Vissnad knopp

22 jan

Jag har en Phrag- hybrid som har stått i samma fönster ca 1år. Det dök för någon månad sedan upp knoppar. Två av dom har nu blivit bruna och torkat ihop. Nästan färdiga att slå ut. Vad kan jag gjort fel?

22 jan

Mina står alltid i 1 cm vatten i ytterkrukan.

22 jan

Man kan bara gissa, för de är så många parametrar de kan bero på. Några exempel kan vara: Vilket media du har i krukan - bör vara ngt. fuktighetshållande, typ GreenMix eller mossa som tål fukten(jämnt lagom fuktig, å aldrig torka helt) å inte bryts ner, å blir surt/kompakt. Har du möjlighet att kolla rötterna, de ska vara bruna med ljusa spetsar. För mkt. näring under lång tid, som bygger upp saltkoncentrationen. Vilket gör skador på blommorna, som torkar. Temperaturen kan ha varit för hög, å för torr luft. Ljusmängden kan vara otillräcklig, vid denna mörka årstiden. Jag brukar oftast finna orsaken till bra å dålig blomning i krukan - kraftiga fina friska rötter ger upphov till fint bladverk å bra blomning.

25 jan

Kanske pröva min metod för odling i lgh?
Har innerkrukan stående på en tjock skiva grön Oasis i ytterkrukan. Allt står i vanlig förvaringslåda i transparent plast med höga kanter. Fyller innerkrukan med vatten upp
t o m Oasis blocket så får de dricka som de vill. Ser också till att ha vatten i lådan runt om krukorna ständigt för att höja luftfuktigheten
Och som GöranÅ. skriver: inte för varmt (18-20°) och sparsamt med gödning. Tilläggsbelysning. vinterhalvåret. Spola ur krukan med friskt vatten 1 gg i månaden. Luftrörelser är aldrig fel men inte drag. När den blommar tar du naturligtvis fram den på "altaret"
Jag tänker pröva med GreenMix på någon planta längre fram.

25 jan

Tack för tipsen. ska ha blötare i krukan. Odlar i green mix. Kanske nästa års blomning blir bättre

26 jan


Hoppas det blir bra!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av PeterA:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.