Mitt nya terrarium!

Mitt nya terrarium!. Från Ann-Cha.

19/9 -11

Äntligen har jag fått i ordning det mesta med terrariet (förutom montering av några plantor som ska in där). Bevattningen fungerar utmärkt med sina fina duschdysor. Riktigt belåten Det är ett ExoTerra terrarium Large med ljusramp 4×26W kompaktalysrör (6400 Lumen, 6700Kelvin). Ska komplettera med någon schysst ledbelysning också med en del röttspektra och lite blått. 2st Be Quiet Silent wings datorfläktar, 12V, 12cm. Exoterras Forest moss på botten för att hålla fuktigheten uppe och ser ganska snyggt ut.
Allt är inköpt från Herperschiose
OBS. Fotot är lite dåligt (mörkt).

Nyckelord: terrarium, ExoTerra

19/9 -11

Kul att du är nöjd och fort har det gått tycker jag....grattis !

19/9 -11

Vart har du köpt fläktarna ?

19/9 -11

Fläktarna köpte jag från "Indomo": http://www.indomo.se/6995-be-quiet!-SilentWings-USC-120mm-case-fan-T12025-LF?ref=prisjakt
De är verkligen jätte tysta, hör ingenting och ger ett bra luftflöde på 85,8 m3/tim.

19/9 -11

Det ser väldigt bra ut. Tror du kommer kunna fylla det där skåpet ganska snabbt!

20/9 -11

Tack, idag får jag Schwerter plantorna så skåpet kommer fyllas på har dock märkt att luftfuktigheten sjunkt ned till 50% på dagen. Måste lösas. Vill ha ca 80%.

20/9 -11

Vad du kan göra är att byta ut nätet i taket mot glas eller transparent plast.

20/9 -11

Ser fint ut. Bara fylla på.
Mitt skåp är ungefär lika stort och jag har satt nät i taket och på sidorna för att hänga orkisar. Har också några olika långa PVCrör på botten som jag ställer krukor på i olika höjd.
Problemet blir att man hittar många "måsteha plantor" som snabbt fyller skåpet - så är det för mig iaf.

20/9 -11

Det blir nog rackarns bra det där! Alltid roligt med nya projekt att pilla med

20/9 -11

Ja det är himla kul detta. Har också hört att man kan sätta plastskivor som täcker för nätet på delar av taket-så man fortfarande får en del ventilation. Kanske ska prova det, har även en luftfuktare som jag kanske ska försöka dra in i terrariet. Mkt projekt nu hihi
Jag har hittills bara monterade plantor i skåpet, men när väggen är täckt får jag göra som dig Mixen.
Plantorna kom idag och de är riktigt fina, så jag är nöjd.

20/9 -11

Ser kalasbra ut det där ! Tänk vad mycket kul du kan fylla det skåpet med .
Sätt en glasskiva över nätet upptill på skåpet så kommer du få upp luftfuktigheten och orkidéerna kommer bli glada som aldrig för .

Mvh
Stefan

20/9 -11

Ser veldig bra ut, og så mye ledig plass er en drøm
Tror jeg hadde tatt bort mosen i bunnen, for det blir vanskelig å holde det rent etter hvert. Noen viste et bilde av en måte å øke luftfuktigheten i et terra her inne.
Det var satt en skål med vann i bunnen og så var det en fläkt som blåste rett ned i skålen.

21/9 -11

Ingse- hur menar du med att mossan blir svår att hålla ren? Blir det mögel eller nåt annat? Har ingen kunskap om detta nämligen.
Tycker det är så fint att ha nåt dekorativt i botten. Kanske sten skulle funka bättre, vad tror ni?

21/9 -11

Det blir bare lettere alger på glasset.
Jeg fjernet stener og epiweb veggen i mitt terra og har de fleste orkideene der montert, hengende på netting eller stående i nettkrukker. Å holde det rent er mye lettere nå.
Er det noen dyr der ,ser jeg det med en gang. Hadde plutselig masse småsnigler i mosen på Epiwebben og de klarte å spise opp blomstene på en orkide før jeg oppdaget dem.
Tror man må ta et valg og enten ha et terra som er "rent" eller gå for et som hvor man gjenskaper et naturmiljø, som f.eks Nordbergs fantastiske skap. Leser du innleggene her om det er det mange som har hatt problemer med sine terra. Smådyr, mugg, vond lukt og råtnende materialer for å nevne noen.

21/9 -11

Usch då, låter inte bra alls. Blev lite skrämd av detta nu, kanske ska ta bort mossan. Har du inget alls i botten av ditt terrarium?

21/9 -11

Det var ikke meningen å skremme deg
Har bare sånne "plastplater" som man kjøper til akvarier i bunnen.

21/9 -11

Menar du sådana här

21/9 -11

Känns spontant som att galler kanske är bättre så inte krukorna får stå i vatten som samlas i dessa platsbrickor. Fast å andra sidan är det ju lättare att tömma ut vattnet då
Men du kanske har andra plastplattor som ej samlar upp vatten?

21/9 -11

Har noen som er perforerte, så vannet er i bunnen av terra og ingen orkideer står i vann. Renser bunnen ca. annenhver mnd. så det ikke blir alger der.

21/9 -11

Hur rensar du den, hävertverkan?

21/9 -11

Ruttnar inte mossan om man har den liggande där i blötan ?
Jag har gjort golv av sådana perforerade plastplattor som man sätter ihop till balkonggolv eller altan .Säljs med kanske 5 i varje kartong...man krokar ihop plattorna. Sågar dem så de passar i kanten.
Står som på fötter så det blir en reservoar för vatten under.....suger ( hävert ) upp vattnet till en hink när det blir för mycket. Sen kan man ju ha andra dekorationer ovanpå om man vill....mangroverötter att ställa krukor på t.ex.

21/9 -11

Jag vet inte om mossan ruttnar, har ingen erfarenhet eller kunskap om det. Men ska nog prova på att ha nåt annat i botten. Vart kan man köpa dessa balkongplastgolv?

21/9 -11

Den ruttnar ju i krukorna så man får plantera om.
K-Rauta eller annan byggbutik

21/9 -11

Så ser golvet ut....blir det alger på så gnuggar jag bara med en svamp och vatten. Runt kanten utvändigt ( så inte man ser under golvet ) har jag klistrat en plastremsa som är avsett för kanten runt arbetsbänkskiva i kök t.ex.

21/9 -11

Det där ser ju bra ut Jag ska fixa till nåt liknande så jag slipper oroa mig för merjobb med mossan och dess risker.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Ann-Cha:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik