Nyköp

Nyköp. Från PeterA.

16 jan

Igår köpte jag en ny orkidé mot bättre vetande. Utförsäljning på torgmarknaden här. Så för 15kr kunde jag inte låta bli 😃. Tycker formen o färgen är häftig o lite annorlunda.

16 jan

Lite annorlunda. Fin.
Vet du vad som ingår?

16 jan

Tyvärr inte. Den kommer från firman KolibriOrchids, om det nu är en odlare eller bara försäljare. Dom har åtminstone en sida med namnen på de orkideer dom säljer men hittade inte denna. Hade hoppats att det skulle gå att lista ut vad det var men ingen info.

16 jan

Jag får lite Phal Bronze Maiden-vibbar av den. Kan ju ha Ph mannii och/eller Phal shilleriana i ursprunget.

Oavsett vad den är så fick du en jättefin planta till ett fantastiskt pris!

16 jan

Jag gissar också på mannii men blir ju mer eller mindre kvalificerad gissning

16 jan

Fint fynd!

17 jan

Är det en Phalaenopsis, o jag som trodde det var en Vandahybrid av ngt slag, kul mönstring på en Phal

17 jan

Från PeterA.

En gissning är att det är denna. Otroligt lik åtminstone. Ingen primärhybrid men nära på

17 jan

WOW vilken lycka o få tag i en sån häftig Phal, till det priset, det är bara o gratulera Blir det keikis ngn gång så köper jag gärna en sådan

18 jan

Ja kanske man kan se ngt. lite likheter mellan dessa bilderna PeterA ? Men det är ju jättesvårt att utröna vad det är för hybrid. Du skriver nära på primärhybrid, men den multihybriden som visas på bilden innehåller ju 9 arter, så jag tycker det är långt ifrån primär. Men de va ju otroligt billigt för en phalle

18 jan

Håller med om att det inte går att ta reda på vilken hybrid man har från bilder. Lite kul att gissa. Därför odlar jag egentligen bara arter för att man vet vad man har, kan utröna odlingsbetingelser, ursprung med mera. Någon gång då o då blir det något som blommar o lyser upp mörkret.

18 jan

Kan det möjligtvis ingå Renanthera?

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av PeterA:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.