Skriv början av artikeln om lägesrapport

Nyckelord: lägesrapport

Inlägg med lägesrapport som nyckelord.

Nu börjar det närma sig! Vernons knopp lever fortfarande och växer fint! Jag håller tummarna och vattnar noggrant...tänk om jag lyckas få honom i blom!

Lika spännande är väntan på en av de andra orkidéerna som är på gång....köpte den överblommad efer Blomsterlandets orkidéutställning förra året. Den var namngiven Cambria Zoëas fire (hm..cambria?)...och nog verkar den bli röd, alltid. Knopparna blänker varmt vinröda!

Peggy Ruth - en planta som ser mer än anemisk ut och som jag givit upp hoppet för - chockade mig med att skicka iväg inte en utan två stänglar! Dessutom verkar Dend. Berry Oda skicka iväg åtminstone tre stänglar - vilken väldoft det kommer att bli! En bit sommaräng i regnrusket! Ljuvligt!

Annars håller på med en dendrobium-kupp just nu. Har insett att jag är väldigt förtjust i detta släkte (dom är de mest blomvilliga hos mig) och arbetar på att sprida orkidéfebern hos mina vänner. På tisdag skall jag på tjejmiddag och jag hittat en helt ljuvlig dendrobium compactum-hybrid på Hornbach att ge bort! Om inte den ger febrigt ha-begär så vet jag inte vad som gör det! (Det är så att jag vill ha kvar den själv - liksom minst tre-fyra andra som fanns inne i affären!)

Min Paph Maudiae däremot...den ser inte kul ut. Börjar fundera på om jag skall ge upp, att det är dags att åka till orkidéhimlen. Det finns tre blad kvar, hängiga och tråkiga...fast det tar emot att kasta något levande (å andra sidan liknar denna mest en zombie). Samma sak gäller min cymbidium. Den har jag misskött grovt, gett alldeles för lite vatten och näring i somras. Skall jag skärpa mig? Eller göra mig av med den och låta cymbidiumdrömmarna vara just drömmar?

Och så till min nya stora glädje: hibiskus!! Jag vet att många som odlar orkidéer älskar hoyor, men inte jag....jag har hitat en annan passion. Hibiskus! Vilka tacksamma växter!! (jag har söderfönster, så det kan ju ha lite med saken att göra.) Vilka fantastiska blommor, vilka färger, former! Vilken fin grönska som kontrast till orkidéerna! Har gått från noll till fem hibiskusplantor på kort tid, och jag har t o m två små skott (varav en är en fjäderhibiskus!! Äntligen!!) på gång i ett glas...snart kommer rötterna.

Nyckelord: lägesrapport

22/9 -07

Då håller vi tummarna för Vernon. Du verkar ha mycket på gång Viveka. Du kan väl lägga in lite bilder när de blommar så vi får se. Hibiskusar är fina men själv lyckas jag alltid ta kål på dem eller så får de ohyra. Håller med dig om att de finns i många härliga färger. Du får visa upp dina fina växter.
/Helen

22/9 -07

Då håller jag alla tummar jag kan för att stänglarna skall skärpa sig denna gången o visa vad hon går för !
Monika

22/9 -07

Jag hjälper också till med tummarna,hoppas verkligen att det går bra denna gång.
Anette

Två tummar från mig också!
Annette

22/9 -07

tummar här också...+stortår(så gott det går)
Annelie

24/9 -07

Tycker inte du ska slänga din paph. Sätt den i ett bad över dan eller i en hel vecka som Mattias gjorde med nån paph av misstag, den började skjuta skott och blomma som en galning efter det.

Ge din åsikt

Så var man tillbaka hemma igen! Efter en månad i exil och utan kontroll över orkidéernas välbefinnande har jag gjort följande upptäckter.

Negativt:
Alla orkidéer (utom min gamla trotjänare phallis som blommat oavbrutet sedan augusti 2005) har tappat sina blommor. (Ok, det KAN ha naturliga orsaker)

Thai lemon har tappat tre blad och ett par rötter har torkat in.

Min redan sjuka SCL-hybrid har tappat alla blad förutom ett. Däremot är den nya bulben friskt och grön.

Positivt:
Min omplanterade keiki har växt med flera centimeter (Goda nyheter, Mattias!).

Paph maudiae har chockats tillbaka till liv igen, bladet som stått stilla i ett halvår har börjat växa.

I övrigt ser allt ok ut. Inget är helt dött och allt går att räddas. Det ska bli helt fantastiskt att flytta i januari! Så mycket ljus de ska få, mina små älsklingar!

Nyckelord: lägesrapport

28/11 -06

Att du vågade vara borta så länge. Tur att det mesta mår bra fortfarande i alla fall. Inte så kul att allt slutat blomma, men du har ju i alla fall en kvar i blom. Du får väl kanske trösta dig genom att köpa en ny i blom. ; )

28/11 -06

ja, och sen har jag ju tre nyinköpta skönheter (jag har äntligen fått tag i en Col. samurai! och bor hemma hos mamma till jag flyttar.

Ge din åsikt