Laelia fournieri

10/9 -10

Blommar nu . Förra året blommade den i febr. och sept.

Nyckelord: Laelia fournieri

10/9 -10

Riktigt fin, grattis! Är detta en alba av arten? För brukar inte fournieri ha en gul läpp? Om den blommar både vår och höst, odlar du den då under extraljus utan vila?

10/9 -10

Helt fantastiskt! Vill du berätta lite om odlingen?

10/9 -10

Merwic: Ingen alba, läppen är svagt gul, blixten i kameran ljuger lite. Extraljus året runt, rätt blomningstid är nog sept., har lite svårt för detta med vila på plantorna men växer inte dom vilar jag .
Svetlana: söderfönster max sol noga passning med vatten, sol var tredje dag, molnigt var femte t.ex. införskaffat en fläkt för soliga dagar, temp: försöker hålla natt 17-18 och dag 21-22 grader. Komposten ser du på bilden trivs dom väldigt bra med ibland med lite grus inblandat, använder numer ingen vulkansand eller lecakulor, känsliga för ansamling av salter har jag fått för mig, aldrig Epiweb .

10/9 -10

Vilken blommning Malmis .
Jag fick fyra nya bulber på min fournieri, men endast en ville blomma och med minsta möjliga insats - en blomma ! !!
Jag funderar igen över lämplig kompost - flyttade över mina stenlaelior till lavasten från bark och har varit nogrann med genomsköljning, men det fungerar inte särskilt bra - precis som Svetlana sa tidigare i år. Dom nya stenlaelior jag köpt sedan dess har planterats i en blandning av sphagnum och lavasten och uppvisar så här långt ett mycket bättre tillväxttresultat. Grattis till en härlig blommning...

10/9 -10

Gratulerer med kjempeblomstring!

10/9 -10

Grattis till en härlig blomning.
mvh
Mikael

11/9 -10

Helt skjønn, grattis.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Malmis:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik