Skriv början av artikeln om gåvor

Nyckelord: gåvor

Inlägg med gåvor som nyckelord.

Jag har fått en julklapp från Atlas i form av en välartad Bulb. carunculatum och en mini Den. densiflorum. tänka er vad tjusigt det kommer att bli en vår med blå himmel och orkisar som lyser som solen. Atlas, vilken go kille!

Nyckelord: gåvor

24/12 -06

Dendrobium densifoliums karv på välmende är, max 30,5 grader C i maj och juni men mini temp 8.8-9.9 grader C i jan. och feb. Den vill ha ganska mycket vatten under sommaren men den vill vill ha det ganska torrt under novembet-maj, Däremot ska den inte stå stå hetl torr för längre perioder och den bör inte torka ut helt under växtperiodenUnder torr perioden kan man ge den en en svag dusching tidigt på mogonen dagligen så att den inte blir allt för torr under ljusa och soliga dagar, men i juni kan man börja öka vattningen, och den vill ha mycket vatten under juni och juli men man bör inte öka vattningen förän ny tillväxt har börjat. Det naturliga ljuset är högst under vintermånaderna. Bulbopylum carunculatum får jag sköta som andra av samma släkte.

24/12 -06

Det var säkert en uppskattad klapp! Hoppas det går bra med dem båda, och hoppas Atlas får en lika snäll tomte på besök

God jul ,Spindeln
önskar Monika

24/12 -06

God fortsättning på Julen Eva,
och ETT GOTT NYTT ÅR!

Ge din åsikt

"En sån dag", som yngste brodern i "Pistvakt" brukar sucka eftertänksamt. Först upptäckte jag att en paff som blev omplanterad (ej delad) under hösten tydligen tyckte det var toppen, för utöver den första stängeln som kommer att ge mörkvioletta blommor lagom till jul, kom där en till...och en till...och en till! Fyra stänglar! Jag kommer att få njuta av den fina blomningen genom hela januari minst, helt ljuvligt!
Senare kom en äldre man som jag brukar hjälpa lite och presentade mig med en jättepåse med blomma i. Det brukar vara ett fint jularrangemang, men påsen var så hög nu...oj en välväxt, hög dubbelstänglad, månggrenad phalaenopsis med mängder av knoppar och två blommor utslagna: vita med mörkcerice läpp. Det kommer att bli som ett körsbärsträd nästan när alla knoppar slår ut! Kraftig och fin kvalitet, och en utmärkt skötsellapp till. Orkidéfén måste ha varit och viskat i hans öra, för vi har då aldrig pratat orkidéer med varann!
Dagens stora ompyssling visade att de flesta verkar må utmärkt: en del andra paffknoppar på G, Ludisian börjar slå ut så smått, alla phal. utom en skjuter stänglar, Stefan blommar tappert vidare på sista veckan, Tahoma håller blommorna fina och även dotras phal. har börjat slå ut nya blommor på en andra stängel trots att de på första sitter kvar sen i våras. Och så slängde brevis ner ett härligt paket i lådan från internetbokhandeln...och jag vet vad det är men ska försöka pilla undan fakturan utan att titta närmare, för det är en stor bok med en viss typ av växter i...:-) Den ska jag spara och njuta av i jul, en klapp till mig själv....En sån dag!

Nyckelord: överraskningar, gåvor, knoppar

Men så härligt Säluttern! Du hade en riktiig lilla julafton idag du! Själv brukar jag köpa julklapp till mej själv och det gjorde jag i förmiddags på Indiska. Har tittat länge på deras vackra bestick med smidda skaft och nu hade de specialpris, så jag slog till. Tänk vad lycklig man kan bli för en bunt bestick.

15/12 -06

Du kanske har småtomtar i huset, + en äldre tomte, han var då tidig. Men det val trevligt att veta att du själv är en nissa, jag tror jag får vidareutbilda mig.

15/12 -06

Säluttern , att läsa ditt inlägg var som att höra ljuv musik.
Anette

Va härligt det är med "en sån dag " !
Härligt när man kan bli lycklig för det som är positivt i livet,antingen det är orkisar eller bestick.
Monika

15/12 -06

Hoppas ni oxå haft eller strax kommer att få så trevliga överraskningar:-) Ja, jag nissar lite själv, brukar alltid få en "slant" som mamma säger, och jag tycker det är roligare att se till att omvandla den innan jul i paket, då kan jag överraska tillbaka sedan med att tacka t.ex. för den underbara boken som jag länge önskat mig, hur visste hon det?
Ninalina: de besticken är jättefina, de brukar jag oxå titta på!

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.