Paphiopedilum coccineum x liemianum

Paphiopedilum coccineum x liemianum. Från Xara.

23/4 -18

 

Nyckelord: Paphiopedilum coccineum x liemianum

Bilden visas upp i följande inlägg

27/12 -18

Vill denna ha mycket ljus för att orka blomma? Min planta har två gånger haft blomstänglar men båda gångerna har stängeln vissnat. Första gången redan nere i bladrosetten och andra gången när stängeln var klar och första knoppen på väg att slå ut. Varför???! Man blir himlans besviken när det är såå nära. Är den känslig för för mycket/för lite vatten just vid knoppsättning? Vill ha mer ljus? (Står i norrfönster utan särskild tilläggsbelysning)

27/12 -18

Vissna vid rosetten kan ha stått vatten?
Ibland bara de tappar knoppen
Norrfönster inte helt optimalt

27/12 -18

Vet inte om din kräver mer ljus eller har speciella krav betr vattning. Jag har Paphar i norrfönster med bara vanliga fönsterlampor som belysning och det är inga problem att få dem att blomma om. En tanke jag får är att det finns vatten kvar nere i bladrosetten när du vattnat och det gillar de inte när de har satt ny stängel.

27/12 -18

Tror inte att vatten i rosetten kan ha orsakat det. Jag är otroligt noga med just det. De får vatten en gång i veckan så här års, glesare om jag tycker krukan känns tung. Kanske att det är mer ljuset som brustit?
Jag har en vanlig fönsterlampa där (på fot) vanligtvis men har nu bytt ut den till julstjärna. Jag har alla paphar i samma fönster (de flesta ungplantor). Min Pinocchio blommar så snällt som den ska. Kanske ska försöka flytta den till österfönstret nu under de lite mörkare månaderna för lite boost, där har jag också lite bättre tilläggsljus. Tack för bollplankande! God fortsättning på julen och Gott Nytt År!

27/12 -18

Tre blommor samtidigt är ju fint, och mångblomigheten är väl liemianum:s förtjänst, för barbigerum var. coccineum får bara en blomma. Bra jobbat!

27/12 -18

Akvi, jag tror med största sannolikhet att de är för lite ljus de beror på. De båda arterna, liemianum å barbigerum var. coccineum vill ha mkt. ljus för att få fin blomning. Dock ej dir. sol på sommaren. Så ett österfönster med tillägsljus/ett söderfönster nu på vintern gör nog susen. Lycka till nästa gång!

28/12 -18

Min står inte i ett fönster, utan i en EcoHerb från Venso EcoSolutions. Väldigt blomvillig liten planta .

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Xara:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik