Råd / Problem med plantor / · Skador, mutationer och deformeringar /

Skriv början av artikeln om missfärgning

Nyckelord: missfärgning

Inlägg med missfärgning som nyckelord.

Är det vanligt att M. Ignea är gul när knoppen börjar spricka eller är det pga värmen den har blivit blek? Vet ju att den avskyr värme men kan inte göra mycket mer än det jag gör.

Nyckelord: Masdevallia ignea, Masdevallia, missfärgning

13/7 -06

Hoho, ingen som vet?

Hej Gtgoon!

Jag vet inte hur du har dem men jag har mina på en inglasad altan (det blir varmt) men jag har dem mot väggen (ingen sol) och de duschas minst en gång/dag, både komposten och bladen, de är aldrig blöta men fuktiga.
Hm det är krångligt med de kallväxande men jag ger inte upp!
Min Dracula bella hade blomknopp men den torkade in, kan vara chocken efter transporten och Dracula vampira har fått svart fläckar på bladen:-( men som sagt skam den som ger sig JAG VILL HA DEM i livet!
Nu på sommaren är det lite svårt med dem men till hösten kan jag ha de i ett fönster som inte har element under sig.
Dracula duschas också minst en gånga/dag.

13/7 -06

Nu har den fortsatt att slå ut, blomman är ganska liten och helt gul, nästan som en gul M. coccinea. Plantan är dock frisk och bladen är välutvecklade. Hoppas att den färg färg snart! Och jag håller minsann tummarna för att dina kallväxande JUVELER kommer att klara denna hårda tid. Jag kanske skulle behöva ett jättestort kallskåp där de kan bo? Och ett annat jättestort varmskåp för mina Phallar?

Åååh, jag skulle behöva minst en miljon för att få allt man vill ha.

Jag håller med dig Gtgoon...lite pengar i överskott vore inte dumt för att se till att ens älsklingar får det så bra som möjligt MEN vi får göra det bästa av situation, lycka till med ignean min har inte kommit så långt till knopp än bara en pinne synes ännu:-)

Ge ditt svar