Råd / Släkten, arter och hybrider /

Skriv början av artikeln om Bulbophyllum

Nyckelord: Bulbophyllum

Inlägg med Bulbophyllum som nyckelord.

Arter, hybrider och annat inom släktet Bulbophyllum

B.  guttulatum (1) B. aestivale (1) B. affine (1) B. ambrosia (3) B. angustifolium (1) B. barbigerum (1) B. biflorum (3) B. binnendijkii (1) B. bisetoides (1) B. blumei (2) B. careyanum (1) B. carunculatum (8) B. comberii (3) B. congolanum syn scaberulum (2) B. contortisepalum (2) B. cootesii (1) B. corolliferum (1) B. coweniorum (1) B. Cruentum (1) B. cupreum (1) B. dearei (2) B. dickasonii (2) B. dixonii (3) B. echinolabium (12) B. Elizabeth Ann 'Buckeberry' (1) B. Elizabeth Ann 'Buckleberry' (2) B. Elizabeth Ann Buckleberry (2) B. falcatum (2) B. fascinator (8) B. fascionator (1) B. flaviflorum (1) B. fletcherianum (1) B. frostii (6) B. gracillimum (4) B. graveolens (4) B. guttulatum (7) B. Hans Delight (1) B. Hans' Delight (1) B. hirundinis (4) B. josephi (1) B. lasiochilum (5) B. lemniscatoides (4) B. leopardinum (1) B. lepidum (1) B. lepidum red (1) B. lindleyanum (5) B. lobbii (10) B. loherianum (1) B. Louis Sander (2) B. macroleum (2) B. maquilingense (1) B. masdevalliaceum (2) B. medusae (5) B. miniatum (1) B. mirum (1) B. moniliforme (3) B. monoliforme (1) B. morphologorum 'Oat' (1) B. newportii (1) B. nymphopolitanum (2) B. odoratisimum (1) B. ovalifolium (1) B. pecten-veneris (2) B. pectenveneris (6) B. pectinatum (1) B. phalaenopsis (4) B. phalaenopsis x grandiflorum (1) B. picturatum (3) B. polystictum (1) B. pulchellum (13) B. pulchellum var. purpureum (1) B. purpurascens (3) B. putidum (7) B. Ref. material (1) B. reptans (1) B. reticulatum (1) B. rothschildianum (2) B. scabratum (2) B. simonii (3) B. simsii (1) B. simsii? (1) B. smitinandii (2) B. sp. (2) B. spiesii (1) B. sumatranum (6) B. thaiorum (1) B. tigridum (1) B. tingabarinum (5) B. tingabarinum alba (2) B. tingarinum (1) B. trias schonorchis porroglossum (1) B. Vaginatum (1) B. virescens (2) B. wendlandianum (1) B. Wilbur Chang (1) B. Wilmar Galaxy Star (1) B. woelfliae (1) Bulbophyllum-bilder (1) Bulbophyllum-identifiering (1) Bulbophyllums and Their Allies (1)

Prat om släktet Bulbophyllum

Från perser.

Antal: 1 styck tillgänglig. Pris: 125 kr per styck. Frakt: 18 kr per paket.

Det är 2st plantor en liten och en hyfsat stor planta.
Portot är utan kruka.

Nyckelord: Bulbophyllum odoratisimum

Köp, diskutera och läs villkor
Från perser.

Antal: 1 styck tillgänglig. Pris: 400 kr per styck. Frakt: 56 kr per paket.

En jätte stor fin planta som går att dela ut till många mindre plantor.

Nyckelord: Bulbophyllum falcatum

Köp, diskutera och läs villkor
Bulbophyllum guttulatum. Från stulun. Fri bild (ej för kommersiell användning).
Bulbophyllum guttulatum. Från stulun. Fri bild (ej för kommersiell användning).

Efter ett drygt halvår blommar den igen på ny bulb;
Bulbophyllum guttulatum (från H. C.)

Roligt att den ville blomma om så snabbt. Jag har ju annars fått uppfattningen att Bulbo. är svåra att få i blom.
10 blommor på stängeln denna gången.

Nyckelord: Bulbophyllum guttulatum

27 jun

Blommar den på senaste bulben? Min erfarenhet är att de brukar blomma på äldre bulber, å sällan på senaste. Bulbophyllum är ju de största orkide'släktet, å variationen är stor på hur ofta de blommar. Vissa kan vara lite tjuriga precis som i andra släkten, men de kan blomma 1-4 ggr. om året. Vad har du i krukan, vart odlar du den å doftar din ngt.? Snygga blommor .

27 jun

Brukar inte tycka att släktet Bulbophyllum är särskilt anmärkningsvärda (ur min smaksynpunkt), men denna hade ju fantastiskt vackra och nästan skira blommor!

27 jun

Uppfattar denna som en riktig liten pärla, Många vackra detaljer, prickar och färger.
Förra blomningen för ett halvår sen kom på den gamla bulben, den nya var då redan fullt mogen. Senaste blomman kom från den nya bulben.
Köpte den av H. C. så den står i Greenmix fortfarande men ska nog sätta den i vanlig lucker blandning när den vilar. Jag har den i varma skåpet så det skulle säkert funka med Hans medium också men jag är inte van vid det. Har försttt att de vill ha lite extra ljustillskott. Det kan vara därför de andra Bulbo. är tröga med blomningen.

28 jun

Okej stulun , men har du inte fått ngn. nytillväxt på mer än ett halvår. Då räknar jag den senaste bulben för "gammal", å drf. att blomningen kom där. Reagerar lite på att du säger att den ska vila. Vet ju inte hur du def. vila, när de gäller Bulbophyllum. Normalt sett ska inte Bulb. guttulatum vila, utan vattnas året om å blommar då 2-3 ggr. om året. De har ju små tunna rötter som mår bra av att vara fuktiga året om. Har ju några favoriter i detta släktet å guttulatum är en av dem, samt claptonense som blommar 3-4 ggr. om året med stora vackra blommor med en läpp som sitter som på gångjärn.

Ge din åsikt
Bulbophyllum guttulatum. Från stulun. Fri bild (ej för kommersiell användning).

 

Nyckelord: Bulbophyllum guttulatum

Prata om bilden
Bulbophyllum guttulatum. Från stulun. Fri bild (ej för kommersiell användning).

 

Nyckelord: Bulbophyllum guttulatum

Prata om bilden

21 jun

+ 22 aug

21/6: Småblommigt

Bulbophyllum tigridum. Från GöranÅ.
Trichoglottis triflora. Från GöranÅ.
Ceratochilus biglandolsus. Från GöranÅ.
Pteroceras semiteretifolium. Från GöranÅ.

Dagens tur ut till växthuset med kameran, resulterade i dokumenterad småblommighet. Ceratochilus biglandolsus med 3,5-4 cm blommor, Pteroceras semiteretifolium 2 cm., Bulbophyllum tigridum 1 cm., Trichoglottis triflora 0,5 cm. Inte lätt att ta närbilder på frihand, så får nog inv. i ett stativ . Trevlig midsommar

Nyckelord: Trichoglottis triflora, Pteroceras semiteretifolium, Bulbophyllum tigridum, Ceratochilus biglandolsus

21 jun

Jättefina, du odlar intressanta släkten

25 jun

Ja du Ole, kul att ha lite olika släkten å inte bara de vanliga. Pteroceras semiteretifolium doftar fint från de små blommorna. Sedan är de ju lite komiskt att Bulb. tigridum, har jag försökt köpa å äntligen i höstas fick jag tag på en planta. Men de e inte den som blommar nu, utan en planta som köptes som Bulb. taiwanense för flera år sedan. Den doftar svagt men gott . Nu ska de bli intressant att se när den som köptes som tigridum blommar .

Ge din åsikt
Bulb. farrerii. Från GöranÅ.
Bulb. trigonopus var. purpureum. Från GöranÅ.
Bulb. falcatum. Från GöranÅ.
Bulb. recurvilabre. Från GöranÅ.

Nu blommar många av mina bulbisar. Vet att en del inte tycker om doften från vissa arter. Här är de bara en som luktar lite illa (recurvilabre) om man stoppar in näsan mellan blommorna, men vad ska näsan där att göra , för luktar inget på 1dm därifrån. De övriga doftar gott eller inget alls.

Nyckelord: Bulb. recurvilabre, Bulb. trigonopus var. purpureum, Bulbophyllum falcatum, Bulb. farrerii

12 maj

Förtjusande och variationsrikt släkte

12 maj

Spännande samling

12 maj

Mycket trevligt och intressant släkte, grattis till fina blomningar.

12 maj

Helläckra! Grattis

13 maj

Grattis! Så vackert du har där hemma

13 maj

Vad mycket det blommar hos dig... o så vacker!

13 maj

Härliga Bulbo!
Mvh
Mikael

14 maj

Vackert
Odlar du dessa i växthus?

14 maj

Ja Bulbophyllum är ett variationsrikt å stort släkte! , där är ngt. för alla att glädjas av.
Jo Gustav84 de odlas i växthus. När jag bodde i lgh. i 20år, så odlade jag bulbisar i kruka, nu har jag hälften på kloss (mest för att spara plats, hehehe).

14 maj

Intressant släkte. Har några som jag odlar vid fönstret inomhus som får vara ute på sommaren. Får se om jag lyckas

Ge din åsikt
Bulbophyllum Elizabeth Ann Buckleberry. Från GöranÅ.
Bulbophyllum Elizabeth Ann Buckleberry. Från GöranÅ.

Detta är en primärhybrid mellan B. longissimum och B. rotschildianum. Eftersom jag inte fick ngn. kamera av tomten, så gick de bara att fota en blomstängel med min gamla mobil. De blir problem med skärpedjupet. En fråga som infinner sig är...... vad spelar de långa petalerna (31 cm.) för roll?

Nyckelord: Bulbophyllum Elizabeth Ann Buckleberry

26/12 -18

Riktigt fin!
Mvh
Mikael

26/12 -18

Häftigfin, någon doft?

26/12 -18

Den är grymt fin. Min hade ingen doft i alla fall som kanske tur var

27/12 -18

Mycket speciell och snygg. De brukar "dofta" lite men bara om man sätter näsan nära.

27/12 -18

Så e de Lassse, tycker de luktar svagt som häststall om man har näsan väldigt nära. Fick en planta av H.C. på Orchidegartneriet som växte till en rejäl planta å en dag så var där flera blomstj. på väg. Men den dagen jag kom ut i växthuset då de slagit ut, glömmer jag aldrig. Fy fanken vilken stank av ruttet kött, å den åkte ut på komposten på direkten. Det var en Bulb. echinolabium, som Hans hade så roligt av att ha lurat på mig. De e många år sedan nu och e förvånad att den ff saluförs. Många bulbisar luktar inget eller mkt. svagt, å är mkt. trevliga plantor tycker jag.

27/12 -18

De är onekligen intressanta på lite avstånd men du ger själv en förklaring till varför jag undviker dem. Dock har jag några som jag fått av en numer avliden kompis. Just minnet av kompisen gör att jag har dem kvar. de blommar sällan och jag anstränger mig inte för att de ska blomma.

27/12 -18

bolebo, synd att Bulbophyllum har så dåligt rykte. De e väldigt intressanta blommor och med stor variation såväl i utseende som doft. Jag har ett trettital och de flesta har ingen doft, men några har svag doft om man har näsan intill blomman. Är man typ 3 dm. från så känns ingen doft. Sedan är de skillnad på doft å doft, och mkt. svag doft utav häststall tycker jag luktar gott å väcker minnen från barndomen.

28/12 -18

Håller med dig Göran, de har verkligen drabbats av ett oförtjänt dåligt rykte. Bara ett fåtal arter luktar både starkt och illa och det finns även ett antal som doftar gott. Spännande former och färger och många av arterna är mycket tacksamma och lättodlade med måttliga ljuskrav etc.

28/12 -18

Tar gärna emot tips om Bulbophyllum som doftar gott, för att prova på släktet

28/12 -18

Du gillar ju aslukt så vad är problemet ?

28/12 -18

dick, några väldoftande som jag kommer på i hastigheten: ambrosia, laxiflorum, flera inom lobbii-gruppen, macranthum, cocoinum.

28/12 -18

Tack Lassse, jag noterar dem för vidare studier om levnadsvillkor mm

Ge din åsikt
Bulbophyllum Elizabeth Ann Buckleberry. Från GöranÅ.

 

Nyckelord: Bulbophyllum Elizabeth Ann Buckleberry

Prata om bilden
Cattleya lueddemanniana 'Ada x Miami Show'. Från stulun. Fri bild (ej för kommersiell användning).
Bulbophyllum guttulatum. Från stulun. Fri bild (ej för kommersiell användning).

Cattleya lueddemanniana 'Ada x Miami Show'
(Kommer från Ivan V. i Karlstad för ett par år sedan.) Ursprunglig i Kustbergen i norra Venezuela. Ska enligt skriften blomma dec.-mars med en ev återblomning i sept.-nov. Jag kanske har glömt vända blad i kalendern... Glad ändå för de blomningar jag kan åstadkomma. Blomman mäter ca 14 cm.
Odlas traditionellt. Hängde ute i ett äppleträd i somras - säkert gynnsamt.

Bulbophyllum guttulatum kommer närmast från H.C. Liten läckerhet att titta nära på. Varje blomma ca 2 cm. Mobilkameran klarar inte riktigt de intrikata detaljerna nu i det minimala höstljuset. Växer i vanliga fall i Himalaya. Sommar-höstblommare. Står nu i Hans eget substrat; så länge jag har den i skåpet kanske deet funkar annars gör jag en omplantering i 'normal' blandning.

Nyckelord: Bulbophyllum guttulatum, Cattleya lueddemanniana

10/11 -18

Förstagångsvackra

10/11 -18

Strålande resultat

10/11 -18

Snyggt jobbat Sture! Jag köpte också en Bulbophyllum hos H.C sist, en B.frostii

10/11 -18

Tar du med den nästa lördag?

11/11 -18

Härliga båda två

11/11 -18

Härliga blomningar!
Mvh
Mikael

12/11 -18

Snyggt jobbat!

13/11 -18

Sååå vackra!

Ge din åsikt

Art från sydostasien.

Nyckelord: Bulbophyllum lobbii

9/6 -18

En snygg klassiker från släktet. Har haft några ex. komma in och sedan försvinna från min samling, men har inte blommat någon själv, ska definitivt göra ett nytt försök.

Ge ditt svar
Bulbophyllum lepidum. Från Caroline86.

Sitter och tittar ut genom fönstret och kommer på att jag glömt att jag hade en knopp på min Bulbophyllum lepidum.. Den har ju dessutom slagit ut, tur jag kom på den! Söt liten sak, men dålig bild..

Nyckelord: Bulbophyllum lepidum

30/5 -18

Vilken liten snygging Charmigt släkte det där. Har den nån charmig doft också?

30/5 -18

Inte vad jag märkt, jag upptäckte den precis på sluttampen då den nu tappar blombladen. Vilken tur jag hade som såg den. Den är väldigt söt, får nästan känslan av spindelögon när man tittar på den.

30/5 -18

Oj, jobbig tankspriddhet ! (Hoppas allt är OK?) Söt liten sak du har där!

30/5 -18

Jodå, allt är bara bra. Har börjat jobba och försöker få ihop livspusslet igen med allt.. Ögoninflammation på det som just nu påverkar mig alla 24 timmar på dygnet..

30/5 -18

Söt

30/5 -18

Stilig

30/5 -18

Härlig!
Mvh
Mikael

31/5 -18

Fin

Prata om bilden
Från Henrik.L.A.

Utropspris: 50 kr. Frakt: 75 kr per paket.

Ons 9/5 -18 21:00 var auktionen slut ...men 2 minuter återstår alltid vid nytt högstabud (info).

Kraftig planta

Nyckelord: Bulbophyllum medusae

16/4 -18

Extra högt pris menar du?

16/4 -18

Nu då?

17/4 -18

17/4 -18

Min näsa är för kräsen men en jädrans fin planta

2/5 -18

Rea!

4/5 -18

Vad luktar den för starkt eller skit....

5/5 -18

Den luktar enligt mig som en alldeles färsk bebiskräka. Och den luktar väldigt mycket när den väl sätter igång.

5/5 -18

Från nätet: fresh doggie poop, scent of baby vomit with vanilla beans MEN som alla vet smaken är som baken Odd smell, too; not unpleasant exactly, och It has a strong fragrance that some find agreeable and others find disagreeable.
Ovanligt utformad blomma har den iaf

5/5 -18

Har en Bulbo medusae sedan ett par år tillbaka. Den har inte blommat än hos mig, men jag tar definitivt "illalukten" med tanke på blommans spektakulära utseende!!

6/5 -18

Vi provar auktion

9/5 -18

Doften kan ju diskuteras men en intressant och spektakulär art. Så kom igen nu och bjud!
50 kr från mig så länge.

9/5 -18

Och lasse vann!

Ge ditt bud
Från Henrik.L.A.

Dåliga bilder varning pga stinkande blommor.
Jag hade inte räknat med att den skulle dofta som varm bebisspya. Och spyor är det värsta jag vet! Men blommorna är häftiga

Nyckelord: Bulbophyllum medusae

20/11 -17

Haha..! Vem har sagt att det ska vara aprikosdoft alltid...!?
Läcker är den iaf!!
Jag har en som aldrig vill blomma (kanske lika bra det då?!...eller).
Tips för blomning?

20/11 -17

Hahah, ingen. Men trodde inte att det skulle vara då illa! Haha. Jag odlar den varmt året om, I mycket hög luftfuktighet. Monterad på en terracotta kruk-tallrik, med liiiite mossa, och sprayar varje morgon.

20/11 -17

Intressant montage!! Ska testa!
Annars gör jag ungefär som du

20/11 -17

Den verkar helt okej med att tallriken blir lite kall när man sprayar den:)

20/11 -17

Har du den hängande neråt?

20/11 -17

Nej bara åt sidan:)

22/11 -17

Skit i doften, den är häftigt snygg.

23/11 -17

Grattis till häftig blomning! Själv tycker jag doft eller lukt alltid är en fördel när det gäller orkidéer, och arter med mer eller mindre tvivelaktig doft fascinerar mig lite extra... men det är ju jag det

23/11 -17

Läcker!
Mvh
Mikael

24/11 -17

Extrovert

24/11 -17

Det vart faktiskt så överväldigande att jag var tvungen att klippa stängel och gå ut med soporna. Och jag är inte känslig, men det där var inte roligt! Haha! Nu funderar jag på om detta verkligen är en orkidé som hör hemma här. Den växer ju bra. Så den kanske for stanna och få ett eget terrarium med automat bevattning så jag slipper öppna skåpet. Haha

24/11 -17

Automatisk utluftning kanske också

25/11 -17

Ja... Något I den stilen!

Ge din åsikt

Ja, vad kan nu detta vara?....... JA! Bulbophyllum medusae, lite halvöppnad, men jag kunde inte vänta, för jag blev jätteförvånad när jag öppnade orchidariumet idag. För bara några dagar sedan känns det som ett den var bara en liten knopp vid stammen. Jag vattnar ju varje dag så det är ju konstigt att jag inte märkt något.. Men men denna plantan är från Lassse, väl omhändertagen.
Odlas varmt året om, väldigt hög luft fuktighet. (så hög grad av luftfuktighet att ut-luften krusar tapeten!- viket jag också blev förvånad över, lite rädd, men någon lösning ska väl finnas för att skydda tapeten. Haha) jag ger väldigt sällan näring, kanske en gång i månaden på 2ml till 2 liter vatten, och kranvatten förstås, som jag kör igenom ett kolfilter. Ny bild när blommorna slagit ut helt:)

Nästa på tur är Dinema polybulbon och Microterangis hildebrandtii:)

Nyckelord: Bulbophyllum medusae

Ge din åsikt