"Maraton"-blomning

13/10 -10

Hur länge orkar denna planta producera nya blommor? Stängeln kom för drygt ett år sedan och stödpinnen har bytts ut ett antal gånger och är nu 70 cm ! ! Drygt 40 blommor har vissnat, 17 blommar och minst lika många syns som knoppar i olika utvecklingsstadier!!
P.S. Det är den blåblommiga det gäller! Bakgrundsblomman - Colmanara Yellow Butterfly - går inte heller av för hackor med sina 3 stänglar för i år. Den är en vinst fr. en KÖS-resa till Varberg och Kastbergs i okt. 2009. D.S.

Nyckelord: Doritaenopsis Kenneth Schubert

13/10 -10

Oj jädrar vilken blomning Jag och bulb-orkisar kommer inte överrens riktigt. De enda som verkar tolerera mig är en Dend och en hmm nu kommer jag inte ens ihåg vad den heter...Jo Rossioglossum, fast den bara växer å blommar inte, fast den är ju fin att titta på.

13/10 -10

Wow, imponerande blomning av en Doritaenopsis Kenneth Schubert! Måste vara en riktigt glad planta.

13/10 -10

Fantastisk fin blomstring på begge plantene! Grattis!
Vet du forresten hvilken odlare din Kenneth Schubert kommer fra?

13/10 -10

Underbara båda två. Min Kenneth blommar också nu. Vad gör du med den eftersom den är så blomvillig Bulb-orkisar trivs inte heller hemma hos mig tyvärr

13/10 -10

Ja Doritaenopsis Kenneth Schubert. är en riktig långblommare, synd att
stänglarna blir så "knöliga" vartefter blommorna vissnar, inte så snyggt.
Min började blomma i slutet på juli, vilket är nästan på dagen samma tid
som förra året.

13/10 -10

Kul Lotta du får ta med den på mötet imorgon

13/10 -10

lyckan är total

13/10 -10

Nu såg jag din Ph cornu-cervi! En liten planta..men oj vad den har blommat när man tittar på stängeln! Hur? Jag har en som är ca 5 år gammal, stor och fin och MER än blommogen. Den skickade ut en stängel som nu stått still över ett år! Inte en enda blomma!! Nyfiken på hur man gör!

14/10 -10

Sommarbo :Jag behandlar den som en Phalaenopsis ungefär, men växer i ett sydfönster, där middagssolen skuggas via en stor björkkronas lövverk, på sommarhalvåret. Vattnas var 7 - 10 dag genom nedsänkning av krukan, med gödning ca. varannan gång.
Heidi : Jag har troligtvis köpt den av Marita Å. för ca. 2 år sedan.

16/10 -10

Blomtjuven: Min Phal. cornu cervi alba inhandlades här på OP, för ca.1,5 år sedan och hade då denna äldre stängel och kom snart med ytterligare en! Ibland "vilar" bägge stänglarna, men oftast är det någon liten gul skönhet med rödbruna prickar och vit läpp, som lyser upp tillvaron. Den äldre stängeln har haft 24 blommor och en just nu + 1 stor knopp på G:. Lillstängeln har haft 8 blommor och kommer med ny knopp inom de närmaste veckorna. Man ser mycket tydligt knoppanlagen "lysa igenom" den platta stängeln, men de utvecklas i "slow motion-takt"!
Min planta odlas i barkkompost på "fönsterbräda" med extrabelysning på vinterhalvåret ( T5-lyrör = dagsljus) och vattningen sker genom "badning" av hela krukan ca. var 7 till 10 dag. Mycket svag näring i vattnet året runt, men halverad dos på vintern. I naturen finns det ju ständigt fågelträck och annat nedbrutet näringsgivande tillskott till regnvattnet, därför vattnar jag på detta vis. Några gånger / år sköljer jag igenom krukan med enbart regnvatten, om barkbitarna fått en vitaktig patina av t.ex. salter. Krukan får stå i vatten ca. 20 min el. tills rötterna (som syns) är gröna och luftbubblorna slutat "pipa upp" till vattenytan. Hoppas detta kan vara dig och din lilla planta till hjälp! M.v.h. och lycka till! / L8

17/10 -10

L8-Rinkabyholm, den odlingsbeskrivningen gillar jag, väldigt utförlig och
förklarande, den hamnar i mitt Phal. cornu cervi odlingsdokument.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.