Råd / Släkten, arter och hybrider / Coelogyne /

Nyckelord: Coelogyne cristata

De gnistrande vita blommorna, vilka dessutom är stora och doftar himmelskt, är mycket uppiggande under tidigare vårdagar. På den i övrigt vita läppen finns fyra gula kölar, vilka accentuerar och drar pollinerare till sig. Inte sämre blir saken av att plantorna snabbt blir mycket stora. Variatéer av Coelogyne cristata var. alba Variaté helt utan gult...

Läs hela artikeln

Inlägg med Coelogyne cristata som nyckelord.

27/2 -16

Mina orkidéer

Mina orkidéer. Från pbk.

Trevligt med ljusglimtar så här mitt i djupa kalla vintern. Alla mina orkidéer blommar nu..

Nyckelord: coelogyne cristata

27/2 -16

phragmipedium. Från pbk.
Phalaenopsis. Från pbk.

28/2 -16

Förtjusande

28/2 -16

Fina!
Mvh
Mikael

28/2 -16

Mycket fina

28/2 -16

Lyllos, grattis !

Prata om bilden

27/2 -16

coelogyne cristata

coelogyne cristata. Från pbk.

Köpte denna av berrak här på neovita för ganska exakt tre år sedan och nu har den blommat. Faktiskt första gången jag ser en sådan här blomma i verkligheten, har bara sett bilder tidigare. De är verkligen något extra.

Nyckelord: snödrottning, coelogyne cristata

Prata om bilden

21/2 -16

Coelogyne cristata

Coelogyne cristata. Från Truls.

 

Nyckelord: Coelogyne cristata

Prata om bilden

15/2 -16

En kaskad av blommor

En kaskad av blommor. Från vange.

En fin klon med lysande vita blommor

Nyckelord: Coelogyne cristata

15/2 -16

Helt enorm vacker

15/2 -16

En mycket stilig klon. Grattis!

15/2 -16

Härlig!
Mvh
Mikael

15/2 -16

Strålande

15/2 -16

Ojoj va´ snygg!! Grattis till blomprakten!

15/2 -16

Heeelt underbar....!! Grattis!!

16/2 -16

Inte illa. Värmetåligare klon?

16/2 -16

Oj! Som ett skummande vattenfall!
Underbart!

16/2 -16

Kristallklar snygging! Min har haft det kämpigt i år.

16/2 -16

Otroligt fin och välvuxen planta. Grattis till fin blommning.

16/2 -16

Mycket vacker planta. Grattis

Prata om bilden

Detta är bolebo egentligen skyldig till, jag har bara kört ned den till Skåne och den har suttit på köksgolvet mest hela hösten då det varit svårt att placera den gigantiska plantan, tippar på 6-7kg med lerkrukeampeln
Nenne bättre sent än aldrig, jag glömde inte av din önskan

Nyckelord: Coelogyne cristata

27/1 -16

Flott. Vilken bra leverantör du måste ha.

27/1 -16

dick, äntligen!! Jag har väntat, må du tro!
Oj, va' fin den är och så mycket blom!
Min cristata, som nu är i pelargonkällaren, visar ännu ingen tendens till att vilja blomma, men den brukar lura mig varje år och plötsligt stå i blom. Den väger sina modiga 5 kilo i plastampel, så jag har fått hjälp att borra upp rejäla krokar i taket.

27/1 -16

Vadå att du har kört den till Skåne? Att stötdämpare bak klarade sig är ett under!
För övrigt är den fantastisk vacker. Golvplacerade amplar tror jag är rätt ovanligt

27/1 -16

Japp Jaguaren kördes vid tillfället av mig då ägaren var allt för dåsig ,men det verkar han ha glömt

27/1 -16

Supervacker!!

27/1 -16

Det var väl ändå bilen som körde?
Sedan var jag trött ja, på sällskapet

27/1 -16

Inte undra på att folk krockar när de låter "bilen" köra....

27/1 -16

Så underbar

27/1 -16

Maffigt exemplar och fin såklart!

27/1 -16

Bättre du kör än lekar GPS, du minns va

27/1 -16

Japp och då helt utan GPS, sight-seeing av Köpenhamns innerstad, kan det bli bättre

27/1 -16

Grattis till jättefin blomning. Jag väntar på att mina ska blomma.

27/1 -16

Faktiskt jättekul att göra Kbh med dig

27/1 -16

Riktigt fin!
Mvh
Mikael

28/1 -16

Har länge funderat på en. Men blev nu riktigt övertygad. Vilken fantastisk planta och jätte fin blomning. Grattis

28/1 -16

Härligt att se! Strålande planta och blomning!

28/1 -16

Praktplanta!
Här blommar de sedan länge, började redan vid jul i år.

28/1 -16

Sagolikt! Grattis till er båda Dick o Bolebo... o till medföraren Oled att köra försiktigt...

28/1 -16

Åhh herregud vilken gigant

28/1 -16

Jajamensan!
Nu har en av mina plantor satt stänglar! Så nu behöver jag inte vara fullt lika avundsjuk på dig.

Ge ditt svar

27/1 -16

Coelogyne cristata

 

Nyckelord: Coelogyne cristata

Prata om bilden

Jag är lite förbryllad över mina två Coelogyne cristata. De brukar blomma runt december, men i år har de valt att sätta nya bulber istället för blomstänglar. Vad kan det bero på?
De är kallväxande kloner, och jag tycker att jag har skött dem på samma sätt som tidigare år. De var t.ex. ute hela sommaren och en lång bit in på hösten. Möjligen är det lite varmare i fönstret de hänger i.
Jag vore tacksam för synpunkter!

Nyckelord: Coelogyne cristata

16/1 -16

Förmodligen är det förra årets väder som spökar. I varje fall så var det väldigt lite sol i Älmhult. Mina Coel.cristata är i knopp men de är mycket sena och de första blommar nog inte förrän i slutet på januari eller i februari. Förra året blommade de från jul och framåt. Det är inte så att du har givit dom en hård torkperiod? Bara för att det inte regnar året om så innebär det inte att de inte får vatten i naturen. De perioder som det inte är monsunregn får de fukt/vatten av dagg p.g.a temperaturfall på kvällar och nätter. En annan faktor som kanske är viktigare är ljusmängden, där de växer är det mycket starkt ljus under höst och vinter. Samma tid när vi har det som mörkast. Fundera lite över hur vädret varit och den ljusmängd de fått efter att de kommit in.

16/1 -16

16/1 -16

Bolebo Den jättestora jag köpte i höstas blommar för fullt, står dock på köksgolvet då jag inte funnit rum annorstädes

16/1 -16

Dick: Det är nog så att den du köpte är en klon som blommar tidigare än de jag har kvar. Om jag inte minns fel så var knopparna rätt bra på väg när du köpte den. Det exemplaret var den som först kom upp till vårt uterum vid jultid 2014. Hur många stjälkar blev det? Om den står på golvet vad har den för belysning?

16/1 -16

Aha, nja inte knoppar men ställningar var på G, nu är inte alla utslagna ännu men ca 16-20 stänglar. Den får tills vidare hålla tillgodo med ströljuset från sky-fönster i söder och kökets två 36W 6500K lysrör även om de är för högt upp, kan inte gärna skicka ut den i kylan på balkongen ännu

16/1 -16

dick, skulle gärna se en bild på den!

16/1 -16

Mina cristata har också betett sig lite ovanligt i år. Några verkar hoppa över blomning, andra har blommat som vanligt och någon började skjuta vegetativa skott men ångrade sig i sista stund och blommade istället på skott som således hade båda blad och blommor.

16/1 -16

Lustigt, den jag köpte till mina föräldrar står oxå nästan på golvet (det är golvvärme...) innanför det ena partiet av jättestora glasade portar. Den har inte fått något extraljus sedan den flyttade ifrån Bolebos växthus, samtidigt som Dicks & mamma rapporterade i veckan att den nu har 2-3 knoppar på en del av de 5-6 blomstänglar jag tror den hade redan när jag hämtade den. Den bor några mil norr om Älmhult så den har fått liknande solljus. Hon undrade om den kommer blomma ett tag eftersom de naturligtvis är i Stockholm den här helgen! Jag ska fota den när den har slagit ut, just nu har jag snöat in & frusit fast typ...
Mina föräldrar blommade däremot en annan av plantorna jag köpte till dem hos Bolebo & den fotade jag i julas när jag var där. Jag ska se om jag får ordning på bildöverföringen till OP någon gång...
/Mvh, I

16/1 -16

Stort tack för svar! Intressant (och naturligtvis tråkigt!) att höra att det inte bara är mina som beter sig konstigt.
Jag tycker inte att jag har gett dem en hård torrperiod, men jag har nog hållit igen lite mer med vattnet detta år. Det kanske är det som är förklaringen. Tillsammans med den konstiga sommaren. Tack igen!

16/1 -16

Gör min "rätt" då som står helt still nu? Jag har min i garaget för vi har ca 10-12 grader nu på vintern i ett söderfönster. Men en till liten snabb fråga, några av de gamla bulberna på min ruttnande och blev bruna och mjuka i somras. Har letat som en tok efter svar,men hittar ingen förklaring. Vet ni?

16/1 -16

Den borde vara på gång att blomma nu. Jag förstår nog inte vad du menar med att den står "i garaget för vi har 10 - 12 grader i ett söderfönster". Är det ett söderfönster i garaget eller i bostaden? Den temperaturen bör duga åt en cristata även om det är lite lågt. Är det i bostaden så ge den lite mer värme. Dagtid gärna ca 15 - 20 grader. På natten lite svalare.
Det här med - Kallväxande - intermediära - varmväxande, skapar en del förvirring. En kallväxande, t.ex Odontoglossum crispum, denna har delvis samma krav som en Coelogyne cristata men får nederbörd över sig året om medan Coelogyne cristata får mycket lite regn vissa perioder och lever på daggen. Båda har det relativt varmt på dagen men nattemperaturen faller, ibland så lågt att cristatan får snö på sig. Därav dess svenska namn. Detta innebär inte att de vill ha det kallt natt och dag året runt. På sommaren vill de ha rumstemperatur på dagarna och lite svalare på natten, därför är det bra att hänga ut dem på balkongen eller i trädgården. Samtidigt vill de ha näring så de får något att växa av. + att få vatten, tänk på att cristatan växer inom monsunområdena.
Det är naturligtvis inte bra om bulberna ruttnar om det är flera. Problemen kan komma av många orsaker, gammal och nedbruten kompost, för mycket näring och/eller för varmt. Det finns också en röta som orsakas av bakterier men då borde det sprida sig till övriga delar av din planta.
Det är mycket enklare om du går med i SYS som träffas i Lomma folkets hus en gång i månaden. Där kan du visa upp dina plantor med eller utan problem och diskutera vad som ska göras åt ev. problem. Nu på onsdag är det möte kl 19.00 med en dansk odlare som också säljer plantor på mötet. Jag kommer inte vara där. Det är för mycket vinter nu.

16/1 -16

Jag har tolkat det som den vill ha en sval vintervila och därför står den i ett söderfönster i garaget.. Där vi har 10-12 grader nu med -10 grader ute. Jag har kanske missuppfattat? Jag tror inte min lär blomma i år, den kom från Lasse i våras och jag plantera få om den. De kan väl sura ibland vad jag förstått. Hade du tyckt att jag ska ta in den i bostaden där vi har ca 20 grader iel hänga kvar i garaget? Många frågor nu..

16/1 -16

Nu när jag läste din text ang för mycket värme, den hängde första tiden i somras i taket på vårat uterum.

16/1 -16

Det är vanligt att cristator hoppar över blomning efter omplantering ett eller två år. Coelogyne över lag är känsliga för omplantering. Jag brukar undvika att ta bort mer än nödvändigt av den gamla komposten och plocka in lite ny utan att störa rötterna. Därefter sätter jag ner dom i en kruka som är någon centimeter större än den gamla.
Låt den hänga kvar i garaget tills du kan ta ut den. Ge den lite vatten varannan vecka, låt den inte bli kruttorr. Om det inte var stillastående och mycket fuktig luft under taket i uterummet är det troligen inte detta som orsakade att bulberna ruttnade. Mina hänger i växthuset året runt och på sommaren blir det väldigt varmt ibland men de hänger rakt under ventilationsfönstren så luften rör sig men där kan säkert bli 25-30 grader på dagen vid soligt väder. De får vatten och näring 1 -2 gånger i veckan på sommaren och trivs utmärkt.
Svalt (se ovan) på hösten och vintern är bra men de får aldrig bli helt torra.

16/1 -16

16/1 -16

Tack Bolebo, då hoppas jag att jag kan visa upp en blommande planta om något år..!

Ge ditt svar

Jag bor i Stockholm och har ett gäng Coelogyne cristata som jag delade i våras stående ute på balkongen. Varit minusgrader och frost på marken i natt. Min balkong är 8 trappor upp, så ingen frost där. Men ska jag ta in dom till vintern nu eller kan jag vänta med det lite till?

Nyckelord: Coelogyne cristata

9/10 -15

Jag är i samma läge som du och vill helst vänta lite till med att ta in min cristata. I avvaktan på det definitiva beslutet, så tar jag in min på nätterna och hänger ut den på dagarna! Jag bor på 4:e våningen och har inte heller haft någon frost, men vill inte ta några risker.

10/10 -15

Jag bor i Haninge, och det har varit ca 4 minus här senaste två nätterna nu så Jag har tagit in min Cristata.
När jag går till arb på morgonen så är det fortfarande minusgrader så den får vara inne hela tiden från och med nu.

Ge ditt svar

Nu är det vårvärme här i stan´, +15 i skuggan. C. cristata är nyvattnad och nyduschad och som vanligt först ut på sommarkollot, dvs idag. Igår kom vår härliga torghandlare, Besir med frukt och grönt, tillbaka från Uppsala och imorgon, den 10 april, väntar jag på sädesärlans återkomst. Jag noterar varje år i min kalender när hon kommer och det brukar oftast vara den 10 april.
Har nu dragit ner balkongmarkisen, så inte cristatan "storknar" i solen den första dagen utomhus!

Nyckelord: Coelogyne cristata

9/4 -15

Härligt

9/4 -15

Låter helt underbart. Här likaledes, riktiga vårkänslor

9/4 -15

Hungriga talgoxar och tuggande annat småflyg har du full koll på förstås! Vågar inte placera ut nå't alls, men jag kan LOVA att min gigantiska Cymbidium är nära!! Tar upp 20 Neo-platser, minst !

9/4 -15

Nej, absolut inte koll på talgoxarna! Jag tror, men jag kan ha fel, att mina monstertalgoxar inte är så intresserade av min balkong längre eller så har de flyttat härifrån. Men det finns ju sött och gott i bulber, bla på cristatan, så de dyker kanske upp igen och här gäller det att hela tiden ligga steget före!

9/4 -15

Tar du in dem på natten eller hänger de ute till i höst?

10/4 -15

Verkligen underbar tid. Jag kan inte hänga ut så mycket blommor än men vi har stor
glasveranda. Där är det både varmt o soligt.

10/4 -15

Härligt, törs inte släppa ut min ännu då det är rejäl nattfrost fortfarande

10/4 -15

Elisabet, det är bara cristatan, som fick komma ut igår och nu ska den vara utomhus dygnet runt till sen höst om det inte blir svinkalla nätter, för då får den komma in. De andra väntar jag med ett bra tag till. Jag har en skyddad djup balkong under tak och i natt har den hängt längre in mot väggen och fick "fiberduksmössa" över sig. Fiberduk är ett suveränt och billigt hjälpmedel för t ex utskolning i sol och blåst och skyddar ner till ca -4 grader.
Clas Ohlson t ex har fiberduk 10×2,4 m för 69:-. Ett stort ohanterligt stycke, som jag klipper i lagom stora bitar. Men förstås har jag koll på termometern!

Ge din åsikt
coelogyne cristata. Från En person som inte är medlem längre.

3 stänglar med knopp/blommor blev resultatet iår

Nyckelord: Coelogyne cristata

25/3 -15

Härligt, grattis!

25/3 -15

Snygghärlig

Tack.
Känns som man misshandlar dom när de inte får vatten på några månader.

25/3 -15

Gott resultat, tycker jag.
Grattis!

26/3 -15

Grattis önskar att mina ville blomma oxå

Prata om bilden

Var ner i pelargonkällaren för att vattna och ta upp cristatan till balkongen. Då blommar den i källaren! Förra måndagen, när jag var ner, såg jag ingenting i stängelväg.
Det är inte första gången den lurar mig, och den har inte blommat sedan 2013, så det här är lycka! Hoppas det kommer fler stänglar och nu får den vara inne, så jag kan njuta av den.

Nyckelord: Coelogyne cristata

24/3 -15

Grattis! Vilken rolig överraskning

24/3 -15

Så ska slipstenen dras! (Eller orkisar skötas ) Grattis!!

24/3 -15

Härligt! Stort grattis!

24/3 -15

Så fantastiskt! Väntar fortfarande på att min ska blomma.

24/3 -15

Tack alla!
Plantan är stor och jag vägde den idag ovattnad: 3,5 kilo och bulberna är i blandad storlek som golfbollar/hönsägg! Kom till mig från Peter 2009 med ca 30 bulber och nu kan jag inte räkna dem längre. Den har fått lite vatten/duschning i pelargonkällaren, så alla bulber är trinda och fina. Nu står den på piedestal i vardagsrummet och jag njuter, för det kan vara 2012 den blommade sist!

24/3 -15

Antar att det är den som jag har agerat limousin-service åt? Rejäla doningar!!

24/3 -15

Xara, så rätt så!

24/3 -15

En riktig lurifax, grattis

Ge din åsikt

18/1 -15

Coelogyne cristata

Coelogyne cristata. Från bolebo.

Nu börjar blomningstiden för mina Snödrottningar. Kommer från norra Indien,Nepal med angränsande områden. Räknas som kallväxande men de kan trivas med andra temperaturer beroende från vilken höjd de kommer. De gillar inte omplantering vilket förklarar varför denna har lite mindre med blommor i år. Den fick en lätt omplantering och beskärning för ett år sedan.

Nyckelord: Coelogyne cristata

18/1 -15

Den är lika vacker ändå, även om det är mindre med blommor. Grattis

18/1 -15

Kanonfin. Jag sålde min jätteplanta åt nån här på forumet men minns inte vem det var.

18/1 -15

Åhh, så vacker den är!!

18/1 -15

Så otroligt fin planta. Är lite sugen på en själv. Fördelen är ju att den odlad i krog/ampel när fönsterbrädorna börjar ta slut.
Grattis än en gång till en super fin planta och blommning.

18/1 -15

Fantastiskt vacker, grattis!

18/1 -15

Cristata är en perfekt orkidé för balkong eller altan under den frostfria delen av året (+3 grader) Kan möjligen tåla någon frostgrad om plantan är torr.

18/1 -15

Magnifico

18/1 -15

Vacker

18/1 -15

Mycket vacker

18/1 -15

Fantastisk!

18/1 -15

Fantastisk! Massor av blommor. Min blommade med två blommor ifjol och jag var jättelycklig. Väntar på årets blomning. Man ska ju inte vattna, men jag kan inte låta bli att fukta på lite försiktigt ibland, torr luft i mitt "varma" uterum. bolebo är det helt fel att vattna den nu?

18/1 -15

Strålande vacker!

18/1 -15

Ax: I mitt fall så jag vattnar jag året runt. Under och efter blomningen får de också näring, Så länge de är i tillväxt behöver de "Mat och dryck" När de nya bulberna är trinda kan man minska på givmildheten men att helt sluta vattna orkidéerna tror jag inte på. De här växer inom monsunområdena, även om det inte regnar vissa perioder (2 per år) så är luften fuktig från omgivande hav och lågland men inte tillräckligt för att det skall falla ut som regn. Dock blir det dagg när luften stiger upp bland bergen på natten. Detta fenomen är nog generellt i de flesta områden med växter. Detta med att de inte ska ha vatten under hösten/vintern kommer säkert från den tid då detta var en vanlig orkidé i kalla, dragiga glasverandor och tämligen kalla bostäder. Vid låga temperaturer avdunstar växter mindre med vatten och klarar sig med lite vatten. Ditt uterum är varmt skriver du. Hur varmt? är det nästan "rumstemperatur" så behöver de troligen mer än en liten skvätt.

18/1 -15

Jätte fin blomma, hur gammal är den. Synd att den inte är så populär som den var innan.

18/1 -15

Tack*bolebo* temperaturen i mitt uterum varierar beroende på utetemperatur och om solen skiner mellan +5 och +15 gr. Då var min magkänsla rätt att visst behöver de vatten/fukt. Hoppas på många blommor iår.

18/1 -15

Men oj vad läckert! Tyvärr dog min av köldskador

18/1 -15

Dranse87: Svårt att säga hur gammal den är eftersom jag kanske vart 10:de år gör en radikal omplantering med delning i några lämpliga bitar. Däremellan blir det någon lättare med lite beskärning av allt för långa ledande förgreningar. Jag tror inte den har tappat i popularitet, jag känner många som odlar den med framgång.
Ax: De temperaturerna passar utmärkt. Mina har det normalt lite varmare.
Mi: Då måste det varit riktigt kallt < -4-5 grader eller också var plantan för våt. I det vilda händer det att de täcks av snö utan att ta skada.

18/1 -15

Vacker bild på en vacker och välvuxen planta.

19/1 -15

Grattis till den underbara blomning. Jag har för 1 v sedan tagit in min från altanen det blev för kallt därute, så nu väntar jag med spänning på blommor.

19/1 -15

Å jag som just hängt ut min i det lilla inglasade uterummet så vi ser den inifrån huset men vi har lite skyddsvärme på (ca 6-7 grader)

Tack för alla positiva omdömen.

19/1 -15

Riktigt härlig!
Mvh
Mikael

20/1 -15

Den var riktigt vacker. Har kollat på sådant, vill gärna köpa en.

20/1 -15

Den var riktigt vacker. Har kollat på sådant, vill gärna köpa en.

20/1 -15

kriselda jag har för mig att lassse har denna till salu!:)

20/1 -15

Så tjusig hon är! Grattis!

Prata om bilden

6/11 -14

Coelogyne cristata

Coelogyne cristata. Från magev958. Fri bild.

Kanske dags att ta in orkidéerna? (Ingen fara, det är en mycket köldtålig klon av cristatan 😉)

Nyckelord: Coelogyne cristata

6/11 -14

Den trivs nog som fisken i vattnet! Jag tog in min, men hängde ut den igen, eftersom det blev många plusgrader. Men som sagt, snart är det väl dags.

7/11 -14

Min C. cristata står i källaren under ett dagljusrör, det brukar räcka. Men kanske blir det fler blommor med tuffare behandling!
Mvh
Mikael

8/11 -14

Just den här plantan har jag upptäckt behöver en period med temp under plus 5 grader för att överhuvudtaget blomma. Tog många år & experimenterande för att komma på det

Prata om bilden

Snödrottningen från Himalaya. Nu har säsongens sista klon just slagit ut.

Nyckelord: Coelogyne cristata

6/4 -14

Ljuvlig!

6/4 -14

Häftigt Lasse med en klon som blommar sent.
Hur många olika kloner har du?

6/4 -14

Underbar!

6/4 -14

Härlig blomning! Cristator är ljuvliga!

6/4 -14

Tack!
Peter: Jag har 6 olika kloner. Den första blommar i februari och den sista i början av april.

6/4 -14

Härligt Lasse. Underbart att få njuta av Snödrottningar under så lång tid

6/4 -14

Hur skiljer sig blomningen? Är det stor skillnad på olika säsonger? Eller håller den sin tid varje år?
Tycker det är extra intressant när du har flera olika kloner. Då blir det en ytteligare dimension på orkidéodlandet.

6/4 -14

Härlig!
Mvh
Mikael

7/4 -14

Peter: För det mesta håller de tiden väl. Det skiljer säkert någon vecka mellan olika år, beroende på temperatur och ljusförhållanden mm, men fördelningen mellan de olika klonerna känns rätt konstant. Och jag håller med dig angående värdet av att ha olika kloner. Jag har mer än en klon av i stort sett alla mina favoritorkidéer. Ibland skiljer de sig sinsemellan i flera avseende såsom färgsättning, blomstorlek, blomningstid, doftstyrka, hållbarhet osv. Jag tycker verkligen det kan ge ett mervärde att ha ett par tre olika individer av de arter man fastnat för.

Ge ditt svar

2/3 -14

Coelogyne cristata

Coelogyne cristata. Från IdaTor.

Lassses praktplantor visar sin bästa sida här hemma. Snödrottningen jag köpte för strax över en månad sedan kom med blomstängel. Lycka.

Nyckelord: Snödrottningen, Coelogyne cristata

2/3 -14

Härligt!

2/3 -14

Härligt med våren och blommande orkidéer

2/3 -14

Verkligen! Har en celebensis x amboinensis flavida som slår ut vilken dag som helst, en gongora fulva med jättestängel och en stuartiana var.nobilis som just påbörjat stängel. Dessutom har jag satt alla mina pleione idag och det ser ut att vara ordentlig kraft i dem allihopa. Älskar våren!

2/3 -14

Håller verkligen med: det har 'smällt till' här hemma nu: fem sex veckor tidigare än förra året! Blommor, stänglar och blomskidor överallt !!

Prata om bilden