Skriv början av artikeln om nätbutik

Nyckelord: nätbutik

Inlägg med nätbutik som nyckelord.

Mitt första inlägg blir tyvärr ett ganska gnälligt sådant. Var på Plantagen i Barkarby (Sthlm) idag och blev väldigt besviken. Jag var främst på jakt efter en mini-phalaenopsis och blev glad när jag på håll såg några stycken uppradade på en hylla. När jag kom närmare såg jag att de var döende, snustorra med torkade rötter och bladen såg ut att börja ge upp. De blommade tappert de små stackarna trots misshandeln. 149 kronor stod det på prislappen...har de ingen skam i kroppen? Hur i hela friden kan man ta 149 spänn för en blomma som kommer att kräva mycket omsorg för att överleva (om den ens gör det)?

Tittade vidare och såg att de andra Phalaenopsisarna såg anskrämliga ut de också när man tittade närmare på dem. Blommade gjorde de, javisst, men resten av plantan då? Säljs de bara som slit- och slängblomma? De kostar ju en hel del, tror det var mellan 200 och 350 kronor för olika modellar och olika många stänglar. Man kan tycka att några som säger sig vara experter på blommor borde sälja sina produkter i bättre skick och sen rea ut de som blivit kvar länge eller så. Blä!

Jag åkte därifrån, men hade nästan dåligt samvete för att jag inte räddade någon av de små. Kommer nog inte att åka till Plantagen mer, deras övriga blommor var inte heller direkt imponerande. Stökigt och rätt dåligt skött tyckte jag. Minns när de var nya, då verkade de anstränga sig mer. De kanske har etablerat sig nu och är inte lika nogräknade med vad de tar in och hur de sköter sina växter.

Stannade till på Willys i ett annat ärende och de hade några orkidéer på en vagn i butiken, bra mycket fräschare och kostade 79 kronor. Hur kommer det sig att Plantagens blommor är så anskrämliga när Willys kan ha relativt bra exemplar?

Det jag egentligen var ute efter att fråga var följande:

1. Vad har ni för erfarenhet av Plantagen? Är det alltid då här eller hade jag otur?

2. Finns det någon annan butik i norra Stockholm som säljer välskötta orkidéer?

3. Kan ni rekommendera något annat sätt att köpa sina orkisar? Nätet kanske?

4. Vet ni var man kan hitta mini-phalaenopsisar som är levande vid inköp (i Sthlm eller på nätet)?

Tack för att ni läser mitt gnäll!
Kram, Gloxinia

Nyckelord: Plantagen, Mini-phalaenopsis, inköp, nätbutik

1/6 -08

Hmmm ta kanske en sväng till Blomsterlandet i Bromma. Det var inte såå dåligt, när jag var där vid två tillfällen
På nätet och i Sverige - Marita Åkesson kan vara något - där hittar du registrerade hybrider och arter.

1/6 -08

Hej och välkommen Gloxinia! Trist att du fick så dålig start på ditt orkidésökande
Som du ser kan man ha chans att köpa välskötta, fina och ovanliga plantor här på forumet oxå. Just mini-phalaenopsisar såg jag i mängd på en blomsterbutik i Lidköping nyligen, den ingår i kedjan Bo Grönt. Du kanske har någon sådan i närheten? Jag tittade inte så nära på dem, jag var ute i ett annat ärende och hade lite smått om tid, men de gav intryck av att vara frodiga och friska. Lycka till i ditt vidare sökande!

Hej Gloxinia! Jag är också ny här och måste säga att söndagsauktionerna är väldigt roliga. Här finner man sorter man ALDRIG skulle få se på Plantagen. Trevligt!

2/6 -08

Jag har varit på Plantagen en gång och det jag såg tyckte jag inte om. Det var 2 veckor efter att dom hade öppnat här i Skövde och orkidéerna såg bedrövliga ut. De var precis som du Gloxinia beskriver. Ett par gånger har jag även besökt Blomsterlandet och det har varit sisodär med de butikerna som finns häromkring. När jag har frågat om de säljer orkidéemossa (spagnum) tittar de på mig som fågelholkar.... vad är det? Tack och lov blev mitt besök i Jönköping på Blomsterlandet till en positiv upplevelse /Monica

2/6 -08

Här i Sundsvall är det Plantagen som har bäst och kan mest...på blomsterlandet vet de knappt vad orkidée är och de står där torra...bäst är Buketten

Det är för dystert att besöka butiker där växterna håller på att gå hädan av misskötsel. Undrar hur de resonerar, vem vill betala långt över hundra kronor för något som synbarligen ligger för döden? Det är ett stort slöseri och som kund blir man totalt avtänd. Och ledsen.

2/6 -08

Jag var på Plantagen i Västerås för någon vecka sedan, de hade många
Phalenopsis, vita och rosa samt en blandning av båda. De hade namnat
alla till Phalaenopsis Aphrodite, som är en botanisk art vad jag vet, blommorna
hade dessutom ingen som helst likhet med den riktiga Phalaenopsis Aphrodite.
De var allihop fulla av löss, så visst skickas det ut mycket undermåliga
plantor i handeln nu sedan intresset ökat för orkidèer.

2/6 -08

Jag har en mini phalaenopsis, det köpte jag i en mataffär för 60kr eller nåt liknande.

Plantagen har jag inte dåliga erfarenheter av. Men jag har nog inte köpt nån orkidé därifrån heller.

2/6 -08

Jag har köpt en mini på plantagen här uppe i falun dom är kanon men åker man in till plantagen i gävle ser typ alla blommor ut som ogräs så det är nog hemskt olika det där:S men nästan alla mina orkideer som är köpa på plantagen(i falun då) är jätte fina:)

2/6 -08

1. Jo då dom är inte så pigga på plantagen, Inhandlade 4 st sist, eller rättare sagt räddade.
fast dom kostade 129, försökte pruta men hon tyckte att dom skulle se ut så när det var varmt..
Detta var på plantagen i Jönköping, det finns några blommor kvar nu efter 5 veckor men ganska många har trillat av.
Köpte dock en Paphiopedilum Pinocchio som blommar på!

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.