Råd / Luft / · Luftfuktighet /

Skriv början av artikeln om fuktighet

Nyckelord: fuktighet

Inlägg med fuktighet som nyckelord.

Hur gör ni om ni har lecakulor i ytterkrukan? Jag har hittills försökt ha någon pytteliten skål eller liknande i krukan så att orkidékrukan inte får kontakt med de fuktiga lecakulorna, Men nu tryter de små sakerna, glasklumpar och liknande. Om orkidékrukan står direkt på fuktiga lecakulor (jag har ju mest Phal.hybrider) så undrar jag hur det går?

Nyckelord: fuktighet, Lecakulor

3/7 -12

För mej har det gått jättebra med lecakulor i ytterkrukan. Var tionde dag doppar jag krukorna och samtidigt häller jag på vatten på leca- kulorna så att de är fuktiga. För tillfället har jag ca 75 utslagna ph.blommor. Jättefina. Jag har bara den sorten och gläds varje dag åt dem.

Ge ditt svar

Hej!

Har någon testat en MOMET Plus™, en kombinerad fuktighets-, ljus- och temperaturmätare. Den verkar intressant. Se http://www.youtube.com/watch?v=Upy6fLbap...

Någon som har erfarenhet eller synpunkter?

mvh

Christer

Nyckelord: fuktighetsmätare, fuktighet, vattning, MOMET Plus™, ljus, temperatur

Ge din åsikt

7/3 -06

Luftfuktare

Jag undrar hur mycket nytta en luftfuktare kan ge bl a mina Vandor? Den står på golvet och ovanför, en och en halv meter upp hänger mina Vandor.
Luftfuktaren har några år på nacken men verkar ge bra med ljummen fukt som blåser uppåt.
Den heter Bionaire Clean Mist 3 och har 2 st större vattentankar på sidorna, kan det vara till fördel för min orkisar?

MVH/MimmiO

Nyckelord: fuktighet, luft, luftfuktare

8/3 -06

Min enda vanda gick ju och dog, drabbad av röta som inte gick att få under kontroll.
Jag har luftrenare från Bionaire, ingen luftfuktare men rent teoretiskt borde fuktälskande orkisar älska tillskottet av ljummen fukt. Bionaire gör bra produkter även om faran med luftfuktare är att man skapar fuktproblem i bostaden. Dessutom bör man byta vattnet oftare än vad som sägs i manualen, om nu inte luftfuktaren har filtersystem. Kan du ta apparaten på prov och testa hur det blir och sedan rapportera hur det går eller är du rädd för att ta kål på vandorna?

/jessika

8/3 -06

Ja jag tyckte också att det lär logiskt med att de skulle gilla hög luftfuktighet. När jag jobbade i Malaysia fick jag känna på den luftfuktigheten:-) så fort jag klev ut ur hotellet lade sig en fuktdimma över mig och kläderna klibbade fast. Hm ja nu var jag ju inte Orkidée frälst när jag var där men jag såg att det växte mycket pampiga Orkidéer i träden i en vacker park i Shah Alam.
Jag testar att ha luftfuktaren på från kl 08.00-16.00 med hjälp av timer så får vi se vad resultatet bli.
MVH/Mimmi

8/3 -06

Hoppsan där ser man jag trodde att just för att de andades på kvällen inte ville ha fukt, Tommy jag ställer om min timer!

MVH/Mimmi

8/3 -06

Jag bodde i Asien och reste en massa i Indonesien utan att vara orkidéfrälst också. Nu önskar jag att jag hade tagit tillfällena i akt . Men det är ju lätt att vara efterklok .

8/3 -06

Ja säger du!!! Samma här! Sen jag kom hem så blev det både hoyor, orkidéer och annat smått å gott man fastnade för.
Det kunde man väl ha blivit då när man hade de alldeles framför sig, hehe så tokig man kan bli!

8/3 -06

Jag har sparkat på mig själv ett par gånger när jag har hittat jättedyra orkisar här som jag såg i Indonesien för en bråkdel av priset. Till och med med hela cites-karusellen hade det varit bra mycket billigare. Jag var runt i ögruppen Moluckerna och trekkade och där finns orkisar som inte finns någon annanstans. En del orkisar var isolerade till en enda ö. Vi tittade på mängder med orkisar men jag tittade inte som jag skulle göra nu. Jag fyller jämnt i år och föräldrar har erbjudit resa i present. Det blir förmodligen Indonesien, eller Filippinerna där jag aldrig har varit.

8/3 -06

Grattis i förskott JessikaBeh!!!

Jag får önska dig en mycket trevlig resa när det nu bär av:-))) Hoppas att du får med dig massa spännande sorter hem.
Önskar jag också får tillfälle i framtiden att få åka till Asien igen, det är verkligen en upplevelse.

MVH/MimmiO

9/3 -06

Det låter ju jättekul Jessica! Grattis i förskott!!!!

Ge ditt svar