Skriv början av artikeln om terresta orkidéer

Nyckelord: terresta orkidéer

Inlägg med terresta orkidéer som nyckelord.

Tillverkning av låda. Från Lärkan.

Har ikväll sått lite orkidéer för första gången! Jag sådde 3 burkar av vardera Anacamptis morio och Dactylorhiza fuchsii. Dessa såddes på Malmgrens Vaminolac medium med ananas juice. För att hålla det sterilt så byggde jag en glovebox, en plastlåda med gummihandskar fästa vid sig. Nu hoppas jag bara att allt gror och att inget är kontaminerat. Jag måste också tillägga att det var enklare än jag trodde det skulle vara.
/Erik

Nyckelord: fröförökning, Dactylorhiza fuchsii, terresta orkidéer, Anacamptis morio, Orchis morio, medium, sådd

4/9 -16

Härligt, lycka till Lärkan

Ge din åsikt

Ska snart så lite orkidéer och undrar lite över ingredienser till mediet. Jag ska så några arter terresta orkidéer och jag ska använda Svante Malmgrens recept. Jag har fått tag på alla ingredienser förutom Ca3(PO4)2 och KH2PO4. Jag vet att några här på forumet har hållit på med sådd och därför undrar jag om någon vet vart man kan få tag på dessa ingredienser?
/Erik

Nyckelord: terresta orkidéer, sådd, fröförökning, medium

21/8 -16

Bästa vore väl om någon här på OP kunde sälja dig de mängder du behöver, de vet också var det finns att köpa. Annars finns trikalciumdifosfat som tex kosttillskott för hundvalpar men förpackning på 500g för ca 150:-, den andra ingrediensen kaliumdivätefosfat finns som gödningsmedel då kallat MKP men vet inte om det finns i förpackning för hushåll, bönder använder mängder av det så tex Granngården bör ha eller om du känner en bonde så fråga.
Ett välsorterat apotek bör ha kemikalierna och då båda är ofarliga säljas till allmänheten, men ibland är de så renade att de blir onödigt dyra så fråga om priset först.

21/8 -16

Tog den här gången kontakt med Svante Malmgren och fick tag på salter. Men tack för tipsen till framtida sådd.
/Erik

21/8 -16

Lycka till

21/8 -16

Vad jag vet har inte Motvalsgubben skrivit på länge? Han har svar på alla frågor i ämnet

21/8 -16

Ja, jag tänkte att han skulle svara men sen såg jag att han inte hade varit aktiv sedan maj.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.