Cattleya Warneri

Cattleya Warneri. Från Majkull.

22/7 -17

+ 23/7 -17

Den här är lite grinig och vill bara blomma vartannat/vart tredje år (jag kanske inte tar hand om den tillräckligt heller;-)). Plantan är gigantisk och har nog en ca 40 bulber om jag inte uppskattar helt fel (måste nog räkna). Med tanke på storleken borde jag få mer än 2 blommor men de flesta nya bulber ger ingen knopp. Men 2 blommor är ju bättre än ingen så jag är ändå glad:-)

Nyckelord: Cattleya warneri

22/7 -17

Mycket vacker, skulle vara kul att se hela plantan

23/7 -17

Underbar är det en orlata, rubra, annan eller onamnad klon?

23/7 -17

Jag vet faktiskt inte dick. Jag köpte den av Berrak för några år sedan. Jag ska fota plantan i morgon oled så får du se. Ska räkna bulber också så jag inte ljuger om antalet;-)

23/7 -17

Härlig!
Mvh
Mikael

23/7 -17

Cattleya warneri. Från Majkull.

Här är plantan Oled!

23/7 -17

Fantastiskt vacker!

23/7 -17

Vilken jätte!! Supervackra blommor !

23/7 -17

Häftig planta

23/7 -17

Jag älskar storleken:-) Den behöver planeras om men jag vill helst inte dela den men kanske måste göra det ändå eftersom den blir mer och med otymplig ju större den blir. Jag hittar heller ingen större genomskinlig kruka. Jag kan ju även ha en färgad men det är lättare att se om det är någon fukt kvar när krukan är genomskinlig tycker jag.

23/7 -17

Grattis till blomning! C. warneri kan vara svår eftersom den tillväxer på vinter/vårvinter och det kan vara svårt att ge den tillräckligt med ljus för bra blomning. Vid tillräckligt ljus blir bladen år det limegröna hållet, typ "friskt" gröna.

23/7 -17

Jag har den under en ljusramp med dubbla lysrör men det är nog dax att byta ljusrören. Ska nog mäta ljuset så jag ser att den får tillräckligt:-)

23/7 -17

Så fin..

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Majkull:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik