”Den mystiska orkidéen från Lucke”

”Den mystiska orkidéen från Lucke”. Från Bibbi.

20 mars

För dryga 10 år sedan fick Mutanten här på neovita denna plantan som bonusplanta från Lucke, den trivdes inte och hamnade hos Cecilia K. Av Cecilia K köpte jag många plantor när hon avvecklade sin samling och fick denna av henne.
Rensade bland mina brev här och insåg att denna okända art av phalaenopsis funnits i min ägo i ca 10 år. Tre tillfällen har den skjutit stängel men ångrat sig.
Jag undrar fortfarande vad det är för någon, och jag undrar om jag hade tagit emot plantan om jag vetat att efter 10 år skulle jag fortfarande undra, kanske mest över mig som haft en stampande blomma i 10 år.

22 mars

Tycker den ser ut o behöva ny bark/odlingsmedia

23 mars

Planterade om den för ett år sedan så tänkte inte göra det i år, men håller med dig när jag tittar på bilden. Får titta på den igen och se om jag tar ett nytt beslut.

25 mars

Trogen tjänst ... Den ser frisk ut. Jag skulle försökt få till mer luft till rötterna, t.ex borra hål runt krukan.

25 mars

Jodå, den mår nog bra, fina rötter och blad även om jag tycker de är ljusa. Men det beror förmodligen på arten antar jag.
Tror den inte gillar att torka ut, så skall nog plantera om den med lite vitmossa och passa på att göra lite lufthål i krukan.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Bibbi:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.