Skriv början av artikeln om knäcka flaska

Nyckelord: knäcka flaska

Inlägg med knäcka flaska som nyckelord.

Japp då var det gjort, känckte sista flaskan med Vandor. Delade på dem i olika burkar. De första som jag knäckte satte jag på bark men de såg inte ut att må så attans bra så jag funderade på hur jag skulle få till nåt bra växthuslikande. kom på att konservburkar i glas kunde kankse funka! Har testat det nu sen 3 mån tillbaka och peppar peppar både vandorna och cattelyorna ser ut att trivas. Har tom kommit några nya blad! Ska bli spännande att se hur de utvecklas......

Nyckelord: knäcka flaska, Vanda

Välkommen hit och lycka till med vandorna / Bosse

31/7 -08

Från kol.

Hej Zinzol!
Lycka till med dina Vandor. Tror att det kan fungera bra. Jag flaskade ur Vandor den 26 juni och la dom i ett miniväxthus på vitmossebädd. Jag duschar dom 1-2 ggr/dag. 1 gång/vecha får de ligga c:a 30-45 min i en svag näringslösning, under tiden kramar jag ur överflödigt vatten ur vitmossan. Denna behandling fungerar bra hittills, har fin rottillväxt. Några som inte var så väl utvecklade var ett par klumpar där det fanns många små blad. De har också fått rötter och delar sig efterhand. Ser roligt ut med små blad 5-10 mm och rötter på 1-4 mm. Lägger in en bild från tidpunkten för urflaskningen. Du har ingen bild på dina, det vore roligt att se hur de ser ut.

31/7 -08

Tackar!

Ska se om jag kan lyckas med bild ikväll!
Jag duschar mina så gott som varje dag också, och sedan varierar jag lock av och lock på så emellanåt är det mkt fuktigt i burken. Mina Vandor ligger på en blandning av lecakulor och orkidebark. Hmm bad i närningslösning har jag inte gjort, kanske vore nåt att testa. Vandor är helt nytt släkte för mig så jag försöker läsa och lära mig allt jag kommer över!

31/7 -08

Vanda. Från Zinzol. Fri bild.

Så här kommer kort på några av de små Vandaplantorna

3/8 -08

Fina och grova rötter dina har hunnit få. Hoppas att min rottillväxt kommer att gå lika bra med grova rötter. De börjar utveckla de grövre rötterna, mina har varit ur flaskorna c:a 1mån.

3/8 -08

Fina och grova rötter dina har hunnit få. Hoppas att min rottillväxt kommer att gå lika bra med grova rötter. De börjar utveckla de grövre rötterna, mina har varit ur flaskorna c:a 1mån.

Ge din åsikt