Ny belysning :)

Ny belysning :). Från Lillis.

15/2 -07

Väldigt dålig bild men jag vill ändå visa mina nya fönsterlampor som förhoppningsvis ska få orkisarna att trivas bättre. Har en till i datarummets fönster.

Nyckelord: lampa, belysning

15/2 -07

Jättesnyggt fönster - lampor och allt!

15/2 -07

Vad är det för lampor i ?

15/2 -07

Just nu är det de som följde med armaturen, nämligen Paulmann R95 Planten på 75 w. Är för starka för att vara mysiga så jag ska byta så småningom.

15/2 -07

Hej Lillis,

Misstänker att det är kvicksilverlampor du har. Du kan INTE sätta i någora svagare lampor då drivdonet är anpassat till styrkan på lampan.
Kolla först så du inte förstör armaturen.
/ Micke

15/2 -07

Ok Micke, tur att du sa till innan jag testade några andra lampor. Vill helst ha lite svagare belysning så jag får kolla upp noga om det går. Hoppas...

/sara

15/2 -07

Jättesnygga lampor, bra om det är som Micke tror.
Om du har fått tag i kvikksilverlampor som är så snygga borde du också vara jättrenöjd med den effekt dom har, tycker jag.
Mysbelysning är nog inget man ska satsa på för plantornas skull...

16/2 -07

Haha, bra poäng Helena! Blommorna är nog inte lika mysbenägna som jag är. Och det var ju trots allt till dem jag köpte lamporna

16/2 -07

Hej Sara!
Vilka snygga lampor du hittade (fint fönster i övrigt också!). Angående ljusstyrkan: vad gör man inte för sina små älsklingar?
Blir spännande att höra om de kommer må bättre nu med luftfuktare och nya lampor!

16/2 -07

Tre frågor ang de snygga och effektiva lamporna:
Var köpte du dem?
Pris?
Avger de mycket värme?

16/2 -07

Tack Linda, man får ju offra myset för blomsterfägring har jag insett
Mia:
Jag beställde lamporna från en nätbutik. Du kan hitta dem här http://www.elbutik.se/group.htm?category... och de finns i fyra färger. Inget krångel med vare sig betalning eller leverans.
Pris för de i borstat stål är 205 kr styck (inkl glödlampa) och 185 för de andra färgerna. Totalt 55 kr i frakt.
Har lite svårt att uppskatta om de avger mycket värme. Själva armaturen blir varm men 20 cm under lampan känns det rumstempererat. Jag har större avstånd än så till mina plantor.
Gillar designen, roligare än de vita i plast som jag hittade på plantagen och blomsterlandet.

16/2 -07

Hallå igen Lillis,
Efter att ha sett priset samt din länk ser jag att det är vanlig 240 volt på dina lampor. Du är alltså fri att välja den styrka du vill.
Jag vill dock förhålla mig skeptisk till de lampor som följer med. Det förekommer många lampor som utger sig för att vara växtbelysning men som i verkligheten enbart är färgade lampor som ska verka ha rätt spektrum.
Armaturen verkar vara riktigt bra annars så hitta en bra ljuskälla bara.

16/2 -07

Tack Sara!
Jag har kollat på länken och enligt dem, så avger lamporna inte så mycket värme. Jag är osäker bara på spridningen 35 grader, det är ju inte så mycket, men i mina små fönster kan det säkert fungera.

Micke! Vilken ljuskälla rekommenderar du, jag kan kanske hitta i nån bra elbutik i Kalmar?

16/2 -07

Rekomenderar denna eller nånting liknande denna.
http://www.ljusbutiken.nu/detaljer.asp?b...

Den ger 1020 lumen (nåt som inte framgår på sidan).

16/2 -07

Det var snyggt och inte så dyrt Lillis! Jag undrar vad brukar man göra med själva kabel? Är den fäst på gardinstången eller på vägen? Alltid har undrat hur går det från den praktiska sidan...=)

17/2 -07

Tack för tips Micke, känns skönt att jag kan byta lampor om jag vill. Ska kanske göra det relativt snart så de får bra ljus nu när jag ändå är igång.
Kamila: De här armaturerna levereras utan hane så kablarna är fästa i en "sockerbit" på slutet. Jag har inga eluttag ovanför fönstrena så jag förlängde mina kablar med en liten skarvdosa och en vanlig lampsladd. Satte även strömbrytare på sladden. I köksfönstret där jag har två lampor kopplade jag ihop dem med en förgreningsbox så att de går på samma strömbrytare. Allt som behövs går att hitta på Clas Ohlson. Eftersom både sladdar och gardinstång är svarta så fäste jag sladdarna med eltejp på stången.

17/2 -07

Tack för tipset!! Nu har även jag insett att jag oxå behöver extra belysning.. beställde inte mindre än 4 st lampor..

18/2 -07

Roligt HannaPanna! Hoppas du blir nöjd med lamporna. Jag stortrivs med mina
/sara

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Lillis:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik