Paphiopedilum Makuli

Paphiopedilum Makuli. Från Flora.

26/10 -08

Nyutslagen Makuli, lite i brunaste laget på hakan, men vacker ändå.

Nyckelord: Paphiopedilum Makuli

26/10 -08

Tjusig, Flora! Hur hög blir den stängeln och hur stor är blomman?

26/10 -08

Grattis Flora!
Jag väntar spänt på min - knoppen kommer att slå ut om några dagar

26/10 -08

Stängeln är ca 27 cm och blomman 11 cm mellan öronspetsarna. Kanske kan bli lite större en annan gång, eftersom plantan ännu är ganska liten. Har och har haft andra Makuli och tycker genomgående att de inte får så höga stänglar, kanske är ett arv från sukhakuli.

27/10 -08

Är detta en likadan som jag har? Här ser ni bladen... De är "sprayade" med mörkt lila på undersidan...

27/10 -08

Å blomman Den som slagit ut efter denna är lite mindre prickig och spetsigare i bladen...

27/10 -08

 

27/10 -08

Din planta har lite väl blanka blad och inte riktigt typisk Makuli form på blommorna: Är de 2 olika plantor i krukan, så ser de i alla fall ut att kunna vara syskon, även om blommorna inte är helt identiska. Skulle kunna vara en hybrid med Makulii som den ena föräldern, eftersom där finns vissa drag åt det hållet. men jag gissar att där även är någon annan art inblandad.

27/10 -08

Båda mina blommor kommer från samma planta. Den nedre är den senare. Det kom två knoppar från samma stängel. Om man tittar på denna Makuli så avviker den ju en del från den första bilden på Makuli i denna tråd, det verkar finnas ganska stora skillnader från blomma till blomma... Så hur ska man unna veta vad man har http://www.slipperorchids.info/paphcompl...

27/10 -08

Jo, det är inte lätt, visst kan Makuli skilja sig ganska mycket sins emellan, men de har ändå en gemensam grundform. Vilket jag tycker blommorna på din länk och min planta visar tydligt. Om jag skulle komma med en vild gissning, så kan din planta ha en dos av Paph. urbanianum i sig. Kanske Makuli x urbanianum, vad nu en sådan kan tänkas heta. Men det är omöjligt att veta säkert, utan stamtavla, eftersom den här typen av hybrider ofta har korsats i flera led.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Flora:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik