Råd / Omplantering / · Krukor, amplar och montering /

Skriv början av artikeln om genomskinlig kruka

Nyckelord: genomskinlig kruka

Inlägg med genomskinlig kruka som nyckelord.

Från Violacea.

Jag undrar hur viktigt det är med genomskinliga ytterkrukor till Phalaenopsisar?
Jag läste i en orkidébok att ifall orkidén var planterad i en genomskinlig planteringskruka så bör man ha den i en genomskinlig ytterkruka även i fortsättningen för rötternas skull.
Kan detta stämma?

Nyckelord: genomskinlig kruka, Phalaenopsis

20/4 -08

Jeg var på omvisning i et Phalaenopsisgartneri i fjor, gartneren hadde oppdaget at plantene fikk flere og bedre røtter etter at han satte de genomskinlig planteringskrukkene oppi mørke krukker. Selv så bruker jeg gjennomsiktige krukker bare fordi jeg liker å studere røttene og for å kunne holde øye med når det skal vannes.

20/4 -08

Med genomskinlig både ytter och innerkruka så får du alger på rötterna och det kan jag inte se är någon fördel däremot genomskinlig innerkruka är ju bra för rotkollen.

Ge ditt svar

Jag tog ett raskt beslut att plantera om mina nyköpta Phalaenopsisar trots att de står i blom. Komposten såg jordig ut men med friska rötter. Båda hade väldigt få gröna rötter och några väldigt små bleka gulbruna. Nu hoppas jag de tar sig.
Vitmossa hade jag inte tillgång till synd nog. Nu har jag dem i sina genomskinliga plastkrukor så att rötterna får ljus från fönstret. Kanske det hjälper?

Nyckelord: genomskinlig kruka, omplantering

18/4 -08

Är rötterna någorlunda fina, så är det inte nödvändigt med mossa i
komposten, mossan gör det bara lite svårare att vattna lagom innan
man lärt sig. Det kommer att växa ut nya rötter ganska snart i alla fall.

18/4 -08

Hej Violacea! Det brukar gå bra att plantera om phallar trots att de blommar, ibland måste man det om man haft turen att få tag i riktiga evighetsblommare. Man får bara akta så man inte slår i blommorna mot något. De ska nog ta sig fint!

Ge din åsikt