Skriv början av artikeln om hemsida

Nyckelord: hemsida

Inlägg med hemsida som nyckelord.

5/3 -14

Hemsida

Några av medlemmar har varit inne på min hemsida och jag är väldigt nyfiken om vad nu tyckte om det nu såg. Tacksam för alla synpunkter.
Vange

Nyckelord: Hemsida

5/3 -14

Härlig att ha en typ drivhus på terrassen. Fina blommor du har.

5/3 -14

Fina blommor. Och imponerande träffat!

5/3 -14

Hej igen!
Dem första kommentarer tyder på att jag behöver påpeka att det gäller annonsen högst upp på orchideprats start sida.
Vange

6/3 -14

Hej. Både jag och sambon gillade tingen i sig väldigt mycket (älskar trä). Dessutom var hemsidan lättmanövrerad och clean, något jag verkligen uppskattar när man vill kika runt.

6/3 -14

Håller helt med IdaTor.

Ge ditt svar

20/12 -10

Ny orkidésida

Hej

Ett par bekanta har startat en ny sida, titta in!
http://www.orchidsandart.eu/

Nyckelord: Orchids and art, Hemsida

Ge ditt svar
Phalaenopsis Little Mary Queen. Från Unka.
Phalaenopsis. Från Unka.
Phalaenopsis. Från Unka.
Phalaenopsis. Från Unka.

Den lila heter tydligen Phalaenopsis Little Mary Queen.
Men vad min andra heter vet jag inte än. Vet någon en bra bok på svenska om de olika hybriderna eller någon sida, jag har hittat lite...

De 3 understa är min vänninas och vi hoppas att alla våra ska få (minns inte namnet nu ;() stiklingar så vi får fler.

Bild 2 heter Phalaenopsis Sogo Yukidian
De övriga 2 letar jag fortfarande namn till.

Jag har en fundering till. Jag må bara ha 3st men jag fick ett erbjudande från MAXI idag att jag kan få köpa en för ½priset. Om de är fina och jag finner en jag vill ha, så köper jag den. Men jag tror jag ska ta och göra en hemsida. Men då vill jag ha en med mycke information mm och till det kommer jag att behöva en massa hjälp. Jag skulle nog vilja ha med att få in massa olika sorter också. Så bli inte förvånade om jag PMa er och fråga om jag få låna en bild. Naturligtvis så kommer det att stå Foto: X

Nyckelord: Hemsida, Phalaenopsis Little Mary Queen, Phalaenopsis Sogo Yukidian

Jättefin Grattis

Ge din åsikt

Hittade bland mina sparade favoriter Jans Orkidéer
Det är en enkel, men helt underbar hemsida, med ett stort antal fina foton på Jans vackra orkidéer.
Till detta en informativ text, med många goda odlingsråd

Nyckelord: Hemsida

12/2 -08

den var jätte finn

21/2 -08

Har ni sett cattleyan som heter någonting miya?
Den är underbar!!!
Mvh Amy

21/2 -08

Amy, jag har en Slc Mae Hawkins 'Miya', köpte den i augusti 2007
och den har redan blommat 2 gånger. Doften är fin men lite svag,
men blomman är mycket vacker.

/Anders

Ge din åsikt

Nu har jag gjort en ny hemsida om mig själv med hjälp av macprogrammet iWeb som följde med datorn. Mycket är färdiga mallar. Här finns lite grundläggande odlingsråd. Har jag missat något viktigt? Fungerar sidorna som de ska?

http://web.mac.com/alf.forsblom/

Nyckelord: odlingsråd, hemsida

12/11 -07

Funkar bra. Många snygga bilder. Roligt att kolla runt på lite blandat.

12/11 -07

Jätte fint!!! Funkar som den ska

13/11 -07

Trevlig och snygg sida med behaglig lay-out, och allt verkar funka. Mycket vackert (MissThalia inte minst!) och fint att se på! Kul med länken till företaget, att få se hur fantastiskt du målar!

13/11 -07

Intressant hemsida. Jättefina bilder. Har nu suttit och njutit av dem.
När en av våra söner jobbade i Indien gjorde vi en bilresa upp till Jim Corbetts National Park mellan Moradabad och de vitklädda Himalamassiven. Vi låg över tre nätter där. Gjorde jeepsafarin med parkens guider och såg så många vilda djur, hjortar, och alla dessa apor och fåglar uppe i träden, olika trädslag och termitstackar. Det var innan regnperioden började så det gick att ta sig fram med fyrhjulsdriven jeep på stigarna och flodkanterna. Det fanns ju tigrar i närheten och stora elefanthjordar.
Men det var innan orkidéintresset börjat och chaufför och guide (beväpnade) hade väl inte orkidékunskaper och man var ju tvungen att hålla sig intill jeepen.
Tänk om man haft en digitalkamera på den tiden....

13/11 -07

Vackert Alf!

Och bra länkar till odlingsråd också

MVH
Tommy

12/2 -08

Fin sida! Och WOW vilken cool katt!

12/2 -08

Tack! Idag var katten med på promenad (utan koppel) till en sjö 800 m bort. Vi gick ut på isen för att se om det fanns några mörtrester kvar efter en fiskare som haft angeldon där på morgonen men nä, kråkorna hade ätit upp allt...

12/2 -08

Från silteblomman.

Jag har också en katt (norsk skogskatthona, Mira) som brukar gå med mig och hundarna på prommis....LÅNGA promenader, hela varvet runt, ibland. Tydligen brukar mina grannar skratta åt mig och mitt djuranhang när vi går förbi, men vad gör man inte för att skapa lite lycka i världen! Bifogar den enda bild på henne jag kunde hitta just nu...

12/2 -08

Åh , vilken fin bengal du har, en sån vill jag ha....jag har haft många raskatter förut 12 st samtidigt när vi hade fastighet på landet. Nu har jag bara en Norsk skogkatt hane och han är hos min dotter.

Ge din åsikt

Jag håller på att göra en enkel hemsida över mitt orkidésläkte nummer 1, Phragmipedium. Men när man håller på med sånt så blir man till slut blind och missar en massa saker som man sen upptäcker lite för sent. Det finns bara några av arterna färdiga (pearcei, popowii och några till) Vad tycker ni?

http://user1.netatonce.com/~u42004/
Den är långt ifrån färdig men jag ville ändå lägga ut den tidigt för att upptäcka om det saknas något eller det är något fel på den som jag inte upptäckt

Nyckelord: Phragmipedium, hemsida

Det ser bra ut. Det enda jag undrar över är att P. kovachii finns länkad till både i Micropetalum och Schluckebieria(säg det tre gånger fort), men det kanske ska vara så, har inte tillräcklig koll på det hela.

30/10 -07

Hej Thomas, vad duktig du är! Det ser väldigt ambitiöst och gediget ut. Jag är inte tillräckligt kunnig för att ha synpunkter på faktainnehållet, men jag är en yrkesskadad lärare... så den enda synpunkt jag har gäller läsvänligheten. När jag läste infon om dig själv så tyckte jag att spalten var för bred, helst bör inte en spalt vara bredare än att man kan läsa den från sida till sida bara genom att flytta ögonen, utan att röra på huvudet. Personligen har jag också svårt att läsa en text om raderna står för tätt. Däremot hade du lagt in tydliga styckemarkeringar i form av mellanrum, vilket underlättar läsningen för en gammal glasögonorm som jag. Kontrasten mellan den blå bakgrunden och den vita texten var bra, inte för hård och inte för svag. Allt det här var inget större problem på de andra sidorna, utan framförallt på den sidan där det fanns mycket löpande text. Lycka till, både med hemsidan och med dina föresatser!

30/10 -07

Strålande Thomas.
Jag håller själv på med en sida till mina paphar även om det går väldigt segt.

Haha, jag är ju skadad för jag har jobbat som webbdesigner i drygt 6 år så jag skulle kunna hitta smådetaljer överallt att kommentera... men det ska jag inte göra
Det är dock en sak som jag retar mig på... färgen. Jag får ingen koppling mellan Phraggar och blått. Jag tror personligen att grönt eller rött skulle ge sajten ett mer sammanhållet intryck som passar bättre till släktet i fråga.

Sen om man klickar på en art så är rubriken understruken. Jag tycker inte att du ska använda understrykning på annat än länkar. Man vill gärna försöka klicka på allt som är understruket.

30/10 -07

Hej Thomas

Lite kostruktiv kritik.
Låt listan med undergrupper och arter vara i en färg gärna vit med svart text för läsbarhetens skulle. Det blir lätt plottrigt annans.
Ta bort understryckningar på rubriker där du använder fet text. Regeln säger att man inte bör använda både fet och undersryckning till sammans.

DU använder blå bakgrund, funkar bra så länge du inte blandar den med röd färg/text.

Sidan ser annars bra ut, fortsätt använda samma mall på alla sidor så att länkarna ligger lika.

Lycka till!

MVH
Tommy

30/10 -07

Troll:
Det är helt riktigt, den ligger just nu under två olika undergrupper. Jag ska förklara mer när jag skriver om den.

Plopp:
Jag har inte kunnat anpassa spaltbredden för den beror på vilken skärm och inställnngar du har på din dator. När det gäller färgen så tycker jag inte alls om den men jag kommer snart på vad jag vill ha.

Mattias:

Det gör ingenting, du får gärna komma med hur mycket kritik som helst för det är ju det man lär sig på! Färg och understrykningar är nu ändrat.

Tommy:

Färgerna är ändrade nu men vad menar du med det att använda samma mall så att länkarna ligger lika?

30/10 -07

Håller med ovanstående talare om fler/smalare spalter och att undvika understrukna rubriker. Därutöver skulle jag föreslå en mer lättläst brödstil, i alla fall i långa texter, som den om dig själv.
Tänk också på att undvika rubrik direkt över bild, rubben ska normalt hänga ihop med tillhörande text. Och att mörk text på ljus bakgrund alltid är mest lättläst, även om man ibland kan bryta mot det för att tydliggöra något. Kanske lite mer färg också, men inte många olika. Grönt t ex är skönt och rofyllt, och "växtnära", se bara på Neovita
Tabellen kanske blir tydligare utan alla linjer?
Och varför "welcome" till en hemsida på svenska?
Annars en föredömligt enkel och tydlig utformning så här långt.
Lycka till med fortsättningen

30/10 -07

Håller med Lassse... En mörk text på ljus bakgrund är mycket trevligare att titta på än det motsatta.

30/10 -07

Hej Thomas
Jo jag menar bara att alla sidor ser likadana ut. Så att alla länkar och knappar ligger på samma plats på alla sidor.

/Tommy

31/10 -07

Hej Tommy,

Jaha, gör dom inte det nu då?

Mvh
Thomas

Ge ditt svar

4/3 -07

+ 9/3 -07

4/3: Hemsida

Den 4/3
Japp nu har jag fått upp min hemsida med massa fina bilder på mina blommor. Det tog mig 4 timmar och lite lätt ångest att fixa den men nu är den uppe.

Den 6/3
Efter ha inhandlat en ny Cambria så va jag ju tvungen att fixa om den igen. Så nu finns de fin bild på den nya Cambria och så fixade jag lite mer med den. Så fall du inte har tagit en titt innan så är det kanske dax för de

Den 7/3
Är skyligt till att fixa med hemsidan igen Ler Att jag inte kan hålla mig därifrån.

Den 9/3
Nu va det dax igen. Nu har jag lagt upp lite bilder under odlingsskåpet.

Nyckelord: hemsida

4/3 -07

Trevligt att titta på din hemsida. Och tack för länken till OrkidéPrat!

En fin hemsida, Molle!

Ge din åsikt

Hej alla orkidévänner, nu är äntligen min egen hemsida om hur jag byggde mitt orkidéskåp med kylaggregat färdig.
Kolla gärna in den.
http://home.swipnet.se/Tomas-hemsida/

Nyckelord: orkidéskåp, kylaggregat, hemsida

Mycket imponerande!
Bara en fråga. hur kommer du in till växterna? Såg inte att det gick att öppna...

Snyggt! Har med tänkt att skaffa ett skåp. Men saknar lite fakta om allt vad man ska tänka på.

Bra jobbat! Vackert!

7/7 -06

Bob, glasrutorna sitter i lister som finns på terrarium, på bilden tog jag bort rutorna på grund av reflexerna.

8/7 -06

Helt otroligt. Kan inte göra annat än att gratulera!

8/7 -06

Där kommer alla din orkisar att trivas. Det ser ut som en mini jungel. Vad har du för växter där inne?

8/7 -06

Helt fantastiskt, Tomas! Vilket arbete och vad snyggt det blev! Det skåpet skulle pryda sin plats var som helst! Men blir det inte dyrt i drift? Det är väl som att ha ett extra kylskåp?
Väldigt fina orkidéer också. Visa gärna fler bilder allteftersom du får dem att blomma!

8/7 -06

EC, du hittar alla mina växter under knappen mina orkidéer på hemsidan, bilderna är faktiskt lite gamla nu är det ännu grönare.
Plopp, tja vi har inte märkt så mycket på elräkningen min sambo har i alla fall inte klagat, det producerar faktiskt behövlig värme större delen av året.
Men värmen är ändå det största bekymret under juni juli månad, vårat vardagsrum har tre stora fönster mot söder ljusrampen är på ca 250w kompressorn på 300w vid maxbelastning. Kyleffekten är ca 600w, fungerar lite som en värmepump fråga mig inte hur det fungerar det var så kylkillen sa att det fungerade. kompressorn går mera på dagen än på natten sommartid, Så det blir ganska varmt i vårat vardagsrum.
Men det är det värt!!!

8/7 -06

Förtjusande måste jag säga, framförallt är jag impad av D. loddigesii, den är läcker. Du har en Kefersteina tolimensis i skåpet, även jag har ju en av dessa plantor, ovanför TV:n, den står varmt. Gillar den inte värme? Jag har inte märkt att den misstycker, ännu, fastän jag har 30C innomhus just nu. Jag är fuktig och allt annat är det också.

9/7 -06

EC, loddigesi är faktiskt bland den äldsta jag har, jag hade ett mindre kylskåpsdrivet orkidéskåp för lite drygt tio år sedan men vid en flytt så fick det inte längre platts så det skrotades. Så under tio år så har några stycken fått bott hos min far i hans orkidéskåp.

Dom flesta orkidéerna vill nog ha svalare nätter, dom jag fick tillbaka från min far blommar mycket mer nu hos mig nu men det finns undantag, både min far ock jag har en varsin Pleurothallis hemirhoda den växer bättre hos mig men min fars exemplar har blommat två gånger, sedan så undrar jag även när eller snarare om min Masdevallia tovarensis ska blomma den är i alla fall ganska stor, jag har inte kollat vilka temperaturkrav den har? det finns säkert flera andra som heller inte trivs riktigt bra.

Dessa har för övrigt dött i mitt skåp Masdevallia rosea, Masdevallia deformis om det beror på kyla eller något annat det vet jag inte.
Min Kefersteinia tolimensis trivs däremot riktigt bra den blommar väldigt ofta den har haft fyra stycken blommor samtidigt med nya knoppar på gång, nu har den tre knoppar efter ett uppehåll på knappt en månad, blommorna räcker dock inte så länge. Den får vatten varje dag. Jag har även här inte kollat på nätet vilken temperatur den vill ha.
Inköpen av orkidéer har gått lite för fort och jag har haft lite mycket annat att göra ett tag. Ibland kan man nog ta temperaturråden med en nypa salt tror jag. om Kefersteinian verkar trivas hos dig så är det nog ingen fara, men kolla på nätet för säkerhets skull.

9/7 -06

Ja, de som är utomhus får ju en naturlig temperatur skillnad då det är lite svalare på natten, men det finns ju skillnader på olika orkideer på hur mycket de vill ha sänkt nattemperaturen. Min Masdevallia trivs inte alls just nu, jag har försökt att sänka temeraturen runt just den, få se om jag lyckas, den får stå närmast ett öppet fönster på natten, på dagen blir det fläket och enstaka duschningar för den. Vilka temperaturer har du i skåpt? Har din Laelia sincorana blommat?

9/7 -06

EC, i skåpet har jag ca 15 grader på natten och 24-25 på dagen vintertid på sommaren så höjer jag båda temperaturerna något.
Jag har nog lite för stort temperaturskillnad om man kollar i olika skötselråd men jag hoppas och tror att på detta vis så kan jag ha lite fler arter i mitt skåp.

Jag har några funderingar på att bygga ett litet kallskåp för de mer krävande orkidéerna av en avfuktare, dom innehåller en liten kompressor och isolera detta skåp bättre än mitt stora skåp. Givet vis så vill jag även bygga ett rent varmskåp men det verkar inte vara lika roligt att bygga.

Min Laelia sincorana har jag inte skött som jag borde, den fick stå kvar i krukan som jag köpte den i, det blev för fuktigt åt rötterna, nu får inga orkidéer stå i kompost längre.
Jag planterade om laelian i EpiWeb, (Micke på dusk säljer detta material) nu kommer den med ett nytt skott och en liten men frisk rot! Dom gamla bulberna blir det inget av så jag får nog vänta bra länge på att den ska blomma.

9/7 -06

Min Laelia sincorana är ju monterad och trivs utmärkt så, den får sig en duch en gång om dagen och ett bad en gång i veckan. Den får vara ute nu. Jag vet egentligen inte vilka temperatur skillnader den vill ha men jag kan tänka mig att det kan bli mycket svalare på nätterna där den växer och varmt och soligt på dagarna. Den har ganska många bulber och har fått en ny nu, hoppas den blommar till hösten.

Ge din åsikt