Skriv början av artikeln om hårdhet

Nyckelord: hårdhet

Inlägg med hårdhet som nyckelord.

13/10 -18

Cattleya perrinii

Cattleya perrinii. Från Björn. Fri bild.

Första gången denna blommar hos mig.

Jag är överraskad att detta skott blommar alls – förra skottet dog när det var litet.

Här nere i Berlin är vattnet nämligen väldigt hårt och det tog mig några år att lista ut att jag måste plantera om alla orkidéer varje år för att undvika saltförgiftning i komposten.

Det är intressant – när vissa av mina Cattleya-plantors rötter växer och möter en barkbit med saltuppbyggnad slutar roten helt att växa. Och det gör såklart att plantan mår dåligt.

Nyckelord: Cattleya perrinii, vatten, hårdhet

13/10 -18

Riktigt läcker!
Mvh
Mikael

13/10 -18

Cool!!

14/10 -18

Grejt

14/10 -18

Härlig:-)

18/10 -18

Det var en riktig läckerbit. Avundsjuk på alla er som lyckas med Cattleyor. Har försökt och misslyckas gång på gång. Defår fula svartfläckiga blad och knoppar som torkar. Vad gör jagform fel???

19/10 -18

Sötnos! Men oj vad svårt att så totalt byta odlingsmiljö ! Maken yrar emellanåt om att vi ska flytta med hans jobb, men det kräver OMFATTANDE re-analyser av nya orkidéodlingsmiljöer . Med mera, kanske jag ska tillägga . Hårt vatten är besvärligt inte bara för orkidéer utan även för tvätt, mitt andra stora "intresse" här i livet.... (hm, eller tidsätare, åtminstone ).

Prata om bilden

30/9 -07

Torvrening

Läste om torvmetoden att sänka hårdheten på bevattningsvattnet.
Kan någon beskriva hur man gör, mängder, förhållande, tider osv.
Kan någon beskriva vad det är som händer, reaktioner o annat. Kan det vara så enkelt att barksyran i torven fäller ut Ca och Mg jonerna, sitter barksyran fast i torven eller uppstår det en fällning som borde dekanteras bort.

Nyckelord: hårdhet, vatten, torvrening

7/10 -07

"... så enkelt...?" Nu förstår jag varför jag bytte från naturvetenskaplig till humanistisk linje på gymnasiet. Förmodligen mycket klokt. Jag hoppas hur som helst att det är någon här som vet och kan svara, för jag vill också gärna veta! (Även om jag möjligen måste läsa eventuella svar 100 gånger innan jag förstår...)

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.