Disa tiden börjar här idag

Disa tiden börjar här idag. Från stulun. Fri bild (ej för kommersiell användning).

4/6 -19

Först ut 2019 blev Disa Kewensis Mandarin.

Odlar den så svalt det går (20-27°) på inglasningen.

Nyckelord: Disa Kewensis Mandarin

4/6 -19

Har aldrig haft ngn. Disa och kan inget om dem. Trodde att de skulle ha det svalt . När de va 32 grader här igår, är de inte lätt att hålla temp. i växthuset. Fläktar å befuktningsanl. går då för högtryck . Imponerad att du klarar dessa i en inglasning!! Har du ngt. spec. arr. för att klara dem där?? Snygga e dem

4/6 -19

Inte mer än att jag hoppas på tillväxt och knoppsättningen under den svala årstiden. Jag ställer på golvet så svalt som möjligt bara + fläkt och fotbad som sig bör.

4/6 -19

Disa är fina och pampiga orkidéer. Dessutom är de lättodlade enligt Dave Parkingsson i England om man får till odlings miljön. Han odlar 1000-tals disor, både D. uniflora och några andra arter men också hybrider. Jag besökte honom för några år sedan. Han odlar i f.d salladsväxthus som endast har nödvärme vid riktigt kallt väder. När jag sa att jag kunde hålla 10 grader varmt så var det på tok för varmt. 5 grader vintertid var bäst enligt honom och så svalt som möjligt under sommarhalvåret. Det är ju en sak att odla enbart Disa, en annan att som de flesta av oss blandar många olika arter och hybrider. Själv har jag bl.a. Masdevallior, Odm crispum, Dendr cuthbertsonii och Coelogyne tillsammans med mina disor. Tyvärr får jag troligen inga blommor i år. Beror troligen på den heta sommaren 2018 som satte ner deras förmåga till återhämtning i vintras.
Både dina och Göteborgs Botaniska trädgårds disor är fina och inspirerande. Odla Disa i en lägenhet kräver sin man.

5/6 -19

Härligt, Disa är inte lätta att tas med

5/6 -19

Tycker inte jag gör några konstigheter..
Vatten, vitmossa men ingen näring och så svalt jag bara kan. Idag skuggigt på golvet med öppna luckor+fläkt .

De som inte gillar mig byter jag ut...

5/6 -19

Du ger ingen näring men alla växter måste ha något att växa av. Räcker vitmossan + vattnets normala saltinnehåll? DP gav 150 mikrosimens av vanlig växtnäring. Hans plantor var kompakta och kraftiga, samma har jag sett hos andra odlare. Mina får samma dos men de är lite för taniga för att jag ska vara nöjd. En del odlare använder något de kallar Seaweed, vad är detta och var kan man köpa det?

6/6 -19

Finfin

7/6 -19

Från Dorra.

Bolebo... här kanske?

https://grower.com.pl/pl/searchquery/Sea...

7/6 -19

Disa är fina!
Mvh
Mikael

9/6 -19

Tack för tipset Dorra.

9/6 -19

Algextrakt går nog att hitta på vanliga Garden center också har jag för mig.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av stulun:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik