lite roligt.

17/10 -08

Det ska bli spännande och höra hur det går med blommorna ni beställt.
Jag är nyfiken på hur de där Masdevalliorna funkar när de kommer hem till dig Valkyrie66.
Hoppas det blir fina plantor som passar ditt skåp.

17/10 -08

Hej Norberg. Ja visst är det spännande!! Jag lovar att redovisa hur det går med all mina nya minis! Jag är faktiskt också speciellt nyfiken på masdevalliorna... plus mina första maxillarias.

17/10 -08

Ja redhead, alla utvägar är tillåtna!

24/10 -08

Hejsan allihop! Jag fick precis reda på att O&M tydligen har varit stängt ett tag, men öppnar igen idag (24:e) (tack för det Lasse - nu såg jag den notisen, min tyska är verkilgen ingen höjdare). Så sambeställningen kommer... men det dröjer nog ett litet tag till. Den som väntar på något gott.... Mer info kommer.

24/10 -08

Fick precis svar fråm O&M... de skall skicka beställningen på måndag den 27. Hoppas det inte blir för kallt.....

24/10 -08

OJ spännande väntan framför oss

5/11 -08

Jag ville bara uppdatera alla på sambeställningen... Jag har inte glömt bort er, men jag vet faktiskt inte själv hur det står till. Så mycket för en "snabbis"...

Jag mailade O&M för två veckor sedan och undrade när de skulle skicka, de svarade med att beställningen skulle gå ut den 27:e, alltså förra måndagen. I fredags mailade jag igen och bad om DHL nummret så att jag kunde kolla var paketet blivit av eftersom inget kommit under veckan, men fick ingen svar från O&M. Jag mailade igen idag och bad igen om DHL nummret... det kan ju inte gärna ta 10 dagar från tyskland hit....

Betalningen gick dock inte in på mitt bankkort förrän i söndags, så jag hoppas att de helt enkelt inte hann med och skicka förra veckan som lovat och att plantorna gick ut denna måndagen istället och då fortfarande är på väg och inte borttappade någonstans... vi får väl se om de svarar, eller om paketet kommer fram någon gång och i vilket skick. Så här sent hade jag nog inte vågat beställa i och med vädret och lite orolig blir man ju...

5/11 -08

Det blir bra valkyrie, oroa inte dig De är säker skickade den här veckan

7/11 -08

...fortfarande inget paket.

De har telefontider på onsdagar och söndagar, så jag får väl ringa på söndag och höra hur det står till i och med att de inte svarar på mail... Ni som har beställt från O&M tidigare, hur lång tid tar det vanligen att skicka med DHL? Brukar det gå smidigt att beställa?

7/11 -08

Det var länge sen jag beställde från dem - det tog normal-lång tid för paketet att komma fram iaf, men en sak som jag kommer ihåg - de var VÄLDIG tröga på att svara på mail, men inga problem med paketet.

7/11 -08

Jag hittade lite nytt under News:

3.11.2008 We will ship as long as temperatures allow. Because we guarantee for safe shipments there may be delays in winter time. At the moment we expect no larger imports, but have a look to our Shop at ?neu im Angebot?

Kanske därför?

7/11 -08

Hmmmm.... intressant notis Kamila. Anledningen till att jag har varit lite orolig är ju att de sa att de skulle skicka den 27:e. Men det blir säkert bra till slut. Temperaturen har i alla fall blivit lite mildare så det är ju bra. Jag återkommer med uppdatering så snart jag vet vad som händer.

8/11 -08

Har köpt av dom många gånger har funkat jättebra för mej. Dom brukar skicka utanför Tyskland på måndagar, och med DHL tar det 2-3 dagar

8/11 -08

Hmmmm.... det var väl vad jag hade väntat mig också, 2-3 dagar transport. Undrar var paketet kan vara, jag vet ju inte ens med säkerhet när det skickades... därför ville jag gärna spåra det. Jag bad dem skicka DHL tracking nummret två ggr via email men har inte hört tillbaka. Jag vill ju inte vara en irriterande kund eller verka otålig, men det är ju så svårt att bedöma om man skall vara riktigt orolig eller ej... det handlar ju om levande plantor. Men det löser sig säkert till slut...

9/11 -08

Nu vet jag vad som hände med vår beställning... suck. Fick ett mail från O&M idag att de precis fått tillbaka paketet de skickade iväg den 27:e... Fel adress sa DHL? de skickade med en pdf av adressen som de hade skickat till och undrade om jag visste vad som var fel. Jo, det var ganska uppenbart... den var inkomplett. Jag hade beställt paketet till mitt jobb så att jag kunde ta emot paketet under dagen då det kom. Jag hade noggrant lagt in min företagsadress i adressformuläret när jag gjorde beställningen, men de hade inte skrivit med den på adresslappen utan bara skrivit mitt namn så då hittade DHL naturligtvis inte fram... Jag hade tom. skrivit i kommentar fältet att de skulle observera att den gick till en företagsadress.

Jag skrev tillbaka och berättade vad som var fel och undrade vad som händer nu, om de skickar ut nya plantor i och med att orkideerna som har flängt runt på en lastbil i Europa i två veckor redan knappt kan vara i speciellt bra skick. Det var ju trots allt deras misstag. Vi får se hur upplösningen på detta dramat blir?

9/11 -08

Näeeee vad tråkigt!
Då väntar vi på svaret då, felet är ju deras så det borde väl bli nya plantor

10/11 -08

Jaaa, vi får hålla tummarna!!

10/11 -08

Hoppas det löser sig!!

Jag och Dracula beställde fså fort Ecuador listan kom, och det är ju ett tag sedan!. Plantorna har ännu inte kommit!!!!! Ingen förklaring har kommit. Så de där plantorna är väl borta eller så är beställningen borta. Håller mig nog till Ecuagenera i framtiden.

13/11 -08

YES!!! Nu har jag hört från O&M, de skall skicka ut nya plantor nu på måndag den 17:e. Känns jättebra att de har valt att sköta det på rätt sätt! Nu kommer de äntligen!! Puh vilken pärs....

Pontus: har du provat att maila dem? Det tog en dryg vecka för dem att svara varje gång... men tillslut kom det ett mycket fåordigt svar. Kan ju vara värt ett försök?

13/11 -08

va skönt för er, jag har lidit me er. kan ju faktist sätta mig in i hur det känns. själv köpte jag 45 plantor av dom i våras, de tog en vecka för posten att skicka hem dom till mig, men alla överlevde o jag var nöjd! kommer handla av dom i vår igen fast en lite mer blygsam portion!

13/11 -08

Tack tribo, jo visst har det varit ett aningen komiskt händelseförlopp. Jag ville ju skynda mig att beställa innan det började bli för kallt mm... och så tar det typ 6 veckor att få till det. Men nu har ju vädret varit lite mildare i alla fall. Håller tummarna att det håller i sig till nästa vecka.

19/11 -08

NU HAR DE KOMMIT!!

De flesta ser jätte fina ut. Några ser lite väl torra ut för att bara ha varit i transport i 3 dagar... undrar om de inte skickade samma plantor igen som redan varit på vift i snart 3 veckor..... hmmm. Men de skall nog klara sig ändå.

PM mig och meddela när ni vill komma ni som skall hämta. Just nu är hela gänget i Vasastaden (tom. kl. 17:30 i dag), sedan i Linnéstaden resten av kvällen. Eller så kan vi arrangera något för morgondagen. Hannah du får gärna komma till Vasastaden så jag inte behöver släpa hem din stora Epidendrium (ca en halvmeter lång... nä nog nästan en meter...).

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av valkyrie66:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik