Skriv början av artikeln om olivträd

Nyckelord: olivträd

Inlägg med olivträd som nyckelord.

Hallo alla orkideälskare!
Jag har en fråga som är lite udda. Jag har ett mindre olivträd som jag nu ska ta upp ur källaren efter sin vintervila. Nu undrar jag om jag kan ställa den vid samma fönster som jag har mina orkideer. Jag har aldrig hört att olivträd har ngt slags odör el doft som kan påverka andra växter men Jag vill ju inte att orkideerna ska dö!!
Det vore katastrof. Snälla är det någon som vet?
MVH Annika

Nyckelord: olivträd

27/2 -06

Mitt olivträd står i samma rum som orkisarna. Har inte märkt några problem såhär långt. Har just skördat tre oliver från den och jag köpte den förra året.

Jessika

PS: Jag har ett litet mandelträd också. Inga problem där heller. DS.

Tack!
Jag ska genast gå ner i källaren och piffa till mitt träd så jag kan ta upp den.

28/2 -06

Appropå olivträd. Jag har också ett vid några av mina orkisar. Mitt lilla, LILLA, olivträd övervintrade helt ok inomhus förra året, men denna vinter torkade alla blad och ramlade av. Nu när jag skulle slänga det bryter det ut ett gäng nya blad i toppen. Skall man vila olivträd på något speciellt sätt? (Jag antar det) Någon som vill delge sina kunskaper?

Det jag har lärt mig är att under vår och höst ska det ha fönsterläge. Vintertid så ska den vila med ytterst sparsamt vattnande och ca 10 grader är idealiskt. och på sommaren såtar man ut trädet.
Lycka till! Annika

28/2 -06

Hej Jessica. Jag har ett olivträd som förvarats i ca 10 grader. Det har fått minimalt med vatten, någon dusch då och då. Olivträd behöver mycke ljus. Jag har en lysrörslampa med 2 dagsljusrör i. Trädet är placerat ca 35 cm under armaturen som är tänd 14 timmar / dygn. Den är släckt på natten.
Om du går in på www.odla.nu kan du läsa mycke mer om skötsel av bl.a olivträd.

Ge ditt svar