9/8: Små genomskinliga klibbiga droppar under phal blad

9/8 -08

Jag upptäckte precis små genomskinliga klibbiga droppar under ett par blad på min phal. Mest längs med kanten på bladen Jag har googlat och fått upp lite olika potentiella svar på vad det kan vara, men är inte nöjd. Svaren varierar från typ högt luktighets tryck inne i växt cellerna till hål gjora av kvalster som smaskar på bladen... jag ser ingen ohyra och plantan är super bra skick (blommar nu precis om för andra gången i år).

Vad kan det vara och behöver det behandlas??

Nyckelord: genomskinliga klibbiga droppar, phalaenopsis

9/8 -08

En orsak är vad jag vet, att det är överskott av gödning/näring och det är socker som blir dessa droppar.
Prova med att dra ned på näringen till plantan så skall du se att det försvinner. Så gjorde jag och det försvann.

9/8 -08

Bra, det skall jag prova. Tack!!

9/8 -08

nej jag har inte gett mina phalaenopsis gödning på länge och min hade oxå sånt. det är ett täcken på att den trivs och mår bra. men torka bort det med fuktad bommul. det drar nämligen till sig ohyra pga det är så sött.

9/8 -08

Jag tror som Boxer. Jag har också haft sådana söta droppar både på Phallar och på Brassior och fått svaret att det är naturligt och beror på att plantan mår riktigt bra.
Jag kunde inte följa med så bra på TV programmet igår om 200 orkidéer ... men visst pratade killen just om det här fenomenet.
Birgitta

9/8 -08

Det stämmer det Bigitta och han betättade att det var sött och ofarligt.....tyder på välmående.

9/8 -08

Strålande!! Tack för det allihop.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av valkyrie66:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.