Paphiopedilum Norito Hasegawa.

Paphiopedilum Norito Hasegawa. Från Edel.

17 jun

 

Nyckelord: paphiopedilum norito hasegawa

17 jun

Expressiv sötnos !

18 jun

Paph. Norito Hasegawa, 136mm. Från GöranÅ.

Nja, jag vill inte tro att det är en Paph. Norito Hasegawa som reg. 1991 som en primär mellan malipoense x armeniacum. Bif. ett foto på min Norito Hasegawa, som fotades i vintras under LED-belysning så lite kalla färger.
Jag tycker den liknar (kan ju vara fler arter inblandade) en primär mellan malipoense x emersonii som heter Paph. Memoria Larry Heuer reg. 1992. Det är en vacker blomma

18 jun

Jag är inte säker. Den köpte jag av Marita Åkesson.
For 25 år sedan ungefär såg jag några Norito Hasegawa i San Francisco på en orkidéutställning, lite senare några till på privata samlingar och i Orchid Zone i California. Då hade jag en bild i huvudet att Norito Hasegawa var framför allt grön med mörka ränder.
Kanske har du rätt, kanske är det fel etikett eller kanske är det en Norito Hasegawa. Kolla in dessa länkar:

http://slipperorchids.info/paphdatasheet...

https://bluenanta.com/detail/information...

21 jun

En Norito Hasegawa lär det inte vara eftersom den saknar arv från armeniacum. Kanske har Göran rätt. Såg också lite hangianum i blomman men svårt att säga. Kommer plantan från Frankrike/Vacherot?
Men fin är den! Grattis till blomning.

21 jun

ThomasD de va just hangianum jag tänkte på, när jag skrev "fler inblandade arter" . Men de blir nog svårt att fastställa vad det är för en hybrid, man får nog bara glädjas av en fin blomma .

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Edel:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik